Avainsana: Raha

tiistaina 16.10.2018

Miljardööri kuoli syöpään

Uutiset kertoivat Microsoft-miljardööri Paul Allenin kuolleen vain 65-vuotiaana imusolmukesyöpään tai imukudossyöpään tai ei-Hodgkinin lymfoomaan, uutislähteestä riippuen. En tiedä onko syöpänimikkeillä merkittävää eroa, mutta englanninkieliset lähteet täsmentävät, että »»»»

Eturauhassyöpä  Terveydenhoito  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Miljardööri kuoli syöpään

maanantaina 15.10.2018

Tykillä kärpästä irstisanomissuoja-kiistassa

Pari random-esimerkkiä kuinka työväestöä syyllistetään varsin vähähäisen, ellei suorastaan mitättömän pienen detaljin takia. Kun näin pienestä asiasta on tullut näin suuri poliittinen kysymys ja sivulliset kärsivät näistä työtaisteluista, niin otettiin käyttöön järein työkalu, mitä hallituksella on... Pääministeri Juha Sipilä Työelämällemme »»»»

Politiikka  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Tykillä kärpästä irstisanomissuoja-kiistassa

tiistaina 28.10.2014

Nimimerkki "Kelan" syysterveiset

Vaikka kesän alku tuotti vaikeuksia, eikä kesäkuuta voinut paljoa kesäksi sanoa, niin sentään Heinäkuu oli kunnon intiaanikesä vuosiin. 23.9. tiistaiyönä satoi ensilumi. En heti vaihtanut »»»»

Politiikka  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Nimimerkki ”Kelan” syysterveiset

sunnuntaina 08.06.2014

Hellittele kukkiasi - Hookie!

Hanki hauska ja käytännöllinen Hookie osallistumalla joukkorahoitukseen. Hookie - amppelin on muotoillut Niko Laukkarinen.  (lisää…) »»»»

Arkielämää  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Hellittele kukkiasi – Hookie!

lauantaina 03.05.2014

Päivät kuin unta vaan

Aamukahvia keitellessäni päivä näytti aurinkoiselta. Ennen tämän blogin kirjoittamista ajattelin mennä ulos tekemään puita. Mutta samalla sekunnilla, kun astuin ulos, alkoi tulla lunta ja räntää. Hullun kylmä tuuli puhalsi, eikä auringosta tietoakaan. Ehkä illemmalla uusi yritys.  Istutin »»»»

Nörtteily  Raha  Pelit 
Kommentit pois päältä artikkelissa Päivät kuin unta vaan

perjantaina 15.03.2013

Se toinen peto

Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja. Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita, rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä, pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia; heissä »»»»

Kristinusko  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Se toinen peto

sunnuntaina 01.01.2012

Vuosi vaihtui taas

Uudenvuoden aattona tyttäreni tuli käymään iltapäivällä ja myös poikani käväisi Lotan kanssa. Juttelimme kahvikupposen ääressä niitä näitä, kuten kuinka raha hallitsee lähes kaikkea elämää. Mitään ei voi tehdä ilman rahaa ja jos rahaa on vähän, niin voiko sitäkään. Lotta »»»»

Politiikka  Sarkasmi  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Vuosi vaihtui taas

perjantaina 04.11.2011

Asiantuntijat puhuvat puuta heinää ja kansa on tyhmää?

Kun asiantuntijat puhuivat Kreikasta, niin toisten mielestä Euroopan tilanne helpottuisi oleellisesti, jos Kreikka eroaisi Eurosta (lähde). Toisten mielestä seuraukset olisivat dramaattiset (lähde). Toisin sanoen, asiantuntijat eivät tiedä asiasta »»»»

Politiikka  Sarkasmi  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Asiantuntijat puhuvat puuta heinää ja kansa on tyhmää?

torstaina 25.08.2011

Äänestän Väyrystä presidentiksi

Onko kansalaiset tyytyväisiä nyt, kun Perussuomalaiset voittivat vaaleissa? "Hinnat jatkavat nousuaan. Suomi ei eroa EU:sta, eikä Eurosta, Portugalipoliikka jatkuu entisellään". Näin kirjoitin eduskuntavaalien jälkeisessä jutussani "Persut voittivat, mutta muuttuuko mikään?".  Perussuomalaisten kännäävä kohuedustaja tainnut saada eniten palstatilaa. Solmuruoska viuhuu »»»»

Politiikka  Vaalit  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Äänestän Väyrystä presidentiksi

torstaina 16.06.2011

Muuttuiko mikään?

Kansa toivoi muutosta ja Persut vastasivat kansan huutoon. He tulivat, näkivät ja voittivat kovalla kohkeella ja kolinalla. Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten? Nyt ovat vaalit takanapäin ja tuleva uusi hallitus jatkaa siitä, mihin vanha jäi. Kävi kuten aiemmassa blogissani »»»»

Politiikka  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Muuttuiko mikään?

sunnuntaina 20.02.2011

Mammonan orjuus

Kerran eräs vähävarainen ystävä antoi neuvon: "Älä anna rahan hallita sinua, vaan hallitse sinä rahaa". Jäin miettimään millä tavoin raha hallitsee ja miten itse voisi hallita rahaa? Mitä »»»»

Yleinen  Nörtteily  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Mammonan orjuus

sunnuntaina 06.02.2011

Rikas, köyhä ja salattu siunaus

Wikipedian mukaan lutherilaiselle kirkolle siunaus on "selvittämätön kysymys": Mikä se on? Keneltä se tulee? Kenelle se tulee? Ollessani nuori ja poikamies sain työkaverin välityksellä vuokrattua kohtuuhinnalla kerrostalokaksion. Eräänä päivänä kaksi arvostettua ja hurskasta uskonsisarta kävi kylässä. He kiittivät Herraa »»»»

Thaimaa  Kristinusko  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Rikas, köyhä ja salattu siunaus

lauantaina 18.12.2010

Adventtipaloja, hieman karvaita tosin

Katselin äskettäin rakennuskuvia talosta. Edesmennyt isänikin näkyy rakennuksellani auttamassa ja pienet lapsemme hiekkakasojen päällä leikkimässä. Olen usein moittinut isääni "markun askareista", mutta moniko isä viitsisi ajaa mopolla 35 kilometriä monena päivänä lastensa rakennuksille ja illalla takaisin kotiinsa, niin kuin »»»»

Raha  Historia 
Kommentit pois päältä artikkelissa Adventtipaloja, hieman karvaita tosin

maanantaina 13.12.2010

Mistä tulevat maailman parhaat työntekijät?

Suomesta? No ei tod. mikäli Valtionyritysten johtajiin on uskominen. Euroopan parhaita suomalaiset voivat joskus olla, kuten Finnairilla. Iltalehden toimittaja Juha Keskisen mukaan "Toimitusjohtaja Mika Vehviläinen on julkisuudessa kehunut, miten Finnairin matkustamohenkilökunta on arvioitu Euroopan parhaaksi" Euroopan paras ei ole kuitenkaan »»»»

Politiikka  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Mistä tulevat maailman parhaat työntekijät?

sunnuntaina 13.06.2010

Ihmisten arpapelit ja muut eksytykset

En kovin usein lottoa, mutta eilen lottosin, koska jaossa oli jättipotti. Vaimoni pelasi yhden rivin ja minä neljä. Onnetar antoi kaksi oikein ja molemmat numerot vaimoni riviin. Minun riveissäni oli yhteensä 22 erilaista numeroa, joka on 56% kaikista »»»»

Kristinusko  Ihmissuhteet  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Ihmisten arpapelit ja muut eksytykset

keskiviikkona 21.04.2010

Rahaa riittää

Välillä positiivistakin kannanottoa.. Teollisuudella pyyhkii hyvin ja Valtiolla rahaa riittää. Kysymys on vain siitä kenelle. Hyvänä todisteena hiljattainen ahtaajien lakko. Kun 3000 ahtaajaa vaati pientä palkankorotusta ja parannusta irtisanomisuojaansa, ei pokerinaamainen työnantajaosapuoli moisesta nappipelistä häkeltynyt. Sillä oli varaa »»»»

Politiikka  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Rahaa riittää

lauantaina 23.05.2009

Rikkaus - siunaus vai kirous?

Joitakin vuosia sitten Suomen kristillisissä piireissä vaikutti melko näkyvästi ns. menestysteologia monine ryhmittymineen. Konservatiivissa seurakunnissa nämä opit tyrmättiin täysin. Menestysteologia, oppi taloudellisesta menestymisestä uskon avulla, ei voinut olla Jumalasta. Miksi rikkautta ja rikkauden tavoittelua on perinteisesti pidetty kristillisyydessä pidetty »»»»

Kristinusko  Raha 
Kommentit pois päältä artikkelissa Rikkaus – siunaus vai kirous?