Uutiset kertoivat Microsoft-miljardööri Paul Allenin kuolleen vain 65-vuotiaana imusolmukesyöpään tai imukudossyöpään tai ei-Hodgkinin lymfoomaan, uutislähteestä riippuen. En tiedä onko syöpänimikkeillä merkittävää eroa, mutta englanninkieliset lähteet täsmentävät, että kyse oli ”ei-Hodgkinin lymfoomasta”.

Terveyskirjasto sijoittaa ei-Hodgkinin lymfooman kategoriaan ”muut imusolmukesyövät”.

Onko rahasta hyötyä syöpäsodassa?

Luulen, että on ja ei. Esim. Mikael Jungner pystyi ”ohittamaan jonot” ja hyödyntämään yksityissairaalan palveluita ja jopa käymään Amerikassa ”maailmaan parhaiden syöpälääkereiden” hoidettavana. Varakas ei ole sidottu tukipalveluihin. Hän voi heti maksaa omasta pussistaan vasta keksityt kalliit lääkkeet, joihin ”taviksilla” ei ole mahdollisuuksia, ainakaan ennen kuin ne tulevat korvattaviksi. Siihen voi mennä vuosia.

Miljardööri Allenille raha ei varmasti ole ollut esteenä mihinkään. Todennäköisesti hän käytti rahojaan myös sairauteensa saadakseen parasta hoitoa ja lääkkeitä mitä maailmasta löytyy.

Ehkä rahalla saa hieman pitkitettyä elämää, mutta, kun on aika lähteä, niin mikään ei auta. Ei miljarditkaan. RIP.

”Loppupeleissä” omaisuudesta ei ole hyötyä

Jeesuksen vertauksessa rikkaan miehen maa kasvoi niin hyvin, että hän alkoi kehua itseään aikoen suurentaa varastojaan ja sanoa sitten sielulleen: ”sinulla on paljon hyvää tallessa moneksi vuodeksi; nauti lepoa, syö, juo ja iloitse”. Jumala torppasi materialismin sokaiseman miehen kuvitelmat:  ’Sinä mieletön, tänä yönä sinun sielusi vaaditaan sinulta pois; kenelle sitten joutuu se, minkä sinä olet hankkinut?

Jeesus toteaa lopuksi ”Näin käy sen, joka kokoaa aarteita itselleen, mutta jolla ei ole rikkautta Jumalan tykönä.

Onko elämän pituus edeltä määrätty?

En tiedä, mutta ei ainakaan yksiselitteisesti. ”Karman lakeihin” en usko. Ihminen voi tyhmyyttään tai ajattelemattomuuttaan itse vaikuttaa elämäänsä monella tavalla. Varsinkin elämänsä lyhentäminen on helppoa esim. tekemällä itsemurha, elämällä epäterveellisesti tai rikollisesti, ajamalla autoa humalassa jne. jne.

Entä jos sairastuu ”parantumattomasti”, kuten allekirjoittaneelle kerrotaan tapahtuneen? Onko nyt vääjäämättömästi kuolema edessä ennen aikojaan? Tiedeuskovaisten mielestä on.

Onneksi minulla ei ole rajoitteita ajatella toisin. Jumala on elämän ja kuoleman Herra. Jeesus ajoi ulos riivaajia, paransi sairaita, antoi näön sokeille kuulon kuurolle ja herätti ainakin yhden kuolleista. Jumala voi myös muuttaa mielensä. Hiskian oli määrä kuolla sairauteensa, mutta, kun Hiskia itkien rukoili jatkoaikaa, niin Jumala muutti mielensä ja antoi hänelle, mitä hän pyysi.

Raamatun mukaan Herra ei katso henkilöön, joten sama voi tapahtua minullekin. ”Ei tämä tauti ole kuolemaksi, vaan Jumalan kunniaksi, että Jumalan Poika sen kautta kirkastuisi!”

Minun on pidettävä huolta vaimostanikin, en halua hänen olevan onneton. Leskeneläkkeeseenkin on vielä matkaa, vaimon on oltava vähintään 50 vuotias. Muut ehdot kyllä täyttyy.

Jos sinulla ja puolisollasi ei ole tai ei ole ollut yhteistä lasta, voit saada leskeneläkettä vain, jos kaikki seuraavat ehdot täyttyvät: Olit vähintään 50-vuotias, kun puolisosi kuoli. Olit alle 50-vuotias ja puolisosi alle 65-vuotias, kun avioiduitte tai rekisteröitte parisuhteenne. Liittonne kesti vähintään 5 vuotta.

LESKENELÄKE