Avainsana: Luonto

maanantaina 02.06.2014

Onni yksillä, kesä kaikilla

Toukokuun puolen välin jälkeen mittari näytti parina päivänä +30, josta romahti hetkessä nollan tuntumaan. Oli hullun kylmää, tuulista ja sateista. Onneksi kesäkuu alkoi hieman lämpimämmin. Voikukat kukkivat. En halua leikata nurmea ennen kuin voikukat pöllyävät. Kukassa ovat kielot, »»»»

Arkielämää  Luonto 
Kommentit pois päältä artikkelissa Onni yksillä, kesä kaikilla

tiistaina 12.11.2013

Sammakko seinällä

Jotkut päästelevät sammakoita suustaan, toiset näkevät niitä seinällä. Kaikkea sitä näkee, kun vanhaksi elää. En ole aiemmin kuullutkaan sammakoista, joka kiipeävät pitkin sileää seinää kuin gekkolisko. Mutta tänään 12.11, vanhana »»»»

Thaimaa  Luonto 
Kommentit

sunnuntaina 20.10.2013

Ensilumi

17.10 satoi vuoden ensilumi. Piha peittyi valkoiseen vaippaan.  Ennen kuin niin tapahtui, uskoin kerrankin säätiedotusta ja kiirehdin vaihtamaan autoon talvirenkaat. Sen tehtyäni keräsin grillauspaikan penkit, haravat, lapiot, vesitynnyrin ym. kesän ja syksyn pihalla lojuvat romppeet talvelta piiloon. Hyvä ajoitus. »»»»

Harrastukset  Arkielämää  Luonto 
Kommentit

lauantaina 20.07.2013

Mökinmaalausta ym.

Taas on niin kiirettä pitänyt, etten ole blogia ehtinyt päivitellä. Kaikenlaista aktiviteettia. Paitsi kyläkäyntejä ja vierailuja, edellisessä blogauksessani jo mainitsin muutamia aktiviteetteja, kuten pienen puutarhan laittoa, ensin kääntämällä maa lapiolla ”suo kuokka ja »»»»

Arkielämää  Tuunaus  Luonto 
Kommentit

torstaina 31.01.2013

Maalaispojan muistelmia

Tein huvikseni Hesarissa olleen "ammatinvalintatestin". Hiukan yllätyin tuloksesta. Jos otan luetteloon minulle 20 parhaiden sopivaa ammattia, niin  aika monta "maalaisammattia" sopii joukkoon. Veturinkuljettajaa ei kuitenkaan top 20 listalla ole, löytyneekö top sadastakaan, jäi niin »»»»

Viihde  Luonto  Kyselyt 
Kommentit

maanantaina 01.10.2012

Aavemuurahaiset

Enpä taida päästä kuunaan muurahaisista eroon, ainakaan tässä elämässä. Synnyin talossa, joka sai nimensä muurahaispesistä. Tavallisten punamuurahaisten lisäksi siellä vilisi keltiäisiä ja hevosmuurahaisia. Muistan kuinka lapsena varsinkin keltiäiset purivat usein kipeästi. Kun sitten isona rakensin oman talon toiselle paikkakunnalle, »»»»

Thaimaa  Luonto 
Kommentit