Uudenvuoden aattona tyttäreni tuli käymään iltapäivällä ja myös poikani käväisi Lotan kanssa. Juttelimme kahvikupposen ääressä niitä näitä, kuten kuinka raha hallitsee lähes kaikkea elämää. Mitään ei voi tehdä ilman rahaa ja jos rahaa on vähän, niin voiko sitäkään. Lotta leikki papan kanssa golfpalloilla ja höpötteli kaikenlaista. Oli hauskaa.

Vuoden vaihtuessa en valanut tinoja, en juonut viinaa, en ampunut raketteja. Kävimme kuitenkin kaupungilla poikani ja tyttäreni kanssa paukutteluja katsomassa. Olihan niistä jotkut ihan hienoja, mutta kokonaisuutena aika tylsää. Yritin ottaa kuvia, mutta ei ne oikein onnistuneet.  On maamme köyhä ja siksi jää, mutta aina löytyy muutama miljoona polttaa tuuleen.

En tehnyt uudenvuodenlupauksiakaan. Tehneeköhän niitä kukaan oikeasti? Lupauksethan ovat vain tuuleen paukuttelua kuin ilotulitteet. Jos oikeasti aikoo jotain tehdä, niin ei sitä tarvitse mainostaa lupauksin. Tekee vain sen minkä on aikonut.

Tuleeko mayojen ym. ennustama maailmaloppu tänä vuonna vai, jää nähtäväksi. Paranormaaliblogissa on kattava kokoelma ennustajien visioita tälle vuodelle. Myös Piplia ennustaa viimeisiä aikoja, mutta karkealla marginaalilla. Eikä tosin maailman loppua vielä, vaan tietyn aikakauden loppua maailmassa. Siltä tuntuu, että sitä aikaa eletään,  mutta täsmällistä hetkeä ei tiedä kukaan. Paitsi Isä yksin.

Omassa elämässäni tämä vuosi ainakin aloittaa uuden vaiheen jo nyt. Tosin tarkemmat detaljit jää nähtäväksi nekin. Voisin alkaa Aino Kassiseksi joutoaikoinani. Tosin eläkkeellä niitä ei pahemmin ole. Ennustan kuitenkin, että köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu entisestään  tänäkin vuonna, kun vuokrat nousevat jne. Ennustan myös konkursseja kohoavien hintojen myötä. 

Uusiakin maksuja on luvassa mm. YLE-veron muodossa. Näin siis pakkomaksujen ”vapaaseen maahan” saatiin taas yksi pakkomaksu lisää, muuten ei valtion kanavaa kukaan katsoisi. Kiitos vaan Persut teillekin. Tosin suurin osa kansasta taisi persuilla. Suomalaiset iloitsevat pakkomaksuista siitä syystä, että että huimat yli 7000 euroa vuodessa tienaavatkin joutuvat pulittamaan veron, koska eivät ole TV-lupaa aikaisemmin halunneet maksaa, koska ei ole televisiotakaan. Rikasta yhteiskuntaluokkaa pakkomaksut ei puolestaan heilauta. Moni heistä ei edes maksa verojaan Suomeen.

Suomen ”uuden vuoden lupauksiin” kuuluu sekin, että esim. parturit ja kampaamot menettävät alennetun ALVinsa. Siitä olen melkein yhtä vahingoniloinen kuin Ylemaksun kannattajat ovat Ylen pakkoverosta, koska kampaamoyrittäjät pitivät aiemmin alennuksen itsellään, siirtämättä sitä asiakkaiden hintoihin. Nyt samaiset yrittäjät epäilemättä korottavat hintoja, jonka seurauksena menettävät asiakkaita ja muutamat joutuvat panemaan pinnit pussiin.

Allekirjoittanutta kampaamoyrittäjien Alvin nosto ei heilauta, koska olen jo vuosia leikannut hiukseni itse. Myös vaimoni usein leikkaa ja värjää hiukseni. Suosittelenkin kaikille taviksille siirtymistä ”perhepartureihin”. Se on ihan kivaa ja  rahaa säästyy rutkasti vuoden aikana, reilusti etelänmatkan verran, perheen koosta riippuen. Ei hiusten leikkuu, kampaus ja värjäys niin vaikeaa ole.

Onkohan tarkoitus hävittää sanomalehdetkin tyystin, kun niille määrättiin  lehtitilaus ALV, vai onko suunnitteilla lehtimaksuvero kaikille, koska tilaukset taas vähenee lehtitalojen siirtäessä ALVin tilaajien maksettavaksi.

Allekirjoittanut onkin lopettanut jo kaikki lehtitilaukset. Hienoa politiikkaa. Veroja nostetaan, hinnat nousevat, asiakkaat vähenevät, minkä seurauksena Suomessa on tapana nostaa hintoja lisää ja niitata loputkin asiakkaat. Pakkomaksuilla saadaan asiakkaat pysymään. Sähkönsiirtoyhtiöt on hyvä esimerkki Suomen ”vapaasta markkinataloudesta”. Tosin, taitaa niiden keräämät voitot virrata ulkomaille.

Tässähän sitä jo tulikin paljon positiivista alkaneesta uudesta vuodesta 2012. Blogijuttuni alkoi rahasta ja rahaan päättyi. Tai rahattomuuteen.