Välillä positiivistakin kannanottoa..
Teollisuudella pyyhkii hyvin ja Valtiolla rahaa riittää. Kysymys on vain siitä kenelle. Hyvänä todisteena hiljattainen ahtaajien lakko. Kun 3000 ahtaajaa vaati pientä palkankorotusta ja parannusta irtisanomisuojaansa, ei pokerinaamainen työnantajaosapuoli moisesta nappipelistä häkeltynyt. Sillä oli varaa nokittaa kunnolla ja lyödä pöytään kaikkien ahtaajien yhteenlasketun vuosipalkan verran per päivä! Ehkäpä sen tavoitteena oli jo ennallta ounastelemansa psykologinen voitto ja katsoi siksi lakon kannattavaksi sijoitukseksi tulevaisuuteen. Niin kävikin, työläisten  solidaarisuudesta ei tietoakaan, vaan proletaarit muissa ammattiryhmissä tuomitsivat "ahneet ja hyväpalkkaiset" ahtaajat ja teollisuus korjasi potin. Kieltämättä ihailtavasti junailtu peli pohatoilta.

Rahaa on Herra Valtiollakin kuin roskaa. Siitä riittää kylvää mm. valtio-omisteisten yritysten johtajille. Heidän palkkansa on tavalliselle työmyyrälle käsittämättömän. Työmies on palkkansa ansainnut, mutta duunarit kysyvät onko kukaan oikeasti työpanoksellaan ansainnut palkkaa, joka suuruudeltaan on suurempi kuin lottovoitto, jota duunarikansa unelmoiden tavoittelee joka viikko? Kaikki tietävät vastauksen: Ei ole!

Mutta, se ei ole yritysten johtajien vika. Kaikilla on periaatteessa mahdollisuus päästä samaan onnelliseen asemaan kuin he, pilvien yläpuolelle, jossa aurinko aina paistaa ja jossa heidän miljoonansa vain lisääntyy auringon lämmössä, minkään laman heikentämättä kasvua. Hyvä veli pitää siitä huolen. En tiedä kuinka paljon he maksavat veroa Suomelle, mutta ainakaan monet menestyneet liikemiehet ja urheilijat elävät lokoisasti muun maailman veroparatiiseissa. Vaikka heidän menestyksellään mielellään pönkitetäänkin suomalaiskansallista itsetuntoa, eivät he "lamatalkoisiin" osallistu, joihin epäonnisempi työväenluokka joutuu  tahtomattaan.

Pilvien alla eläville työmuurahaisille aurinko ei paista. Heille uskotellaan, että nyt on asiat niin huonosti, ettei kolikkoakaan lisää riitä heille. Päin vastoin,  palkkoja pitää alentaa. Teollisuudella menee niin huonosti kuin aina on mennyt ja nyt valtion firmoillakin, että pitää lomauttaa ja irtisanoa, ellei palkkoja alenneta. Ja veroja pitää nostaa ja hintoja pitää nostaa, että teollisuus, valtio ja pankit selviäisivät hengissä. Suurimpina maksajina ovat työkuntoiset keskituloiset. He eivät saa tukea, heiltä vaan otetaan. Heidän palkkansa siirtyy suurinpiirtein kaikki teollisuudelle ja valtiolle takaisin, hintojen ja suorien ja välillisten verojen ja maksujen kautta. Jos pysyvät terveinä heistä halutaan heruttaa viimeinenkin tippa pidentämällä heidän työuraansa nostamalla eläkeikä 70 vuoteen.

Tili tuli, tili meni, laulaa kuulema viskisieppo. Monet ovatkin siirtyneet työelämästä karaokelaulajiksi kokopäiväisesti. Silloin tuet alkavat juosta, niin aineelliset kuin henkisetkin, seurakunnat paapovat. No hyvä, että edes silloin.

Lamasta on puhuttu ainakin 20 vuotta ja yhtä kauan "säästetty". On ollut "hevoskuuria". On annettu keppiä, mutta vähemmän porkkanaa. On tuettu "köyhiä" pankkeja mm. siten, että valtion päätöksellä siirretty ylimääräistä pankeille korottamalla velallisten lainojen korkoa ja samaan aikaan alentamalla talletuskorkoja. Pankkituki jäi pysyväksi, nykyään käyttötileille ei makseta käytännössä enää mitään, varsinkin pankeissa joissa noin nollakorko maksetaan kuukauden alimmalle saldolle, jolloin inflaatio huomioiden talletuksen tuotto on miinusmerkkinen.

Vinkki: Kannattaa vaihtaa tili pankkiin, joka maksaa perinteiseen tapaan korkoa korolle päiväsaldon mukaan. Parempi vähänkin tuottoa kuin ei mitään. Jos jostain sellaisen pankin löytää.

Silti mikään ei riitä ja palvelumaksuja korotetaan, vaikka oikeasti mitään palvelua ei juurikaan edes ole tarjolla, paitsi itsepalveluna. Suomalaiset palvelee itse itseään ja maksavat siitä! On asennettu "tilapäisiä" autonkäyttömaksuja ym. pakkomaksuja ja uusia kaavaillaan. Suomalainen talousjärjestelmä ei perustu markkinatalouteen vaan pakkoon. Vaikea käsittää miksi televisionkin paskaohjelmista pitäisi pakosti maksaa senkin, joka ei ohjelmia katso. Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa, vaan on pakko maksaa monopoliasemassa olevalle ulkomaiselle yritykselle. Suomen edun mukaista politiikkaako? Mielestäni tätä maata on jo vähintään pari vuosikymmentä alasajettu vauhdilla. Raja on tulossa pian vastaan, eläminen alkaa olla niin kallista, että monet romahtavat henkisesti.

Tiedä kuinka tarkasti seuraavankin jutun tiedot pitää paikkansa "Nuoria naisia kaatuu rivistä kuin heinää", mutta 700 000 on hurja luku! Jutussa sanotaan, että  "masennus on yhä merkittävämpi sairauspoissaolojen ja työkyvyttömyyden syy. Mielialalääkkeitä käyttää säännöllisesti 700 000 suomalaista. Nuorten naisten masennusoireilu on kaksi kertaa yleisempää kuin nuorten miesten". 700 000 on valtava luku väkilukuun suhteutettuna, pienempikin määrä kertoisi, että suomalaiset voivat todella huonosti.

Kuulema jäljet johtaa sylttytehtaalle. Löytyykö sylttytehdas sieltä mistä kuningaskin, en osaa varmuudella sanoa, mutta "Suomen kuninkaan" ja neuvonantajien pitäisi tarjota kansalle toivoa, valoisaa tulevaisuuden näkyä ja rohkaisemista, eikä jatkuvia hevoskuureja, solmuruoskaa ja ettei mikään muka kannata. Vähemmästäkin masentuu.

Mitä isot edellä sitä pienet perässä. Monilla suomalaisilla on yhtä surkea kuva vallanpitäjistä kuin vallanpitäjillä kansasta. Sen vuoksi poliittinen kiinnostus on hiipunut ja yhä useampi jättää äänestämättä, koska "siitä ei ole mitään hyötyä" ja koska "kaikki poliitikot ovat samanlaisia", "kieroja, epäluotettavia, omaan pussiin pelaajia, takinkääntäjiä ja sanojensa syöjiä, joilta ei ole mitään hyvää odotettavista". Poliitikoille tekisi hyvää liikkua kansan keskuudessa ja kuunnella heitä.

Raamatun ohjeet vallanpitäjille voisi toimia vielä nykyäänkin. Siellä vanhat  viisaat neuvoivat uutta kuningasta: "Jos sinä tänä päivänä rupeat tämän kansan palvelijaksi ja palvelet heitä, jos kuulet heitä ja puhut heille hyviä sanoja, niin he ovat sinun palvelijoitasi kaiken elinaikasi". Mutta kuuntelikos uusi kuningas viisasten neuvoja? Ikävä kyllä ei..

Jospa laittaisi lottorivin vetämään..