(1)
maanantaina 17.12.2018 16:46

Vain usko jäljellä

18.12.18 10:22
Surun murtama sanoi...
Heippa😊

Todella ikävä kuulla jos lääkärit nostaa kädet pystyyn😭😭

Voiko niitä verihiutaleiden määrää nostaa millään tavalla? Esim.veritankkauksella?
Jos kerran oli tammikuulle suunniteltu sytoja.

Kyllä uskon että joku hoitomuoto sinulla jatkuu vielä👍👍

18.12.18 14:21
Anonyymi sanoi...
Olen seuraillut blogiasi jo varmaan reilun vuoden. Sama tauti, mutta minulla ei vielä noin pitkällä. Ja toivossa elän, ettei menisikään.

Tsemppiä! En osaa sinua muutenkaan kannustaa.

19.12.18 19:50
Rauno sanoi...
Surun murtama, Hei!

Verihiutaleita eli trombosyyttejä voidaan lisätä suoneen samaan tapaan kuin punasolujakin, mutta ne eivät lääkärin mukaan pysy elimistössä kuin 1-2 päivää. Ilmeisesti hiutaleita ollut riittävästi vielä siinä vaiheessa, kun tammikuun suunnitelmia on tehty. Myöskään sytoja ei voida antaa ennen hammasoperaatiota, joka tyssäsi hiutaleisiin sekin.

Kiitos peukuista! Minulla jatkuu ainakin uskon kautta -hoito. :-)
Ehkä Jumala parantaa minut kerralla, kun aika on, tai sitten palapalalta kuin särkyneen saviruukun. Minulle Taivaan Isän hoitoa on jo pelkästään se, että en ole onneton ja masentunut, vaikka viikatemies kärkkyy ovella.

Toivottavasti isäsi voi olosuhteisiin nähden hyvin. Muistan häntä rukouksessa.

Rauhaisaa Joulun odotusta!

19.12.18 20:17
Rauno sanoi...
Anonyymi, kiitos kommentistasi ja myötätunnostasi!

Toivon todella ja rukoilen, että tapahtuisi toiveesi mukaan, paranisit, etkä joutuisi tähän pisteeseen, johon itse olen joutunut.

Toivotan myös sinulle tsemppiä (ihan hyvä kannustus se on, kiitos!) ja valoisaa Joulun odotusta, syövästä huolimatta!

19.12.18 23:37
Surun murtama sanoi...
Heippa Rauno!
Kylläpä lämmitti mieltä kun kirjoitit että muistat minun isääni rukouksissasi❤
Isällä nyt tauko sytoissa..10 kertaa takana..ei ainakaan ollut viime kuvien mukaan levinnyt ja Psa lähellä nollaa..ja ihan hyvin voi..olosuhteisiin nähden😊

Sinussa on kyllä jotain uskomatonta positiivisuutta ja voimaa kun et ole masentunut etkä onneton..moni voisi tuossa tilassa olla.

Kyllä minä toivon todellakin sydämmeni pohjasta että se viikatemies nyt vaan häipyy oveltasi kärkkymästä..ei vielä ole sen aika👍

Kaikkea hyvää ja rauhallista Joulunaikaa🌲🎅🤶

20.12.18 22:30
Rauno sanoi...
Surun murtama, hei!

Näyttää, että isälläsi menee hienosti. Jos lähellä nollaa tarkoittaa alle neljää, niin se on 6-kymppisillä miehillä normaaliarvo. Minulla pienin arvo, mihin PSA alkuaikoina sytoilla laski oli 60. Ei sitä enää ole mitattu aikoihin.

Kyllä sen voiman täytyy tulla Taivaan Isältä. Ennen palliatiiviselle polille menoa minun piti täyttää lomake, jossa kysyttiin mikä sairaudessa on pahinta, kirjoitin, että ”voimattomuus ja kivut”. Kun on heikko ja huono olo, niin ei pahemmin hymyilytä ja itkeä vollottanutkin olen, mutta se ei tarkoita masennusta tai toivottomuutta.

Jeesus on kuoleman voittaja, joten viikatemiehen on lähdettävä..sitten, kun käsky käy :-)

Iloista Joulua! :-)

17.01.19 12:10
Surun murtama sanoi...
Heippa Rauno😊
Miten voit?

19.01.19 21:15
Rolle sanoi...
Moi Surun murtama… täälläkin ollaan surun murtamana… isäni nukkui pois tiistaina 15.01.2018 kello 13:59. Muistokirjoitukseni voi lukea blogistani: https://www.rollemaa.fi/in-memoriam-rakkaalle-isalleni/

19.01.19 22:44
Surun murtama sanoi...
Osanotto suureen suruusi😢

Vuoden päivät ehdin seurata isäsi blogia enkä voi uskoa että huononeminen tapahtui näin äkkiä.
Elämä tuntuu välillä niin epäreilulta!
Jaksamisia sinulle!

20.01.19 23:02
Rolle sanoi...
Surun murtama, kiitos!

Toivon lämpimästi voimia myös teille ja että isäsi voi paremmin. Oma isäni uskoi paranevansa loppuun asti. Nopeasti se tapahtui, itsekin vielä epäuskoinen.

Isän blogin aion pitää linjoilla maailmanloppuun saakka.

21.01.19 15:33
Surun murtama sanoi...
Minäkin toivon että oma isä vielä pysyisi kauan täällä. Tämän taudin kanssa kaikki on epävarmaa ja ressaavaa. Useita läheisiä syöpä on vienyt mutta on myös 2 siitä parantunutta ystävää.

Vie varmaan aikaa ennenkuin sisäistät isäsi poismenon😢..voimia siihen..

Ja mukavaa lopputalvea..jos kevät ja aurinko sitten vähän mieltäsi piristäisi..

Kommentoi!

(2)
perjantaina 09.11.2018 15:00

Vihdoinkin kotona, 15 päivän vuodeosastolla oleskelun jälkeen.

09.11.18 19:36
"kohtalotoveri" sanoi...
Tsemppiä! Hienoa havaita, että olet selvinnyt kotiin.

09.11.18 21:29
Rauno sanoi...
Lämmin kiitos! Tsemppiä myös kohtalotoverille!

Kommentoi!

(3)
maanantaina 30.07.2018 15:41

Ei sittenkään sädehoitoa. Kabatsitakseli puree

03.08.18 08:52
Surun murtama sanoi...
Hienoa että Kabatsitakseli puree ja tunnet olosi paremmaksi..vointia ja hyvää loppukesää..pientä sadetta odotellessa😊

03.08.18 09:19
Rauno sanoi...
Lämmin kiitos! Sadetta kaipaisi tännekin. Kuuma kesä on kyllä ollut, eilenkin mittari näytti 33°C varjossa! Tällä hetkellä 25°C. Sääsovellukseni ennustaa, että ilmat alkaisi vähitellen viiletä, maanantaiksi lupailee vesisateita ja max. 19°C. Hyvää kesänjatkoa Sinullekin. Toivon, ettet olisi enää surun murtama ja isäsi voi hyvin.

03.08.18 21:50
Surun murtama sanoi...
Kiitos paljon😊kyllä mä vieläkin olen surun murtama..kesä vähän mieltä piristää..isä voi olosuhteisiin nähden ihan hyvin..elokuun lopulla luustokuvaus niin sitten ollaan viisaampia..toivon että tauti olisi pysähtynyt..edes hetkeksi😣

Voi kunpa sääennusteet pitäisi paikkansa..hiki valuu norona..sisällä ja ulkona..sade raikastaisi ihanasti😁

29.09.18 11:42
Rauno sanoi...
Nyt alkaa kaipailla kesää takaisin ;) vettäkin on satanut, ainakin täällä päin. Sopineeko kysyä miten isäsi on pärjäillyt? Toivottavasti hyvin. Hyvää talvenodotusta!

02.10.18 12:32
Surun murtama sanoi...
Heippa..isä pärjäilee paitsi että saa verenmyrkytyksen joka kerta kun vaihdetaan stentit virtsajohtimiin..viikko aina sairaalassa.3kk:n välein vaihto..sytoa takana 7 kertaa ja lääkäri haluaa antaa vielä 3 sytoa..pitäisi saada PSA nollaan kuulemma.

Kylmää alkaa jo aamulla olla..auton lasit joutunu pari kertaa raappaamaan töihin lähtiessä.

Talvea odotellessa.

Hyvä jos sinä saat lähetteen hoitoihin..niinku lääkäri oli luvannut..pitää näköjään itse olla sisukas jotta hoidot etenee. 😕😕

Mukavaa talven odotusta..eikä sitten liukastella😁😁

03.10.18 09:03
Rauno sanoi...
Kiitos kommentista ja toivotuksista. Harmi, että on täytynyt laittaa stentti ja sekin vielä, että verenmyrkytys tulee aina :( Se merkinnee, että elimistöön pääsee jostain bakteereja. Toivottavasti lääkärit löytävät siihen pian ratkaisun. Ja että sytostaatit purevat ja PSA laskee nollaan. Alle neljäkin katsotaan noin kuusikymppisellä normaaliarvoksi. Jaksamista kummallekin!

Totta, täytyy olla aktiivinen ainakin siinä vaiheessa, kun paukut alkavat loppua, varsinkin, jos lääkäri aikoo luovuttaa. Meneillään olevaa hoitoani ei ehkä olisi aloitettu, jos olisin ollut hiljaa. Alun vastahakoisuuden jälkeen hän laittoi hoidot rullaamaan, järjesti kaksi punasoluveripussiakin.

Lääkärit yleensä kuuntelevat ja ottavat toiveita huomioon. Viimeksi minulla oli hyvä lääkäri, mutta veripussia täytyi pyytää, koska hemoglobiinini ei ollut tarpeeksi matala. Samaten kyselyyni Lutitium-177:stä hän antoi toivoa, toisin kuin aikaisempi lääkäri, joka pisti sen tien tukkoon totaalisesti. Veikkaan, että hänen tietonsa näistä uusista lääkkeistä ei ollut ajan tasalla.

On hyvä tietää, että minulla on (ainakin teoriassa) mahdollisuus Lutitium-hoitoon. Kuten blogissa kirjoitin vähintäänkin nämä kolme vaatimusta on täytettävä: Lutitium -testin on oltava positiivinen, lääkettä täytyy olla saatavilla ja minun on tultava valituksi.

Toisaalta, en hirveästi mieti etukäteen mitä seuraavaksi. Askel kerrallaan. Minulla on nyt pariksi kuukaudeksi ohjelmaa käydessäni kahden viikon välein verikokeissa ja sytostaattihoidoissa. Ja voinhan minä aina ihmeparantua tässä välissä ;)

Ei liukastella, ei :) Jokohan vaihtaisi talvirenkaat…auto voi liukastella asfalttitiellä.

Kommentoi!

(4)
tiistaina 08.05.2018 08:00

Väsymystä ja energian puutetta

10.05.18 01:27
Rolle sanoi...
Harmillista että jäytää :( kyllä se varmasti pian ohi menee ja paranee, haluan uskoa niin. Olet nyt noin saman painoinen kuin minä. Tsekkaan blogisi säännöllisesti ja ajatuksissani olet kiireestä huolimatta. Pitkiä päiviä ja myöhään menee, ylikierroksilla ja ruuhkavuodet, huonosti tulee nukuttua kun on kaikenlaista koko ajan… Toivon että jossain välissä löytyy taas aikaa piipahtaa käymään. <3 t. Poikasi

10.05.18 10:17
Rauno sanoi...
Kiitos ajatuksistasi, mutta älä ota lisästressiä minusta.

Blogi on minulle nykyään vähän sellainen purkautumistie, kuten sinullekin on ollut. Kirjoittelen myös, jos joku muukin aggressiivista eturauhassyöpää sairastava sattuu eksymään blogiini ja on ehkä kokemuksistani kiinnostunut.

Eilinen oli kyllä aika paha, nosti kuumeen 8.1. palelin, jäyti päätä, selkää ja kylkeä, eikä nukkumisesta tullut mitään. Join sellerijuomaa ja otin Panadolia ja Buranaa (otan aina puolikkaita, etten vahingossa ylitä maksimimäärää).

Jotain kahden maissa alkoi hiottaa, kummasti lähinnä vain päästä. Hikeä suorastaan vuoti. Kuivailin päätä pyyhkeeseen. Jäytäminen rauhoittui ja nukahdin. Nukuin melko hyvin, heräsin klo 9. Olo tuntuu nyt ihan hyvältä eiliseen verrattuna.

Paino oli yön aikana taas vähän pudonnut, 82.6kg. Varmaan nestettä lähti sen verran. Paino alkaa olla minulla jo lähellä optimaalista 80-82kg :)

Jakselemista sinulle töissä ym. <3 t. iskä

Kommentoi!

(5)
lauantaina 21.04.2018 15:28

Vertaisvertailua: 62v ja minä

10.10.18 21:40
Anonyymi sanoi...
Etkö osaa olla katkera? Minä olen todella katkera Suomen terveydehuollon viisaille, jotka eivät seulo eturauhassyöpää. Työterveys ei edes pyydettäessä tehnyt PSA testiä. Olen 62v myös, siinä tilassa että laajalle luustoon ja vatsan imusolmukkeisiin levinnyt syöpä löytyi vuodenvaihteen jälkeen. Heti kastraatio lääkkeellä peliin, eunukiksi, lihakset surkastuu. Omalla rahalla maksanut kuvaukset, Lutetium ja sytostaattihoidot Docrateksessa kun en luota julkisen haluun hoitaa, sehän ei edes halua löytää tautia. Ja luulen, että perilliset pitää minut mieluummin elossa kuin odottaa perintöä, luulen. Pelkään, että Docrateksenkaan taidot eivät riitä pitämään minue elossa pitkään. Verottaja muisti juuri 10000€ mätkyllä, kiitos, yhden Lutetium kerran silläkin maksaisi. Tämä on minusta aivan kohtuutonta.

12.10.18 00:52
Rauno sanoi...
Kiitos kommentistasi! Varmaankin osaisin olla katkera, mutta ei se hyödytä mitään. Jos seulontaa olisi ollut tarjolla, olisinko mennyt kuitenkaan? Minulla on ollut aika korkea kynnys mennä lääkäriin. Kannatan kuitenkin miesten seulontaa ja mielellään tarpeeksi aikaisin ennen 60v. ikää. Voisi olla hyvä vaaliteema joillekin, elleivät kääntäisi takkiaan heti, jos tulevat valituiksi.

Ikävää, että työterveys oli välinpitämätön PSA- pyyntöäsi kohtaan!

Omassa sairaanhoitopiirissäni ei ole isommin ollut katkeruutta aiheuttavia tekijöitä. Mielestäni heillä on kyllä haluja hoitaa, kaikki persoonat eivät vain ole kovin empaattisia. Meitä on joka junaan.

En julkiselle vallallekaan ole katkera. Esim. Zytiga ja XTandi olivat tuhansia euroja maksavia lääkkeitä joka kuukausi, mutta tarvitsijalle täyskorvattavia. Firmagon ja XGevakaan ole mitään halpoja lääkkeitä, myös täyskorvattavia.

Omalääkärin ja omahoitotiimin olisin kylläkin halunnut. Vieläkin haluan. Alussa niin luulinkin, että sellaiset ovat, mutta lääkärit ovat vaihtuneet kuin jollakin etnisellä ryhmällä hevonen.

Vertaisvertailua -jutun jälkeen minultakin on löydetty metastasoituneita imusolmukkeita. PSA huitelee sfääreissä. Viimeksi 1400.

Haareminvartijaksi pääseminen lienee sopeutumiskysymys. Itselleni se ei ole ollut paha ongelma, eikä vaimolleni, mutta ymmärrän erittäin hyvin, että monelle varmasti on. Samoin amerikkalaiset piilolihakset, mutta oma kokemukseni on ollut, ettei niitä ihan heti saa. Normaali laihduttaminenkin vie helposti lihakset.

Karvat katoavat nopeammin. Minulla oli nuorena muhkea parta ja mukavasti karvoja muuallakin. Nyt ne ovat muisto vain.

Olet onnekas, että sinulla on massia Docratekseen ja Lutetiumiin. Hoito vaikuttaa erittäin lupaavalta! Minä haaveilen siitä. Yksityiseen sairaalaan minulla ei kuitenkaan ole varaa. En tiedä, onko Matti tuttu Docrateksessa, mutta häneltä syöpäkasvaimet ovat hävinneet Lutitiumilla. Imusolmukkeisiin hän saa sädehoitoa.

Kohtuuttoman kovat mätkyt sinulla todella! Irwinin ”Haistakaa piip koko valtiovalta” tuntuu yhä ajankohtaiselta.

Julkisenkaan sairaanhoidon käyttö ei ole ilmaista. Sairaalamaksujen omavastuu on korkealla. Mitä pienemmät tulot, sitä enemmän se kirpaisee.

Minua harmittaa eläkeläisten kurjistaminen. Kun jäin eläkkeelle 2011, samana vuonna astui voimaan elinaikaodotevähennys eläkkeeseen. Kun sairastuin, kysyin verottajalta (vähän vitsillä, koska arvasin vastauksen) voisiko elinaikaodotteen vaikutuksen eläkkeeseeni poistaa, koska se on nyt lyhentynyt. Ei voi, elinaikaodote on teoreettinen arvo, jota samaa käytetään kaikille.

Käteen jäävä kk-eläkkeeni on noussut seitsemän vuoden aikana peräti 11 euroa. Nykyinen veroprosenttini on 25.5. Ei luulisi aiheuttavan kateutta nuoremmissa polvissa. 1956 syntyneet eivät edes kuulu suuriin ikäluokkiin, joille ollaan hyvinkin kateellisia.

Kaikkea hyvää sinulle. Älä luovu toivosta!

Kommentoi!

(6)
torstaina 29.03.2018 21:49

Minun kiirastorstaini. PSA noussut taas

06.04.18 19:54
PSA nousussa sanoi...
Lyhyesti vain: kiitos kirjoituksistasi ja mahdollisimman hyvää jatkoa!

11.04.18 07:33
Rauno sanoi...
Kiitos ja hyvää jatkoa sinullekin!

Kommentoi!

(7)
lauantaina 24.02.2018 23:33

Viipalointia tietokonetomografilla

20.03.18 22:30
Surun murtama sanoi...
Hei..voimia sinulle..löysin blogisi kun etsin tietoa isäni luustoon levinneeseen eturauhassyöpään. Ja lohduttavaa lukea että elämä jatkuu kaikesta kurjuudesta huolimatta!

25.03.18 14:56
Rauno sanoi...
Kiitos kommentistasi ja voimia teillekin! Kun kuulee sairastuneensa syöpään, vieläpä pahanlaatuiseen, on kyyneleitä vaikea pidättää, myös läheisten, mutta elämä jatkuu, kuten sanoit. Ei kurjuudessa kuitenkaan! Toivoa ei pidä menettää, vaikka lääketiede ei toivoa antaisikaan.

Itse ammennan toivoa ennen kaikkea uskosta. Raamatussakin ”Aabraham toivoi, vaikka ei toivoa ollut, ja uskoi tulevansa monen kansan isäksi, tämän sanan mukaan: – Niin on sinun jälkeläistesi luku oleva.”. Pariskunta naurahti Jumalan lupausta. Aabraham: ”Voiko satavuotiaalle syntyä poika, ja voiko Saara, joka on yhdeksänkymmenen vuoden vanha, vielä synnyttää?” ja Saara: ”Heräisikö minussa, näin kuihduttuani, vielä halu? Ja myös minun herrani on vanha.” Eipä sitten aikaakaan, kun Saara tuli raskaaksi..

Myös lääketiede kehittyy. Uusia hoitomuotoja kehitetään. Kiinnostavampia lienevät tällä hetkellä IMMUNOTERAPIA ja BNCT -sädehoito. Tiedä milloin niitä aletaan laajemmin käyttää Suomessa, mutta ehkä jonakin päivänä. Tietysti ”nyt heti” tapahtuva ihme olisi aina se toivotuin tapahtuma, mutta jos ihme odotuttaa itseään, niin sen aikaa voimme ottaa vastaan sitä hyvää mitä lääketieteellä on tarjottavana.

PS.
Jos ihmettelit miksi kommenttisi ei tullut näkyviin aiemmin, niin pahoitteluni! Huomaisin sen vasta tänään. Käyttämäni Antispam oli heittänyt sen jostain syystä moderoitavaksi. Ohjelma ei ole ihan 100% tarkka. Joskus päästää roskaa suoraan läpi, joskus laittaa oikeita viestejä moderointiin, jos esim. arvelee, että IP on tullut vpn: tai proxyn välittämästä osoitteesta. T. Rauno

28.03.18 15:26
Surun murtama sanoi...
Hei..kiitos vastauksestasi..juu itkenyt olen monet kerrat, milloin töissä ja milloin kaupan kassalla, itku ei paljon kysele missä tulee! Hirveästi pelkään että hoidot ei auta. Netistä kun lukee kaikenlaisia tarinoita. Tarinaasi mielenkiinnolla seuraan ja toivon sinulle kaikkea hyvää!! Mikä onkaan tilanteesi nyt?

30.03.18 00:04
Rauno sanoi...
Hei,
Ymmärrän hyvin tuskaasi, jonka rakkaan menettämisen pelko aiheuttaa. Itse olin aika etäinen isäni kanssa, mutta olin erittäin ahdistunut, kun oma isäni sairastui eturauhassyöpään. En osannut lohduttaakaan häntä oikein mitenkään. Rukoilin kyllä hänen puolestaan, mutta hän menehtyi noin vuoden kuluessa toteamisesta. Silloin ei ollut kaikkia hoitojakaan mitä nyt on tarjolla.

Äitini ei ole kunnolla selvinnyt vieläkään isäni poismenosta, josta taitaa tulla tänä vuonna 15 vuotta. Kun itse sain saman taudin, en ole pitänyt sitä salassa, paitsi äidiltäni. Pelkään, että hän ei kestäisi, jos saisi tietää. Paitsi isäni poismenon suremista, hänellä on omissa sairauksissaankin kärsimistä tarpeeksi.

Toivoa silti on. Minulla oli 4600:n PSA:lla vertailtuna mahdollisesti pahemmat pesäkkeet kuin Mikael Jungnerilla, jonka PSA oli ”vain” 3700. Jungnerille ennustivat muutaman kuukauden elinaikaa.

Yritin selvittää miten hän parani, mutta ei minulla ole rahaa mennä Amerikkaan ”maailman parhaiden syöpälääkäreiden” parannettavaksi. Kiitollinen olen jo siitäkin, että saan julkisessa sairaalassa hoitoja ja taikaseinästä kalliita lääkkeitä ilmaiseksi!

Laitan toivoni Jeesukseen. Hän paransi sairaita ja teki pelkkää hyvää. Hän on kuoleman Voittaja, joka uhrasi itsensä meidän puolestamme, jotta ikuisen elämän saisimme, uskon kautta. Se on tärkeämpää kuin maallinen elämä ikinä. Hänen kauttaan mekin voitamme kuoleman!

Vastaus kysymykseesi varmaan löytyy uudesta blogi-jutustani. Sain vaihteeksi Jobin postia, mutta matkalle tässä ollaan piakkoin lähdössä vaimoni kanssa :)

Toivon sinulle ja isällesi hyvää pääsiäistä, tervehtymistä ja kaikkea parasta!

11.04.18 08:09
Surun murtama sanoi...
Heippa..kiitos kirjoituksestasi ja ihanaa kun teillä on lomamatka tiedossa..vaikka jobin postia tällä kertaa saitkin niin uskon että lääkäri taas keksii sinulle toimivan keinon pitää tauti kurissa.
Isäni oli sairaalassa ja hänen vieressä köllötteli 74v mies jolla oli 6v sitten todettu eturauhassyöpä ja PSA arvo oli alussa 4000. Ja vieläkin porskuttaa. Eli täytyy todeta että kyllä taitaa olla hyviä lääkkeitä Suomessa saatavilla.
Oikein mukavaa lomamatkaa sinulle ja vaimollesi sekä voimia ja jaksamista sairauden kanssa.

11.04.18 18:08
Rauno sanoi...
Hei Surun murtama! Tuohan on rohkaiseva tieto! Varmasti isällesikin! Olen toivonut tietoja tuhansien PSA:n miesten kohtaloista. Lähettämäsi oli ensimmäinen 4-tonnilainen! Kiitos!

Lomamatka on jo takanapäin. Tosin emme ehtineet mitään lomaa viettää, edes biitsillä käydä, kun oli niin lyhyt matka tällä kertaa.

Kyllä mekin tässä isäsi kanssa porskutetaan vielä pitkään, vaikka aika alussa ainakin oma juttuni onkin. Minulle tulee 2 vuotta syksyllä, kun se virallisesti todettiin.
Tsemppiä sinulle!

12.04.18 09:51
Surun murtama sanoi...
Hei, kyllä tuosta 4-tonnilaisesta ainakin itselleni tuli vähän toivoa isänikin suhteen, isällä syöpä todettu 2kk sitten ja on jo lähettänyt luustoon pesäkkeitä vaikka PSA arvo on vain 100. Hoidot vasta alkamassa.

Harmi että teillä oli niin kiireinen loma ettei biitsillä ehtinyt köllöttelemään..ensi kerralla sitten.

Oikein mukavaa kevättä teille ja tsemppiä kaikkeen tulevaan.

Minäkin haluan uskoa siihen että sinä ja isäni porskutatte vielä vuosia!!!

18.04.18 12:37
Rauno sanoi...
Isäsi onkin sitten vielä tuore tapaus. Tiedä onko hänellä ollut kipuja. Minulla oli alussa aika koviakin. Ensimmäinen hoito oli Firmagon pistos jo sairaalassa urologilla. Se vei kivut päivässä pois. Pian seurasi XGeva pistos ja CalsiposD. Seuraavaksi Doketakseli -tankkaus kuutena kertana, kolmen viikon välein. Se laski PSA:n 16. Sytostaattien sivuvaikutukset olivat lievät, tukkakaan ei lähtenyt kokonaan pois.

Tällä hetkellä syön joka päivä XTandia + CalsiposD:tä, vaikka lääkärin mukaan XTandin teho on jo kadonnut, mutta syön silti paketin loppuun. Kerran kuussa saan pistokset XGevaa ja Firmagonia.

Kun alkuaikoina kysyin urologiltani, pitäisikö minun nyt pysyä vain paikoillani ja lepäillä, etteivät luuni murru tms. niin hän sanoi, että ei! Elät vain normaalia elämää! Mielestäni hyvä neuvo. Niin olen koettanut tehdä.

Vältän ”köpöukkoilua” viimeiseen asti. Eli, jos pystyn kävelemään normaalisti, niin kävelen normaalisti. Monet ovat ihmetelleet, kun en näytä sairaalta, viimeksi eilen. Silloin, kun en tunne kipuja ja on energiaa, on joskus hieman vaikea ajatella itsekin, että olisin sairas.

Minulle normaalia elämää on mm. se, että eilen kärräsin kottikärryillä hiekkaa kuraiselle tielle monta kuormaa ja vaihdoin autoon kesärenkaat. Pesin myös kuraisen auton. Kohta pitäisi alkaa tehdä klapeja ensi talveksi…

Oikeastaan laiskuuteni estää minua tekemästä enemmän kuin syöpä :)

Kiitos kommentistasi. Mukavaa kevättä teillekin. Elämä jatkuu!

19.04.18 09:56
Surun murtama sanoi...
Huomenta! Isällä ei mitään kipuja, siksi oli iso yllätys että tauti on levinnyt luustoon..puhetta ei ole ollut missä paikoissa sitä syöpää luustossa on..oireena oli vain lisääntynyt pissaamisen tarve..siitä lääkäriin meni..

Aloitettu myös Firmagon pistokset kerran kuussa ja XGeva..ja kalkkipillerit ja eka sytokin tiputettu tällä viikolla.
PSA oli tippunut ekan Firmagonin jälkeen sadasta 12..en tiedä onko tuo tarkoitus olla olematon?

Isä pirteä..varmaan iloinen kun hoidot aloitettu vaikka tässä matkalla oli jo murheita kun sai pienestä operaatiosta verenmyrkytyksen ja viikko meni sairaalassa ja hoidon aloitus viivästy..

Isälle myös sanottu että pitää yrittää elää normaalia elämää..se taitaakin onnistua ainoastaan isältä..koska minä en pysty elää normaalia elämää..en vieläkään sisäistä että näin kävi ja olen niiin surullinen että mikään ei oikein tunnu miltään.

Toivotaan että saatte tien kuntoon..tai sitten pitää alkaa fillaroimaan..

Onnea seuraavalle lääkärikäynnillesi!!

Kesärenkaatkin olet vaihtanut eli kesä on tulossa..aurinkoa ja lämpöä..siitä mielikin piristyy!!

19.04.18 22:12
Rauno sanoi...
Hei! Yleisintä lienee tuollainen salakavala, melkein oireeton alku.
Minä menin lääkäriin kipujen vuoksi ja vaimon kehotuksista :) Joskin vetkuttelin siinäkin vaiheessa. Ennen jysäystä voinut tietysti muhia oireettomasti pitkäänkin. Ei edes virtsaamisongelmia.

Normaali PSA n. 60v. miehillä pitäisi olla alle 4. Ikävää, että isälläsi verenmyrkytyskin vielä! Onneksi hoidot päästiin kuitenkin aloittamaan melko pian. Minulla oli hammasoperaatioitakin ennen sytostaatteja. Lisäksi noin 1kk ennakkoon tilattu matka viivästytti sitä.

Koeta sinäkin elää normaalia elämääsi, ei liika sureminenkaan hyödytä mitään, lamauttaa vaan. Tilanne on se mikä on.

Kuten blogiin päivittämästäni kuvasta näkyy, ei siitä taida päästä ajamaan fillarillakaan :D

Tänään päivällä lanasimme tietä traktorilla naapurin kanssa. Jospa se olisi kuivunut sen verran, että aamulla pääsisi autolla läpi ja mielellään vielä illalla takaisinkin.

Joskus sentään aurinkokin pilkistää ja piristää. Kiitos kommentista ja iloista mieltä kaikesta huolimatta!

20.04.18 14:10
Surun murtama sanoi...
Heippa..yritän kyllä elää normaalisti, olen ressaaja luonne ja kaikki tässä sairaudessa vielä niin uutta että pelottaa. Mielessä pyörii kaikki pahimmat asiat mitä tässä voi käydä.

Kylläpä onkin liejuinen tie..tuohonhan uppoaa kuin suohon!

Aurinko kuivattaa!

Kiitos kirjoituksistasi….

23.04.18 19:35
Surun murtama sanoi...
Hei..onkohan se Radium 223 isotooppihoito luustoon levinneeseen eturauhassyöpään saatavilla vain yksityisellä puolella? Oletko tutustunut tuohon hoitoon?

23.04.18 21:24
Rauno sanoi...
Hei. Jungnerin hoitoja googletellessani tutustuin vähän. Se voi olla saatavilla vain yksityisellä, mutta en ole satavarma.

Docratesen sivuilla puhutaan mainitsemastasi Radium 223:sta. https://www.docrates.com/nain-hoidamme/syovan-hoitomuodot/isotooppidiagnostiikka-ja-hoidot/mihin-isotooppihoitoja-kaytetaan/

Jungneriahan hoiti Timo Joensuu, joka on Docratesen perustajia. Jungner sai ”Samarium” -nimistä isotooppia yhdessä muiden lääkkeiden kanssa.

Joensuu oli Jungnerin omalääkäri, mutta julkisella puolella ei taida omalääkäreitä olla. Ainakin minulla he ovat vaihtuneet usein. Koskaan en tiedä kuka vastaanottolääkärinä on. Kun eräältä kysyin, että olen avoin kaikelle, voinko saada Samariumia kuten Jungner, niin lääkäri vastasi, että yksityisellä voidaan kokeilla mitä vain, mutta julkisella seurataan tiettyä hoitosuunnitelmaa ja minun hoitoni on edennyt sen mukaisesti.

En tiedä kuka/ketkä hoitosuunnitelmani tekee, mutta on niitä improvisoitukin. Esim. kun valitin alaselkäkipua, niin sain siihen kohdistettua sädehoitoa.

Edellisellä vastaanotolla nuorehko lääkäri sanoi, että PSA ei kerro kaikkea ja minulle on vielä monta ”paukkua” jäljellä, mutta en tiedä mitä ne ovat. Tiedän vain, että seuraavaksi 14.5. on taas verikoe, jossa myös PSA:n mittaus. 15.5. on vartalon viipalekuvaus ja 17.5. lääkärinvastaanotto. 13. tai 16. päivä Xgeva ja Firmagon pistokset. Joudun muuttamaan pistospäivän jommalle kummalle, koska se on merkitty samalle päivälle kuin viipalekuvaus.

24.04.18 11:27
Surun murtama sanoi...
Heippa..tuolta Docratesin sivuilta löysinkin tuon hoitomuodon.

Isä kysyi onkologilta että onko hoidot rahasta kiinni..että saako yksityisellä eri hoidot..tähän lääkäri vastasi että Suomessa kuulemma laki että kaikki pitää hoitaa niillä hoidoilla mitkä katsotaan parhaaksi, rahasta se ei kuulemma ole kiinni..jatkoi vielä että yksityiset kovia mainostamaan..(tottakai)..tiedä häntä sitten meneekö noin..tuon Radium 223 hoidon aioin vielä selvittää, onko julkisella puolella myös.

Etsin netistä ”hoitojärjestys eturauhassyövässä” ja jostai löysin onkologin tekemän listan ja siinä oli viimeisimpänä hoitona ”radium 223 isotooppi”..

Jospa se kuuluisikin myös julkisella puolella!!

24.04.18 12:10
Rauno sanoi...
Näköjään on!

http://www.ksshp.fi/fi-FI/Potilaalle/Ohjeita_potilaalle/Potilasohjeet/Eturauhassyovan_Radium223hoito%2854783%29

Käyn tuossa sairaalassa. Antavatkohan niitä ja milloin..hmm

24.04.18 12:18
Surun murtama sanoi...
Ai käyt tuossa sairaalassa?

Kysy ihmeessä tuosta hoidosta, Docrates sivuilla potilaskertomuksia joissa luustopesäkkeitä olisi hävinnyt!

24.04.18 12:21
Rauno sanoi...
Tekstin perusteella vaikuttaisi, että sitä saa vasta kastraatioresistentissä vaiheessa. Ehkä se on niitä ”paukkuja”, josta lääkäri puhui.

En oikein tiedä mikä vaihe minulla on meneillään. Minullahan oli viimeksi magneettikuvauksessa kadonnut osa metastaaseista, niin, että levinneisyys ei ollut enää ”super scan”.

Joo käyn KSSHP:ssä

Muokkaus:
Minulla on siis hävinnyt pesäkkeitä jo ilman isotooppihoitoa

24.04.18 12:57
Surun murtama sanoi...
Muistankin että sinulla oli jaloista hävinnyt..hieno uutinen!

Ajattelin myös että toi voisi olla se ”paukku” mitä on mahdollisuus saada..eli vielä ei olla siinä vaiheessa..

Hoitomuotoja vielä useita jäljellä..

24.04.18 14:29
Rauno sanoi...
Hieno uutinen sekin, että Ra-223 hoito on mahdollista myös julkisella! Kiitos! En ole osannut ajatella asiaa sen jälkeen, kun kerran kysyin Samariumista ja sain sen käsityksen, että eivät anna ainakaan minulle. Toisaalta se on jo aika vanha hoitomuoto. Ehkä Ra-223 -hoito on parempi.

Jännityksellä odotan mitä ”paukkuja” seuraavaksi, ensikuun 17. pvä

Parempi tietysti, jos ei tarvitsisi mitään, vaikka lääketiede pitää tätä tyyppiä parantumattomana. Oma uskoni on kuitenkin avarakatseisempi kuin tiedeusko.

Isällesi toivotan ennen kaikkea toivoa ja elämänhalua. Ei tämä maailmaa kaada, joskin rutiinejahan tämä muuttaa. Varsinkin alussa, kun on mentävä kaikenlaisiin tutkimuksiin ym. tiheään. Minulla tosin on kokemusta vain KSSHP:stä, lähes pelkkää positiivista.

Tänne on nousemassa uusi sairaalakin vanhan viereen. Rakennustyöt ovat jo pitkällä.
http://www.ksshp.fi/fi-FI/Sairaanhoitopiiri/Uusi_sairaala_projekti

24.04.18 14:39
Surun murtama sanoi...
Isällä hyvä asenne..autojakin kuulemma korjataan niin nyt korjataan häntä! Kyllähän se elämä muuttui..ramppaamista joka paikassa kun tähän asti ollut terve..

Kaikkea hyvää myös sinulle..

Ja onnea ja voimia seuraavalle lääkärikäynnille!!!

24.04.18 15:14
Rauno sanoi...
:peukku:
Sama mulla, ns. perusterve olin ennen tätä jytkyä ;)

Ja kiitos!

Kommentoi!

(8)
keskiviikkona 09.08.2017 02:39

Miten parantua aggressiivisesta eturauhasyövästä? Jungner vs. minä

27.04.18 19:58
Munaton sanoi...
Se munien leikkaus on nimeltään Firmagon, kemiallinen kastraatio. Kutistaa munat olemattomiksi. Vie seksuaalisuuden. Olen käyttänyt sitä yhden annoksen, vaikutus on aika nopea. Nyt olen toisella, luultavasti halvemmalla lääkkeellä Enanton Depot (3 kk annosväli) mutta vastaava vaikutus, poistaa testosteronin. Vaihtoehtona näille on oriektomia, eli kivesten poisto fyysisesti. Näissä kemiallisissa on se etu, että ne on palautuvia, jos joku uskaltaa alkaa leikkimään sen kanssa alkaako syöpä agressiivisen kasvun testosteronin voimalla niin lopettaa lääkkeet.

27.04.18 21:52
Rauno sanoi...
Kiitos kommentistasi! Minulla vielä kulkuset kilisee puolentoista vuoden Firmagon-piikkien jälkeen. On ne ehkä vähän pienentyneet, mutta ei ne kauheat kellukkeet olleet alunperinkään ;)

Ehkä Firmagon on eräänlainen ”munien leikkaus” sekin, mutta Jungnerin tapauksessa ymmärsin, että kyseessä olisi ollut kirurginen operaatio. Jungner ei halunnut sitä. Hänelle annettiin hormonihoitoa, mutta mistään en löytänyt oliko se Firmagonia vai jotain muuta. Osteoporoosiin tarkoitetun luulääkkeen nimeä en tiedä myöskään.

Kummallista Jungnerin tapauksessa on se, miksi hänet parantanutta menetelmää ei ole selvästi julkistettu ja otettu kaikkien sairaaloiden käyttöön, niin, että me muutkin voisimme hyötyä siitä!?

Joo, halut ovat menneet, mutta otan kuitenkin seksittömyyden positiivisesti. Vapauttavaa, jos vertaa aina piinaavaan himoon.

Ihokarvat Firmagon on vienyt. Nuorempana minulla oli pitkä musta kokoparta ja muitakin karvoja mukavasti. Mutta enpä minä karvojakaan ikävöi. Ei ne mustia olleet pitkään aikaan ennen sairauttakaan.

Kun sain ensimmäisen pistokseni Firmagonia kysyin hoitajalta kuinka kauan sitä pitää ottaa, niin hoitaja sanoi, että ”lopun elämääsi”. Ehkä hän ajatteli, että loppu elämäni jää lyhyeksi…

Sopiiko kysyä miksi olet käyttänyt vain yhden annoksen Firmagonia? Vaihdettiinko se Enantoniin julkisessa vai yksityisessä sairaalassa? Ja vielä yksi kysymys, jos haluat vastata, kuinka kauan olet sairastanut eturauhassyöpää?

Kommentoi!

(9)
lauantaina 06.08.2016 20:30

Elämäni autot

23.08.16 00:10
Rolle sanoi...
Tätä oli hauska lukea, kirjoitat kokemuksista niin huvittavasti ja aidosti, kuin tosiaan jostain Buster Keaton slapstickista! Nauratti, sori vahingonilo.

Samalla heräsi nostalgisia muistoja, sillä tuon Nissanin muistan, siitä oli meille paljon iloa. Muistan ne riemut kesien autoleikeissä. Lopulta oli enää umpiruostuneet penkit jäljellä. Loppuun asti niillä leikittiin.

Kommentoi!

(10)
lauantaina 23.04.2016 07:31

Paras muokkain etäkoodaukseen

25.04.16 11:35
Rolle sanoi...
Kiva lukea tällaisia vertailuja! :) Mulla oli Sublime Text pitkään käytössä, kunnes Atom syrjäytti sen. Siinä miellyttää tiheät päivitykset ja avoin lähdekoodi, voin itsekin heittää korjauksia ja esim. muokata Developer Toolsilla editorin ulkonäköä haluamakseni suoraan koodiin. Samoin omassa työssä SCSS-koodin lennosta linttaaminen eli oikolukeminen auttaa huomattavasti, jos unohtuu puolipiste niin editori herjaa. Täältä löytyy mun atom-asetukset: https://github.com/ronilaukkarinen/atom-settings

Atomia en ole Linuxilla kokeillut, mutta Macilla se toimii jouhevasti. Sublime on kaikista nopein mitä olen koittanut, siihen mulla oli joskus taannoin sen sisäänrakennettu SFTP-lisäosa, jolla sai avattua tiedostolistauksen SFTP-palvelimelta suoraan editoriin ilman ulkoista tiedostohallintaa tai ftp-ohjelmaa.

Alalla sanotaan ”cowboykoodaamiseksi” suoraan etäpalvelimelle muokkausta, enkä sitä ole harrastanut sen koommin kun tekniikka kehittynyt, ja ihan siksi että on aika hullua lähteä tekemään ”livenä” muutoksia esim. isompaan asiakkaan verkkokauppaan, sillä jos joku räjähtää niin siinä saattaa asiakas menettää kauppaa. Me tehdään kaikki paikallisesti ja sitten työnnetään capistrano- tai dandelion -deploytyokaluilla muutokset yhdellä komennolla, kerralla nettiin. Samasta sivustosta on lähes identtinen kopio, kehitysversio omalla koneella, Vagrant-palvelimella, testiversio yhdelä palvelimella jota asiakaspääsee näpertämään ja sitten liveversio eli ”tuotanto”.

Vagrant käyttää virtualboxia ja meillä on kaikki työkalut avoimena GitHubissa, esim. tässä rakentamani viimeisin Vagrant-kone: https://github.com/digitoimistodude/marlin-vagrant

Muut jutut löytyy täältä: https://github.com/digitoimistodude

Pitäisi itsekin keritä bloggaamaan näistä.

PS. Mainitsin Amstrad-koneen kokeellisella käyntikorttisivullani https://rolle.wtf , jostain syystä tuo vihernäyttö on jäänyt mieleen, vaikka taisin olla todella nuori kun sen myit pois.

25.04.16 18:58
Rauno sanoi...
Heh, jostain syystä Mollom oli merkinnyt kommenttisi ”kinkuksi” (ks. https://www.mollom.com/blog/spam-vs-ham)ja heittänyt sen moderoitavaksi. Minullahan ei ole kommenttien esimoderointia päällä.

Selvää, ettei asiakkaiden sivuja voi muokkailla suoraan palvelimella. Ei ehkä mielellään omaakaan, jos sivulla on paljon kävijäitä. Ainakaan laittamatta maintenance modea päälle.

Eläkeläiselle Cowboy-tyyli sopii mainiosti, niin kauan kuin vielä pysyy kyydissä ;) En ole yleensä viritellessä viitsinyt laittaa sivustoa edes huoltotilaan. Tosin, en tiedä miten WP:n teemaa voisi paikallisesti oikein muokatakaan, jos haluaa nähdä sen in action. Sama tilanne Piwigon viilauksessa. Eikä se edellytä kotikoneelle samoja ohjelmia kuin palvelimella, WP, Piwigo ym. palikat, käytännässä toisen serverin?

Periaatteessa etäpalvelimelle voisi tehdä sivustosta identtisen kopion, jota sitten muokkailisi cowboytyylillä. Ja kun on tyytyväinen, niin vain vaihtaisi kotisivun osoitteen osoittamaan siihen. Seuraavalla editointikerralla tekisi päinvastoin kopioksi jääneelle. Ja taas seuraavalla päinvastoin jne. Näin aina olisi toimiva sivusto käynnissä. Enpä taida viitsiä sitäkään.

Testaamani editorit saattavat käyttäytyä eri tavalla eri jakeluissa tai niiden omilla tiedostomanagereilla, joissa sellainen on. Mutta ”nyt kävi näin” kuin Olli Hokkaselle. Vain mainitut kaksi editoria hallitsevat kunnolla etäkoodauksen Cinnamon Nemo- integraatiossa. Geditiltä luonnollisesti odottaakin hyvää suoritusta, koska se on Gnomen oletuseditori.

Atom on varmaan hyvä ammattimaisessa koodauksessa. Onhan se sinänsä monipuolinen ja mm. helppo asentaa lisäosia (joita on tosi paljon) suoraan editorista. Mutta Cinnamon Nemossa se ei toimi, paitsi kikkailemalla jotenkuten. Nimittäin huomasin, että etätiedoston voi Atomiin kyllä ladata siten, että avaa Atomin valikosta ”File” > ”Open file” > ”etätiedosto”. (Edellyttää, että sftp -etäyhteys on ensiksi avattu Nemoon). Tälläin etätiedosto latautuu kyllä editoriin, mutta se kestää 36 sekuntia. Eli hitaus on samaa luokkaa kuin Geanyssä.

Tässä Atom-versiossa (1.7.2) lienee bugi, koska se käynnistettäessä avaa aina viimeksi avoinna olleen tiedoston, huolimatta, että asetuksista ruksaa ”Open Empty Editor on Start”. Ja jos ”avattu” tiedosto oli suoraan Nemosta klikattu, joka ei siis avaudu, niin seuraavalla kerralla käynnistettäessä editori jää jauhamaan ikävästi, koska sinnikkäästi vaan yrittää avata viimeksi avaamattakin jäänyttä tiedostoa, heh.

Jännää miten tuo nic-palvelin pyärii yhä vaan . Olet laittanut sinne vähän tavaraakin. Itse olen hukannut tiedot miten omalleni edes pääsee. Joskus silloin, kun aloin pitää omaa serveriä, tyhjensin kaikki nicin tiedostot. https://www.nic.fi/~raunol/ . ”gamma.nic.fi” näkyy toimivan sekin.

Muistat Amstradin varmaan alakerrasta, jossa se jäkätti itsekseen ties kuinka monta vuotta, kun paremmat vermeet olivat tulleet tilalle. En myynyt sitä, vaan ilmaiseksi lahjoitin äitisi serkulle. Ohjelmoin, muuten, basicilla siihen tekstigraafisen ruokareseptiohjelman, hirsipuun, tictactoen ja eräänlaisen Raamattu-visan :)

26.04.16 14:20
Rolle sanoi...
Varmaan johtui siitä kun laitoin monta linkkiä viestiin niin meni ”spämmiksi”. Sun pitäis laittaa muuten tänne sellainen ”ilmoita sähköpostiin vastauksesta”, joskus unohtunut tsekata mutta nyt muistin käydä katsomassa oletko vastannut. :)

Joo, enkä koittanut ”päteä” ;) sillä itsekin muokkaan omalle kotiserverille ihan lennosta, tosin mounttaan kansion Maciin siten että pääsen avaamaan tiedostoja suoraan ilman muita ohjelmia. WP:lle ei ole muuten kovin hyviä maintenance-plugineja olemassa, käyn noissa WordPress-tapaamisissa ja siellä porukka todennut samaa.

Vaatii joo käytännössä ”erillisen” serverin omalle koneelle, mulla on käytännössä paikallinen Vagrant-kone, joka käyttää virtualboxia headlessinä, eli yhdellä komennolla saa ajettua suht jouheaa ja pientä paikallista palvelinta, joka ei vie paljon tilaa. Tiedostoja ajetaan omalla koneella ja omalla selaimella pääsee localhost:3000:sta kattomaan tiedostoja. Tekniikkana tässä on Gulp ja browsersync, joiden avulla saa kaikkiin laitteisiin saman reaaliaikaisen näkymän, kirjoitin tästä firman blogiin aiemmin, sieltä löytyy myös video, tsekkaapas: https://www.dude.fi/device-lab-responsiivisen-suunnittelun-apuna/

Atom on tosiaan hyvä isoihin projekteihin, siinä on sisäänrakennettu projektinhallinta. Mutta se on huono yksittäisien tiedostojen muokkaamiseen, kun se tosiaan avaa aina edelliset tiedostot sekä tekee auki olevasta kansiosta automaattisesti ”projektin”. Nopeisiin muokkailuihin käytän Sublime Textiä juuri tästä syystä.

Mulla on hyvä salasana- ja tunnusmuisti! muistan ensimmäisen salasanani ja olen sitä käyttänyt muuallakin, sen joka autogeneroitui silloin kun loit Nicille meille sivutilat. Muistan Nikonkin tunnuksen, sivujahan sinne ei koskaan laitettu: https://gamma.nic.fi/~panaani/ . Eräänä päivänä ajattelin huvikseen kokeilla tunnustani ja salasanaa gamma.nic.fi-palvelimelle ja kas kummaa, sehän toimi! siksi laitoin sinne tuon Legacy-sivun ihan vaan muistuttamaan menneestä :)

Etäisesti muistan jopa noista ohjelmista jotain, tai ainakin olet niistä kertonut. Ja Merin pojan hautajaisissa tuli muuten se Enni juttelemaan ja mainitsi sattumoisin tuosta koneesta, kertoi että oli todella pitkään käytössä. Mitä lie sillä kirjoitellut.

27.04.16 23:24
Rauno sanoi...
Kinkuksi meni taas. Jos Mollomin algoritmi ei jostain syystä osaa päättää viestin tyyppiä, se ei merkkaa sitä spämmiksi, vaan ”hammiksi” ja laittaa moderoitavaksi. Voisikohan tosiaan linkit vaikuttaa, tai sähkäpostiosoite, mutta aika sensitiivinen Mollom on, jos niistä menee hämilleen. En tiedä toistaiseksi miten sen saisi estettyä, ellei opi itsestään ajan kanssa. Mitään white-listaakaan ei Mollomin asetuksissa ole. Yleisesti ottaen olen kuitenkin ollut Mollomiin erittäin tyytyväinen.

”Ilmoita sähkäpostiin vastauksesta” on hyvä idea. Ei ole tullut mieleen, kun ei kovin kauheaa tungosta ole ollut kommenttiosastossa, heh.

Minulla on Maintenance plugineista käytässä ”Maintenance Mode”. https://wordpress.org/plugins/lj-maintenance-mode/ Mukavan yksinkertainen ja helppo klikata päälle ja pois. Tosin harvemmin ollut niin pitkiä sessioita, että tarvitsee klikkailla.

Hyvä muisti, jos muistat niinkin monimutkaiset salasanat! Nicin sivustoa voisin itsekin käyttää johonkin. ”Oma Elisasta” läytynee kadonneita tietoja, kunhan kerkiää tutkia. Nic:hän siirtyi Saunalahdelle ja sitten Saunalahti Elisalle.

Hauska kuulla, että Amstradilla ollut käyttää. Kirjoituskoneeksihan sen alunperin hankin, että rupeaisin muka kirjailijaksi. Reseptiohjelmasta voinut myäs olla hyätyä. Siihenhän pystyi tallettaa lisää reseptejä ja printata niitä ulos, niin kauan kuin matriisikirjoittimessa mustenauha kestää. Epäilen, että paha ollut läytää siihen uutta nauhaa. Levykkeetkin olivat ikävän epästandardeja ja kalliita jos silloin.

Ps.
Minulla on nyt koekäytässä https -sivut, myäs galleria. Ajattelin kokeilla, kun äskettäin huomasin, että vihdoinkin on mahdollista saada ilmainen sertfiointi, jonka yleisimpien selainten pitäisi hyväksyä ( https://letsencrypt.org/ )
Ehkä hieman hitaampi kuin http, mutta melko hyvin pelaa kuitenkin. Joillakin blogin sivuilla on ”mixed” -sisältää kuva- ja videolinkkien takia.

29.04.16 14:43
Rauno sanoi...
Nyt on ”ilmoita sähköpostiin vastauksesta”. Selfmade mutta toiminee.
Olit oikeassa, linkit vaikuttaa meneekö viesti läpi. Löysin WP:on omista asetuksista kohdan, johon voi laittaa kuinka monesta linkistä komentti menee moderoitavaksi. Ilmeisesti syy ei ollutkaan Mollomissa

29.04.16 15:07
Rauno sanoi...
Mollom näköjään bugittaa, jos laittaa kotisivun viestiin…

Kommentoi!

(11)
maanantaina 18.01.2016 15:49

Nettikiusaajat murtopuuhissa

19.01.16 00:11
Rolle sanoi...
Kannattaa asentaa esim. denyhosts, joka pistää hosts.deny tiedostoon bruteforce-yritykset. Minulla vähentynyt yritykset huomattavasti.

19.01.16 07:46
Rauno sanoi...
Kun googlettelin, denyhosts pompahti minullekin tarjolle ensimmäisten joukossa. Fail2ban oli toinen saman moinen. Kokeilinkin fail2bannia, mutta en saanut sitä toimimaan ja uninstalloin.

Joidenkin mielestä palomuuri on vahvempi ratkaisu kuin em. lokitiedostoihin perustuvat menetelmät. Yksi syy se, että palomuuri on heti ensimmäisenä hyäkkääjää vastassa. Toisekseen, vaikka denyhosts tukee ssh:ta, se ei tue koko järjestelmää. Kritiikkiäkin läytyy esim. (http://bioneos.com/blog/missed-attacks-by-denyhosts-2-6) Uusin versio lienee korjannut ongelman.

Sitten läysin ipset-blacklist -menetelmän, parikin hieman erilaista scriptiä. Valitsin niistä toisen, jonka avulla palomuurin on mahdollista blokata kymmeniätuhansia ei-toivottuja osoitteita.

Päätin käyttää periaatteessa molempia ratkaisuja, palomuuria, sekä lokiin perustuvaa, siten, että on helpompaa sallia pari osoitetta kuin kieltää tuhansia. Joten kielsin hosts.denyissa kaikki ja sallin hosts.alloy:ssa vain ”itseni” ja localhostin. Sshd.confissa myäskin määritelty vain sallitut käyttäjät ja rootina kirjautuminen kielletty.

Ipset-blacklist päivittää palomuurin estolistalistan kerran vuorokaudessa useista lähteistä, mukaan lukien oma listani, jonka pieni ”selfmade” -scripti päivittää myäs kerran päivässä. Scripti etsii lokista uusia osoitteita, jotka lisää listalle, ellei ne ole jo ennestään. Tämä omakaan lista ei kuitenkaan vaikuta hosts.denyihin, vaan palomuurin estolistaan, hosts.denyssa on kaikki osoitteet kielletty jo muutenkin oletuksena.

Vaikuttaisi toimivan, koska enää ei ole lokissa näkynyt yhtään ”failed password” -yritystä, pelkästään ”refused connection”. Nekin näyttävät harventuneen. Tätä kirjoittaessa eilisen sveitsiläisen osoitteen jälkeen ei ole tullut vielä yhtään uutta.

Kommentoi!

(12)
torstaina 27.11.2014 08:25

Ei kuunaan enää DHL:ää..

09.12.15 14:06
kakka22 sanoi...
Itsellä on aina toiminut juurikin tuo DHL. Jos tilaat EU-alueen ulkopuolelta niin useimmiten tulee tullimaksuja jonkun verran… Mut jokaisella on ne omat ”firmansa” mihkä luottaa jne.. :)

12.12.15 11:35
Rauno sanoi...
Sanovat, että usein tyänantajan saama ensivaikutelma ratkaisee saako tyänhakija paikan vai ei. Käytin DHL:ää ensimmäistä kertaa ja ensivaikutelmakseni siitä tuli se, että, en palkkaa täihin toista kertaa ;)
Sama koskee Chinavasionia. Vähän liikaa, jos tavara maksaa 40% ja toimituskulut 60%, jota ei tiedä etukäteen. Jos tietäisi, niin luulen, että moni jättäisi tilaamatta.

19.03.17 12:45
Minä olen kirjannut ylös: Lentorahdit DHL:n tai Fedexin kautta. Ei mitään kokemusta itellä.

Kommentoi!

(13)
torstaina 06.03.2014 19:56

Wordpress vs. Textpattern

07.03.14 01:36
Rolle sanoi...
WordPressistä saa yllättävän nopean kun siistii koodia, kärsii lisäreitä, asentaa sivua nopeuttavia lisäreitä kuten esim Quick Cache, minifoi css ja ja tiedostot ja yhdistää ne toisiinsa (tähänkin löytyy lisäosat jotka hoitavat sen automaattisesti jos teema on rakennettu oikein niin että tyylit ja scriptit kutsutaan functions.phpssa) jne. Rollemaa on älyttömän raskas, koska en ole tehnyt sille yli neljään vuoteen mitään, mutta asiakkaiden sivuja tehdessä töissä olen oppinut paljon WordPressistä jolla toteutamme kaikki verkkosivuprojektimme.

07.03.14 02:41
Rauno sanoi...
Olen kokeillut useita cache-plugineita, myös tuota Quick Cachea. Tuntui, että niistä oli ennenpi haittaa kuin hyötyä, johtuen ehkä siitä, että minulla cacheamista hoitaa nyt serverillä Varnish-cachekin, entisen APC-cachen ja memcachen lisäksi. Jos käytän WordPressin cacheja, niin etusivu ei päivity, kun tee muutoksia. Myöskään kävijälaskuri ei päivity.

WordPressin cacheistä olen kuitenkin pitänyt päällä NIX Gravatar Cachen.

Koodia voisi jotenkin vielä yrittää siistiä. Tiedä onko teemani oikein sävelletty, mutta laitoin kuitenkin ”luupin” function.php:hen, functioon ”showcontent”. Siten ainakin välttää hieman toistoa koodissa, koska index.php ja single.php olisivat muuten melkein samanlaisia. Nyt ne sisältää vain functiokutsut:
index.php:
if ($_GET[’sort’]) : showmycontent($_GET[’sort’]);
else : showcontent(’index’); endif;

ja single.php:
showcontent(’single’);

Miten tyylejä kutsutaan function.php:ssa? Minulla teeman tyyli on style.css:ssa, mutta tarvittavat id:t ja classet on mainitussa ”luupissa” function.php:ssa.

Plugineita on päällä melko monta, mutta ei niitä oikein voisi ottaa poiskaan, koska pidän niitä tarpeellisina. Tässä lista päällä olevista plugineista:

Add From Server
Akismet
Better File Editor
Collapsing Categories
Easy Pie Maintenance Mode
Folder Gallery
geeSearch Plus
handy lightbox
jQuery Archive List Widget
NIX Gravatar Cache
Paste as Plain Text
PBD Validate Comments
PS Disable Auto Formatting
Simple Local Avatars
Tag Widget
Term Management Tools
WordPress SEO

Kommentoi!

(14)
tiistaina 24.12.2013 14:46

Vuoden yksinäisin päivä

25.12.13 15:46
Anonyymi sanoi...
Toivon jouluusi rauhaa enkelten
Rakkautta ja valoa keskelle talven pimeyden
Vuosi uusi myös olkoon onnellinen
Täynnä toivoa, iloa ja seuraa rakkaiden!

Meillä täällä on pimeää ja märkää mutta te saatte onneksi nauttia valosta ja lämmöstä. Lämpimiä terveisiä lähetämme kuitenkin Uupin kanssa.

25.12.13 16:24
Roni sanoi...
Olisin soittanut, mutta olit Skypessä offline. Hyvää joulua!

25.12.13 19:00
Anonyymi sanoi...
Huomasin että puhelimeni jäi työpaikalle. Siellä se on kaikki joulun pyhät ja vasta perjantaina pääsen tutkimaan kuka minua on kaivannut. Viihdytan itseäni hyvällä kirjalla ja käsitöillä ja miesväki istuu kotoisasti tietokoneiden äärellä. Soitellaan joulun jälkeen.

25.12.13 20:58
Roni sanoi...
Jaa, Anonyymi olikin äiti :) eikun osoitin kommentin iskälle kun ei olla vielä soiteltu mutta ehtiihän tässä.

26.12.13 09:41
Rauno sanoi...
Lämmin kiitos! Joulurauhaa ja hyvää uutta vuotta teillekin. Täällä ollut viikon päivät yllättävän kylmää, mikä tarkoittaa alle 25 asteen lämpötiloja. Toisinaan yöllä on suorastaan palellut.

Kommentoi!

(15)
sunnuntaina 10.11.2013 14:06

Täällä ollaan!

11.11.13 08:56
Roni sanoi...
Piti soittaa Skypellä eilen, mutta unohdin.Urho oli meillä käymässä. Hyvää myöhästynyttä isänpäivää iskälle!

12.11.13 12:45
Rauno sanoi...
Kiitoksia :=)

Kommentoi!

(16)
sunnuntaina 03.03.2013 15:08

Päivän rutiinit

03.03.13 22:33
Rolle sanoi...
Mukavaa, että olet alkanut bloggailemaan useammin. Kiva lukea täältä kuulumisia. Meillä menee päivät aika nopeaan, töitä riittää töissä ja Veera paahtaa koulussa. Lotta oli tämän viikon (hiihtoloma) mummolassa, Veeran äitin luona, tuli eilen takaisin. Veera teki lomallaan koulujuttuja sillä välin kun olin töissä, Veeralla menee tosi hyvin koulussa, saa 4 ja 5 arvosanoja (asteikko 1-5). Soittelin tänään äidille, eipä silläkään kummempia.

Eila-mummo oli soittanut joku päivä, ei taida aina muistaa että olen töissä viiteen. En ole kerinnyt enkä muistanut soittaa takaisin… pitäis meidänkin soitella kun sattuu aikaerolle sopiva sauma jolloin ollaan molemmat koneella eikä säädetä omiamme :) kiva että sullakin on projektia! mulla taas on nörttiprojekteja vaikka kuinka kun en muuten ole käsistäni kovin kätevä. Urhon kanssa tilattiin aika vahvaa kahvia http://www.deathwishcoffee.com/, Urho on tuota juonut aiemminkin. Postikulut pienenee kun tilaa kaverin kanssa.

05.03.13 07:15
Rauno sanoi...
Tiedä kuinka pysyvää useimmin bloggaaminen on, eläkeläisellä kun on aina muita kiireitä *roll*. Aiheita kyllä olisi varastossa vaikka kuinka ( niin kuin sullakin :) Onnittelut Veeralle numeroista *peukku*. Lotalle ja kaikille terveisiä. Uuppi mainitsikin tuosta kahvista. Varmaan hyvää. Soitellaan!

Kommentoi!

(17)
perjantaina 01.03.2013 15:26

Olenko vanha?

01.03.13 21:17
Rolle sanoi...
Perus Iltaroska, minäkin tiedän noista suurimman osan, vaikka olen 24. Itse olen kuunnellut Queenia pienestä (paljon muutakin rokimpaa musiikkia kuten tiedät), mutta Freddietähän sanotaan kaikkien aikojen menestyneimmäksi muusikoksi, vaikka homppeli oli ja aidsiin kuoli suht nuorena.

02.03.13 18:20
Rauno sanoi...
Suhteellisen tuoreita tapahtumia iltahäpsässä lueteltiin. Ehkä parikymppinen toimittajaharjoittelija tehnyt jutun, niin että kolmekymppinen tuntuu hänestä ikälopulta :D

Kommentoi!

(18)
keskiviikkona 16.01.2013 13:24

Henkien lepytystä

16.01.13 21:04
Anonyymi sanoi...
:D Oli vaan niin hauskasti kirjoitettu, varsinkin tuo jossa henki leppyy käntyllä, vaimon lepyttämiseen vaaditaankin jotain ihan muuta.

20.01.13 07:59
Rauno sanoi...
Toisinaan elämä on kuin komediaa..tai tragikomediaa ;)
Kiitos kommentistasi.

Kommentoi!

(19)
torstaina 03.01.2013 14:33

Saman puun oksia

03.01.13 20:47
Rolle sanoi...
Jes. Yllättävän paljon samoja on katsottu. Aika montaa noista vanhemmistakin muistan katsoneeni lapsena mummolassa telkkarista, niitä kun esitettiin vielä myöhemminkin. Todella montaa itse asiassa, Batmaneista ja Bonanzoista katsottiin iso osa.

Olen nähnyt muuten joitakin jaksoja ”trekkiä”, mutta ei tullut seurattua pidempään kun aika moni jakso on tosiaan tylsää ja jotenkin kökköä seurattavaa lavasteiden takia. Star Trekistä tuli muuten jo 2009 kyseinen elokuva, jossa juurikin Zachary Quinto esittää Spockia, eikä siinä kaikki, myös alkuperäinen Spock-näyttelijä esittää ”vanhempaa Spockia” kun leffassa on myös aikamatkustusta. En spoilaa enempää. Käytiin katsomassa tuo silloin teatterissa ja on kyllä hyvä remake joka tiivistää Star Trekin hyvin.

Ajattelin aloittaa Grimmin kun tykkään tuosta Supernaturalista, joka on nyt tauolla. Mulle suositeltiin myös sellaista vähän vanhempaa rikossarjaa kuin Wire, joka on kuulemma sellainen että vaikka ei katsoisi mitään muuta sarjaa niin se pitää katsoa. Jännä että mennyt minulta ihan täysin ohi. Oletko nähnyt?

Boardwalk Empire, Sopranos ja Breaking Bad ovat upeita draamasarjoja, sisältävät myös jonkin verran mustaa huumoria, ainakin kaksi jälkimmäistä. Suosittelen ainakin kokeilemaan.

Itselläni on tosiaan puhtaat komediasarjat jääneet katsomatta, samoiten vampyyrisarjoista en innostunut. Terranovaa, Battlestar Galacticaa ja Arrowia on haukuttu niin en ole viitsinyt aloittaa…

03.01.13 22:00
Rauno sanoi...
Jaa, jokos se on tehty? Aikahan kuluu nopeammin kuin ajatukseni lentää. Tai sitten vanhalla miehellä lukihäiriä vaivaa, kun luin jostain, että StarTrek elokuvaa tehdään. Galactica oli minusta mielenkiintoista avaruuscifiä, ainakin alkukaudet. Loppuosa alkoi tukehtua juonen sekavuuteen siinä vaiheessa, kun cyloneita intohimoisesti vihaava aluksen sotapäällikkä ja kapteenin vanha ystävä tajusi olevansa itsekin robotti. Se oli jotenkin epäloogista. Ja se kapteenin ikuinen kärsimysnäytelmä… vaikka hän väänteli sen naamastaan kieltämättä lahjakkaasti, alkoi se puolenvälin jälkeen jo vähän ärsyttää. Katsoin kuitenkin koko sarjan loppuun.

Mafia-aihe kiintiäni on tällä hetkellä täysi, mutta Breaking Badia voisin kokeilla. Grimm kiinnostaa, IMdb:kin on antanut sille ihan hyvät pisteet.

PS.
Wirea en ole nähnyt, mutta Wire on The Bloodia katsottiiin äitisi kanssa. Sepä puuttuukin listastani.

17.03.13 16:35
Rauno sanoi...
Näkäjään aavistukseni oli oikea, kun epäilin, ettei Zero Hour:ista tule pitkäikäistä sarjaa, mutta en odottanut, että jo kolmen jakson jälkeen se loppui! No, en jää kaipaamaan. Muuten, luulin pääosaa kehnosti näytellyttä Anthony Edwardsia Silas Weir Mitcheliksi, niin samannäkäisiä ja -tyylisiä ovat. Tosin Brison Brakessa Silas näytteli hienosti hullua. Grimmissä Silas näyttelee melko keskeistä sivuosaa.

Kommentoi!

(20)
sunnuntaina 23.12.2012 12:09

Joulu on taas, joulu on taas..

24.12.12 02:30
Rolle sanoi...
Hyvät joulut sinne! Täällä -30 ja lunta ihan liikaa. Oletko paikalla jos skypellä soitan tabletilla huomenna?

24.12.12 07:43
Rauno sanoi...
Kiitos ja samoin sinne! smiley  Täällä on +28. Tänään tuulee melko voimakkaasti. Vilvoittaa mukavasti. Paikallahan minä olen. Puhelimenkin skype pitäisi kuulua melko hyvin. Lähen kohta aitaa maalaamaan. Illemmalla teen riisipuuroa cool

24.12.12 16:06
Niko sanoi...
Hyvvvää joulua! Hienolta näyttää aita tuossa kuvassa, ei ihan heti tulis mieleen että muoviputkista väsätty :P

24.12.12 18:12
Rauno sanoi...
Kuin myäs! Pukin kontista..vai oliko se pankin konttorista..jostain säkistä kuitenkin, pitäisi läytyä pieni joululahja. Laitoin kaikille lapsille. Voi olla, ettei sähkäpukki ehdi kuitenkaan täältä asti aatoksi sinne, mutta joulun jälkeen ensimmäisenä arkipäivänä pitäisi. Kumma juttu.. Lentävä poro on nopeampi kuin  sähkäpukki surprise
 Ps. Siinä se renderoimasi aita näkyy nyt luonnossa wink  Muurin toiselle sivustalle tulee vähän korkeampi aita.  Maalasin elementtejä tänään, mutta aliarvioin maalin menekin ja spraymaalipurkit loppuivat kesken. Pitää hakea huomenna pari-kolme purkkia lisää. 

24.12.12 18:33
Niko sanoi...
Noh, kiitoksia! Eipä tuo olis pahalta näyttäny maalaamattomanakaan :)

Kommentoi!

(21)
keskiviikkona 07.11.2012 16:00

Juna tulee tunnelista

07.11.12 20:58
Rolle sanoi...
Kyllä taas kyynel jotenkin tirahti tätä lukiessa. Väsyttää ja melankolia, mutta on ikävä niin montaa asiaa, pappaa, Pesälää, omaa kotitaloa, omaa Isää :) pappa oli kyllä hieno mies, harmittaa etten kerinnyt koskaan vanhemmalla iällä tutustua. Jäipä pikku-Ronin ja papan ääni nauhallekin, taitaa olla se mp3 vieläkin tallessa kiintolevyjen uumenissa.

Vähän liian lyhyessä ajassa tapahtunut turhan paljon. Neljännesvuosisata vasta kohta eletty ja nuoruus vasta aluillaan, papat kupsahtaneet, talot myyty ja vanhemmat menneet uusiin naimisiin… harmittaa.

Lotta kyselee aika usein milloin mennään Haimaahan papan luokse yökylään. Pitäisi varmaan alkaa säästää matkaan, lomapäiviäkin olisi rästissä vaikka kuinka.

08.11.12 09:03
Rauno sanoi...
Mitä vanhemmaksi ihminen tulee, sitä enemmän alkaa elää muistoissaan. Onhan ne välillä haikeita. Paljon on kaikki muuttunut viime vuosina, mutta on sinulla vielä toinen pappa jäljellä. Ja mummot. Mitähän Lotta tykkäisi Haimaasta. Taisi tästä maasta tulla pysyvästi Haimaa, heh.

Kommentoi!

(22)
perjantaina 20.04.2012 22:04

Hullun kylmää!

21.04.12 02:23
Rolle sanoi...
Jes, tervetuloa Suomeen! Oli vielä tosi sulaa kunnes viikko sitten alkoi lumisateet. Perus Suomea. Kunpa itsekin pääsisi joskus pois, alkaa jo kyllästyttää ;)

21.04.12 09:54
Rauno sanoi...
Kiitos, täällä sitä taas ollaan, sohjolassa ;) Kyllä se siitä kesää kohti lämpenee, tai sitten ei. Toivottavasti muutamaksi päiväksi ainakin. Silloin ei tee mieli poiskaan, kun kukat kukkii, linnut laulaa ja suvituuli soi :) Tulkaahan käymään!

Kommentoi!

(23)
maanantaina 23.01.2012 09:28

Suomi on homojen paratiisi

24.01.12 05:34
Anonymous sanoi...
vapaamuurari vs julkihomo tiiä kumpi sit parempi. kahdesta mädästä kun pitäisi valita.

Kommentoi!

(24)
tiistaina 06.12.2011 11:57

BB - suosikkini Sebastian putosi

28.12.11 22:30
Anonyymi sanoi...
Eikös tämä uskova ollut homoseksuaali tai biseksuaali miten sen haluaa nyt ilmaista. Viinasta kyllä pidättäytyy ja kaikesta muusta, mutta on biseksuaali. Eikö se nyt ole raamatussakin paljon vakavampi synti. Jännä että on muuten niin tarkka noudattamaan raamattua. No kuka meistä on toista tuomitsemaan.

29.12.11 12:25
Rauno sanoi...
Googlettamalla läysin vauva- ja iltiksen foorumeilta jonkun kommentin, että ”hän on sanonut olevansa bi”, mutta eihän se vielä todista, että niin on, jos joku nimimerkki jollakin palstalla niin väittää. Ainakaan itse en BB:stä tai haastatteluista huomannut, että hän olisi sellaiseen edes vihjannut. Päinvastoin, naisistahan tuo tuntui pitävän ”liiankin kanssa”, aina niitä halailemassa, varsinkin sitä stripparia.

Tuskinpa ”Sepekään” perille pääsisi Raamatun noudamisella, vaikka keskimääräistä paremmin siinä onnistuisi. Mikä ei kuitenkaan tee syntiä kuten homoutta vähemmän vakavaksi. Homous on itse hankittu vieläpä, mikä sekin tieto läytyy Raamatusta. Ei siis myätäsyntyistä, jolla tavalla monet syntejään synnittämyydeksi yrittävät itselleen psyykata. Mutta kuten kirjoitit, mitäpä tuomareita me olemme, eikähän Jumala hoida sen tehtävän itse parhaiten, kun ”on tuleva tuomitsemaan niin eläviä kuin kuolleita”

Kommentoi!

(25)
sunnuntaina 09.10.2011 12:48

Israel ja Suomen vaakunan symboliikka

15.11.13 02:03
Kalle sanoi...
Komee loppukaneetti.

28.11.13 18:11
Rauno sanoi...
Thanks :)

Kommentoi!

(26)
keskiviikkona 21.09.2011 19:02

Ei nimi miestä pahenna, ellei mies itse

21.09.11 22:03
Ruhnu sanoi...
En usko, että tuota ”Persu”-nimitystä tullaan unohtamaan. Olen samaa mieltä, että sillä on vissi ero ”jutsku” tai ”nekru” sanoihin juuri siksi, että Persu on enemmän hupisana kuin halventamissana. Olisivat vain pitäytyneet kutsumanimessään, olisi osoittanut että puolueesta löytyy huumorintajua, mutta eipä sitä taida löytyä kuin ainoastaan puolueen itsevaltiaalta Timo Soinilta.

Muut puolueesta seuraavat perässä, kun valtias määrää mitä seuraavaksi puoleessa tapahtuu. Kauankohan tuo touhu jatkuu?

24.09.11 08:49
Rauno sanoi...
Niinhän siinä voi käydä, että Persu on persu, vaikka voissa paistaisi.

Kommentoi!

(27)
tiistaina 16.08.2011 21:11

Noitavaino jatkuu

20.08.11 13:14
Anonyymi sanoi...
Lainaus: ”Tuskin esim. perhepäivähoitajat ovat vielä selvillä siitä, että heiltä edellytetään 100% takuita siitä, ettei pikkuisille satu mitään vahinkoja. Pienistäkin virheistä heidät voidaan vaatia tilille. Rohkeita riskinottajia ovat, jotka siihen ammattiin ryhtyvät. ”

Olen tietoinen ja pyrkimässä juurikin tähän ammattiin.

Omakohtainen kokemus omasta lapsesta hoitajalla jonka luona tapahtui jotain jota en vieläkään oikein tiedä, sillä ei kaksi vuotias lapsi osannut sitä kertoa. Tein valituksen ja otin lapsen hoitajalta pois, mitä teki kunta? Ei uskonut minua vaan hoitaja jatkoi kuin ennenkin ja toimii edelleenkin hoitajana.

Jos lapsi tulee kotiin hoitopaikasta silmä mustana ja nenänvarsi turvoksissa ja hoitajan selitys on se, että ”joku toisista lapsista taisi lyödä häntä, kun olivat päiväunilla.” Ei mennyt minulle tuo selitys läpi. Mitä lie sitten selittänyt toisille.

22.08.11 19:07
Rauno sanoi...
Laki ei ole kaikille sama. Vaikka mainitsemasi hoitaja on vaarallinen lapsille, niin silti saa jatkaa tyätään.

Kommentoi!

(28)
torstaina 02.06.2011 00:32

Yöllisiä mietteitä

23.06.11 14:45
Anonyymi sanoi...
Hyvää juhannusta, onnellisia eläkepäiviä ja kaikkea hyvää elämääsi!

Kommentoi!

(29)
torstaina 12.05.2011 11:33

David Wilkerson on kuollut!

17.05.11 12:22
Heli sanoi...
Hei!

Blogisi on erittäin mielenkiintoinen ja olisimme kiinnostuneita yhteistyöstä kanssasi. Ottaisitko minuun pian yhteyttä, niin kerron tarkemmin yhteistyötarjouksestamme.

Ystävällisin terveisin,
Heli Hälvä

Kommentoi!

(30)
maanantaina 02.05.2011 05:04

Serveri toimii taas

02.05.11 11:47
Rolle sanoi...
Kiva, että serveri toimii taas :) odotan kun palaat niin voin tulla kahville vaihtamaan kuulumisia :)

Kommentoi!

(31)
perjantaina 01.04.2011 12:26

Vuosi hurahtanut nopeasti

02.04.11 19:04
Anonyymi sanoi...
Minä en näe Tukiaista uskovaisena. Eiköhän hänen elämäntyylikin sen jo kerro. Sääliksi häntä vaan käy.

03.04.11 11:34
Rauno sanoi...
Johannan uskosta on netissä paljonkin polemiikkia. Kristillisyyteen ei tietysti kuulu ennustajilla käynnit, strippaus, lärvien vetäminen, irralliset sukupuolisuhteet, avioero jne. Mutta voiko jonkun sydämenuskoa päätellä vain elämäntavan perusteella? Nojoo, joku ehkä sanoo: "sinulla on usko, ja minulla on teot; näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, niin minä teoistani näytän sinulle uskon". Rajanveto lienee vaikeaa. Lapsi voi mennä pesuveden mukana. Vaikka et tekisi samaa kuin Johanna, voit kuitenkin tehdä salassa jotain muuta syntiä. Siellä kerrotaan kuinka nisupellossa näkyi lustetta, niin innokkaat palvelijat tarjoituivat kitkemään sen pois. Isäntä kuitenkin kielsi: "älkää menkö, ettette nyhtäisi nisuakin". Pelto saa kasvaa elonleikkuuseen asti ja maailman lopussa enkelit kitkevät sen. He pystyvät ihmistä paremmin suorittamaan erottelun kokoamalla lusteen poltettavaksi ja nisun Jumalan aittoihin.

Kauan sitten, oman uskonelämäni kiihkeinä aikoina, harrastin toisinaan harvennusta itsekin ja kysyin eräältäkin, joka piti itseään Jeesukseen uskovaisena, mutta minä en pitänyt, koska hänen tekonsa olivat mielestäni ristiriidassa hänen tunnustuksensa kanssa: "Millä perusteella arvelet pääseväsi taivaaseen?" Hän vastasi tavalla, joka veti minut hiljaiseksi: "koska Hän on luvannut". Nyt itselläni on jäljellä sama toivo: Koska Hän on luvannut.

Kommentoi!

(32)
keskiviikkona 30.03.2011 13:28

Jutun tynkää. Pitäisikö blogilla olla teema?

30.03.11 17:20
Rolle sanoi...
Hyvä teksti. Blogilla ei mielestäni tarvitse olla teemaa tai kohdeyleisöä, jos tekstit ovat hyvin kirjoitettuja ja kiinnostavia tai kiinnostavuus säilyy muulla tavoin. Rollemaassakaan ei ole yhtä teemaa, mutta silti sitä niin moni tykkää lukea. Rakunetillä ei ole niin paljon lukijoita ehkä vain siitä syystä että se on vähemmän tunnettu/levinnyt. Sosiaalisessa mediassa bloggaukset saavat hyvin näkyvyyttä, rekisteröidy vaikka Twitteriin ja laita sinne autopostauslisäri Joomlasta ;)

30.03.11 18:14
Rauno sanoi...
"Rakunetillä ei ole niin paljon lukijoita ehkä vain siitä syystä että se on vähemmän tunnettu/levinnyt"
Tai sitten on vain tyhmät jutut

Toisaalta, koska en kovin aktiivisesti edes hae tunnettavuutta,  niin on tyytyminen satunnaissurfareihin. Se on se kohdeyleisöni, heh. En myöskää harrasta sosiaalisia medioita enää juuri lainkaan, joten niidenkään mainosarvo ei ole tapauksessani korkea. Mitä tuossa oikealla on listattuna kohdassa "Yhteisöt", olen niissä vain passiivisesti kirjoilla. Ei ole Twitterissäkään niin paljon imua, että viitsisin rekisteröityä sinne. Ehkä sosiaalisten medioiden aika on kulkenut jo ohitseni.

Olen sentään laittanut mainoksen Blogilistalle. Mielestäni blogillani on yllättävän korkea rankkaus. Taitaa laskea mukaan omat klikkaukset

Sijoitus luetuimmat-listalla 387 (noussut sijalta 5209)
Tilaajia 2
Lukijoita viikossa 1
Kuumuus 0.0°
 

Joskus 10 vuotta sitten kirjoittelin kristillisiä juttuja nic.fi:n palvelimella olleelle kotisivulleni. Silloin laitoin siitä mainoksen Kotisataman sivulle. Hassua, että se on siellä vieläkin, vaikka ei ole sivujakaan vuosiin. Nicin palvelinkin näyttää toimivan. Olen kylläkin autuaan unohtanut tunnukseni niin kotisatamaan kuin nicille, tiedä pääsisikö sinne vielä loggautumaan.

Paljon onnea Lotalle

04.04.11 10:18
Rolle sanoi...
Hehe, ei ole mielestäni tyhmät jutut :) Muistan salasanani niciin, mutta vaikka palvelin on vielä pystyssä niin ovat ilmeiesesti evänneet sinne pääsyn:

[10:14:34] peikko ~ $ ssh ronny@nic.fi
ssh: connect to host nic.fi port 22: Connection refused

Noita sun vanhoja sivuja pääsee muuten vielä lukemaan, kuten myös mun vanhoja Nicin sivuja: http://replay.waybackmachine.org/20010615230118/http://gamma.nic.fi/~raunol/

Kommentoi!

(33)
keskiviikkona 23.03.2011 13:41

Annin todistus puhuttaa

(34)
perjantaina 11.03.2011 13:23

In memorial - luopumisen tuskaa

12.03.11 01:31
Rolle sanoi...
Äiti soitti tänään ja kuulin Birdiestä, kyllä itketti. Allergiastani huolimatta tykkään kissoista ja koirista paljon ja Birdieenkin ehdin kiintyä, vaikka häntä ehkä harvemmin näin tai sylissä pidin. Ehkä hän vain eli sen tärkeän ajan ja piti yllä muistoa hyvistä ajoista, Paronintiestä, yhdessäolosta ja muusta. Nytkin kyynel vierii poskea pitkin kun tämän luen ja Birdietä ajattelen, mutta toisaalta samaistun myös sinuun ja teihin.

Itsekin olen joutunut luopumaan jo ainakin kahdesta lemmikistä, Arvo-koirasta allerigani takia ja Mini-talvikosta luonnollisemmasta syystä – Veera lopetti hänet kun en itse pystynyt. Veeran maalla anoppini luona asuva Arttu-koira on jo vanha höppänä, yli 10 vuotta ja häneenkin olen kiintynyt, voi tulla surku kun hän tästä maailmasta poistuu.

Luopuminen on aina surullista muodossa tai toisessa. Lepää rauhassa Birdie, lemmikkien taivaassa.

13.03.11 10:20
Rauno sanoi...
Nyyhkis. Ei tule enää Birdie keittiöön pyytämään ruokaa tai seuraamaan muuten vain aamutouhujani, niin kuin usein teki. Eikä kuule "kääkkääkkääk" ääntä, kun Birdie raapi ovea päästäkseen makuuhuoneeseen. Joskus se oli ärsyttävääkin keskellä yötä, kun hän puljasi ovessa edestakaisin osaamatta päättää minne asettuisi, mutta nyt sitä ääntä kaipaa. Lisäsin galleriaan kuvia Birdiestä. Minikin jo kuollut? Mini oli tosi hellyttävä, tuntuu, että eihän siitä ole kauankaan, kun Mini oli meillä hoidossa.

Kommentoi!

(35)
tiistaina 01.03.2011 10:42

Sonera tuli taloon

01.03.11 21:08
Rolle sanoi...
RSS päivittyy nykyään viiveettä heti lukijaan. Hyvältä vaikuttaa!

02.03.11 09:06
Rauno sanoi...
Lisäplussia siitäkin.
En vain tajua miten "video on demandia" pääsee käyttää, pakettiin kun pitäisi kuulua 5 ilmaista elokuvaa kesäkuun loppuun asti tarjottuna. Elokuvat ilmeisesti pitäisi ladata jostain Soneran sivuilta, mutta ainakaan saamillani tunnuksilla ei pääse kirjautumaan mihinkään. Vai pitäisikö sinne rekisteröityä erikseen. Selkeää step by step ohjetta ei löydy mistään, eikä paketin mukanakaan tullut. Pitänee vissiin ottaa asiakaspalveluun yhteyttä kunhan kerkiän.

Kommentoi!

(36)
torstaina 06.01.2011 22:20

Jälkilöylyt

14.01.11 11:48
Rolle sanoi...
Anopin saunamittarissa lukee sama värssy ilman tuota ”mustat” -sanaa, jolloin se sopii oivallisesti myös muihin saunoihin :-) kiva että pääsit pitkästä aikaa saunaan.

Kommentoi!

(37)
perjantaina 31.12.2010 23:45

On tinojen valamisen aika

01.01.11 04:41
tuittu sanoi...
Kaikesta huolimatta hyvää uutta vuotta 2011 sinulle Rauno!

Kommentoi!

(38)
perjantaina 03.12.2010 11:44

Israelin metsäpalojen syy?

06.12.10 02:23
Anonyymi sanoi...
"Huomiota herättää se, ettei palon syistä ole suomalaisessa mediassa spekuloitu sanallakaan." "Ehkäpä suomalaisen median varovaisuus selittyy halulla suojella palestiinalaisterroristeja, joihin spekullaatioiden kärki epäilemättä suuntautuisi, jos on syytä epäillä tuhopolttoa."

Tai ehkäpä et vain uskalla lukea riittävän tarkasti ;) http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ulkomailta+apua+Israelin+maastopalojen+taltuttamiseen+/1135262090755

Nyttemmin myös todettiin että "epäiltyjen uskotaan sytyttäneen palon pikemminkin huolimattomuuttaan kuin tuhopolttotarkoituksessa" ja että palo on mahdollisesti saanut alkunsa huonosti sammutetusta nuotiosta.

Yhtä kaikki, Israelin kohdalla kukin pääsääntöisesti esittää spekulaationsa/ennakkoluulonsa sen perusteella minkä "väristen" lasien läpi asiaa katsoo. Suuressa maailmassa (yhdysvalloissa) tilanne taitaa olla jo sisäistetty hieman syvemmin, joten jokainen voikin seurata uutiset omille linsseille parhaiten sopivasta mediasta.

26.05.11 22:49
Acenegopflego sanoi...
erittain mielenkiintoinen, kiitos

Kommentoi!

(39)
perjantaina 12.11.2010 23:45

Miten päästä eroon erosta?

25.11.10 15:30
anonyymi menneisyydestä sanoi...
Miksi kirjoitat, ettei sinulla ole "rinnalla kulkijaa eikä ymmärtäjää" …? Oletko ajatellut, että sinullahan on vaimo tuota varten…?! En varsinaisesti ihmettele, että ero on edelleen kipeä asia. Sulle tapahtui pienessä ajassa niin paljon kaikkea suurta, että ihmisen psyyke ei pysty käsittelemään ihan helposti.

Kommentoi!

(40)
lauantaina 02.10.2010 16:20

Maailman Paras Maa

02.10.10 22:38
Rolle sanoi...
Tämä on kuin mun kirjoittama, en voisi olla enempää samaa mieltä. Huomasin nyt vasta että olit kirjoittanut 3 uutta bloggausta. RSS-syötteesi ei tunnu toimivan ainakaan minulla… Google Reader ilmoittaa fetch ja parse erroria

03.10.10 13:58
Rauno sanoi...
Kiitos kommentista. Ollaan monista asioista samaa mieltä.
Mikähän rss:ssä mättää. Pitää jossakin vaiheessa yrittää tutkia.

06.10.10 18:18
RouVix sanoi...
Suurin osa argumenteistasi perustuu oletukseen, että maailman parhaassa maassa ei saa olla mitään vialla. Siitähän ei ole kyse. Suomi rankattiin maailman parhaaksi maassa useiden eri mittareiden kumulatiivisella pisteytyksellä. On typerää olettaa, että maailman parhaassa maassa ei olisi ongelmia.

1. Valtionvelka ei kerro suoraan kaikkea. Toisaalta, en ymmärrä talousasioita kovin hyvin, joten parempi jättää kommentoimatta.

2. Ei tietenkään Suomi ole maailman kärkimaa, koska meillä on korkea nuorisotyöttömyys. Et kai oikeasti olettanut niin? Ja sitäpaitsi, linkkaamasi lähde kärkimaa-statukselle viittaa vain pohjoismaihin, Newsweekin tutkimus koko maailmaan.

3. Mistä keksit, että 500 000 tuhatta suomalaista käyttää masennuslääkkeitä? Hesarin jutussa puhutaan 400 000 suomalaisesta. Sata tuhatta ei ole mikään hyväksyttävä pyöristys. Toisekseen, etpä vaivautunut vertaamaan lukuja muihin maihin, tai edes länsimaihin. Yksinään, ilma vertailuja, tuo luku ei kerro mitään.

4. Kuka on väittänyt, että työnteon pitäisi olla kannattavaa? Suomi on valinnut yhteiskuntarakenteekseen hyvinvointivaltion, joka maksaa. Siksi työnteko ei kannata, jos tuijottaa vain palkkakuittia. Ja onko suuret palkat ainoa kannattavuuden määritelmä? Mietippä mitä niillä verorahoilla tehdään, niin saattaa tilanne valjeta sinullekin.

5. Toivoisin, että ymmärtäisit tämän itse. Ensin valitat, kun työnteko ei kannata ja sitten ihmettelet miksi tehtaat siirtyvät maihin, joista löytyy vähemmän palkkaa vaativaa, kouluttamatonta työvoimaa. Jännää, mahtaakohan tässä olla jokin yhteys?

6. Lue kohta 4. Se, että rikkaat muuttavat monacoon ei kerro maiden välisestä laadusta mitään, vaan yksinkertaisesti verotuksesta.

Miksi nämä valitsemasi argumentit ovat mukamas parempia kuin newsweekin valitsemat? Oletatko, että muissa maissa ei ole vastaavia ongelmia, tai muita ongelmia? Onko sinulla parempia esimerkkejä maista, joissa aivan kaikki on hyvin? Mitkä maat ovat parempia kuin Suomi?

06.10.10 23:35
Rauno sanoi...
Argumentointini perustuu siihen, mitä itse olettaisin tai odottaisin Maailman Parhaalla Maalta löytyvän. 

Ainakin Turunsanomat käyttää masennnuslääkkeiden käyttäjämäärästä samaa tarkoittavaa ilmaisua kuin minä, “liki puoli miljoonaa”. Arviot vaihtelevat, mutta tietäneeekö kukaan aivan tarkkaa lukua. Joka tapauksessa erittäin paljon asukasmäärään suhteutettuna. Tällä sivulla mainitaan kuinka v. 2005 Kelalta olisi saanut korvausta psyykelääkkeistä 700000 henkilöä. Jos masennuslääkkeet ei ole luvussa mukana, niin tällöin Maailman Parhaassa Maassa söisi mielentilaan vaikuttavia lääkkeitä yli miljoona ihmistä. Miksi Maailman Parhaassa Maassa niin monet voivat huonosti? Tällä sivulla on jotain vertailua. Suomen tilannetta ei paljon auta se, että Islannissa ilmeisesti voidaan vielä huonommin.

4 ja 5. Minä en ole valittanut, etteikö työnteko kannata, mutta olen työttömiltä kuullut, ettei se kannata. Jos työntekeminen ei paranna päivärahoja ja tukea saavien elintasoa, niin he ovat oikeassa, työn tekeminen ei silloin todellakaan kannata. Kannattavuuden määritelmä on se, mitä jää palkasta käteen kaikkien pakollisten menojen jälkeen, kun mitään tukia ei saa.

Onko mielestäsi työntekijöiden vika, kun tehtaat siirtävät toimintojaan ns. halvan työvoiman maihin? Jos täällä työntekijä tyytyisi "harjoittelijan palkkaan" kuin mikä on noissa maissa yleistä, niin eihän se riittäisi edes vuokraan. Maailman Parhaassa Maassa saatetaan kiskoa 500 euroa 7 neliön kopistakin.

6. Luonnollisesti niille suomalaisille, jotka haluavat asua mieluummin muualla kuin Suomessa, on Maailman Paras Maa se, jonne he haluavat muuttaa. Tai haluaisivat, jos se olisi mahdollista. Ruotsiin, Amerikkaan ja Espanjaan muuttettaneen eniten. Tuttavapiirissäni on useita, jotka ovat muuttaneet Espanjaan. 

Oli maa mikä tahansa, itsekullakin on omat kriteerinsä mikä tekee siitä parhaan. Suomalaisille yrityksille epäilemättä kriteeri on kannattavuus. Ns. halvan työvoiman maissa ne voivat takoa suurempia voittoja omistajilleen ja johtajilleen. Monille yksityisille kriteeri on parempi elämän laatu, jonka kevyempi verotus mahdollistaa. Kuten Virossa asuva liikemieskin totesi, Suomessa hän ei pystyisi elää yhtä hulppeaa elämää. Joillekin kriteeri on ympärivuotinen lämmin sää. Suomessahan sää ei ole milloinkaan sopiva. On liian kylmää tai liian kuumaa, liian märkää tai liian kuivaa. Lisäksi kaikki Suomen säätilat aiheuttavat paineita korottaa pakollisia maksuja, mikä masentaa ihmisiä lisää.

Kommentoi!

(41)
sunnuntaina 04.07.2010 12:47

Kohtalon oikkuja vai omia valintoja?

15.07.10 20:05
anonyymi menneisyydestä sanoi...
"En tiedä kauanko hän oli harkinnut päätöstään lähettää eropaperit. Sain asiasta tiedoksiannon samana päivänä, kun lähdin lomamatkalle, mutta en allekirjoittanut sitä. Matkalla tapasin nykyisen vaimoni. Hän kosi minua seuraavana päivänä ensitapaamisesta. Vastasin ok." Hyvänen aika o.O !! No sinä olet TOSI nopea käänteissäsi. Et vielä edellisestä ollut eronnut ennen seuraavaa avioliittolupausta. Oletko tosissasi sitä mieltä, että nyt ei ole kyseessä laastarisuhde.

19.07.10 07:32
Rauno sanoi...
Ihmisten liitoista olen sitä mieltä, että kaikki ne ovat samalla viivalla, riippumatta millä nimellä niitä kutsutaan, yhtä kestäviä tai pettäviä. Sama koskee ihmisten tekemiä lupauksia, pitävät, jos ovat pitääkseen. Varmaa lienee vain kuolema, jos sekään. Ainakin Elia pääsi taivaaseen suoraan näkemättä kuolemaa. Joten toivoa on.

Kommentoi!

(42)
keskiviikkona 23.06.2010 17:02

Näin teet naisen onnelliseksi

17.05.09 14:32
Rolle sanoi...
Haha, aivan loistava merkintä! Ja pitää hyvin paikkaansakin.

21.06.09 18:03
Tarja sanoi...
:D Osuit naulankantaan! Ainakin koskien tuota mitä mies VAATII tullakseen onnelliseksi. Jos mun mies olisi kaikkea tuota mitä luin… olisin vaihtanut hänet haasteellisempaan.:holly:

21.06.09 20:52
Rauno sanoi...
:-D Hmm… vaikka naisen unelmamies täyttäisi kaikki listassa mainitut ehdot, niin ei ole pelkoa, etteikö miehessä olisi vielä haastetta. Listahan ei ole kattava, siinä on lueteltu vain vaivaiset 100 vaatimusta :-D

01.07.10 17:42
anonyymi menneisyydestä sanoi...
Jostain kuulinkin, että olet päättänyt tehdä aivan uutta vaimoa onnelliseksi. Onnea vain valitsemallesi tielle. Surullista, että pitkä avioliittosi päättyi. Toivottavasti (ilmeisen nopeasti solmimasi) uusi liittosi on tarkasti harkittu.

21.09.10 16:01
Make sanoi...
Harmillista – monet naiset ovat jääneet luonteeltaan niin infantiileiksi, että tuollaiset listat ovat totta.

Kommentoi!

(43)
maanantaina 05.04.2010 12:43

Vielä kerran avioerosta

12.04.10 21:24
Anonyymi sanoi...
Itse avioeron kokeneena voin sanoa, ettei uuteen suhteeseen kannata mennä heti eron jälkeen. Itse tein niin. En ollut kuitenkaan toipunut erostani ja se jäyti sitten uuden kaverin ja minun väliä vaikkei siitä puhuttukaan mitään. Mielestäni on myös väärin uutta kaveria kohtaan ottaa hänet vain ikäänkuin toipumiseen tueksi.Siinä tuskin on aitoa rakkauta mukana vaan lähinnä suhteeseen menee mukaan kun ei yksin osakaan olla.

Eroni jälkeinen pikasuhde katkesi, kuten arvata saattaa.

Nyt olen uudessa suhteessa johon en rynnännyt heti toisen suhteeni päättymisen jälkeen. Tämä on kestänyt vaikeitakin asioita. En haikaile vanhan suhteeni perään vaan ainoastaan tämä tässä ja nyt on se suhde jota haluan vaalia ja jolle elää.

Toivottavasti sinulle käy paremmin uuden suhteesi kanssa kuin minulle kävi.

13.04.10 10:29
Anonyymi sanoi...
En suosittele laastarisuhteita kenellekään, varsinkaan laastariavioliittoa. Ei toisen ihmisen tehtävä ole korjata ihmistä, johon on vasta tutustumassa.

14.04.10 10:33
Rauno sanoi...
Mitä on aito rakkaus? Ihmiset ryntää suhteisiin, koska eivät halua elää yksin. Edellyttäen, että on onnekas. Monestihan, vaikka etsimällä etsisi uutta suhdetta, sitä ei välttämättä löydy vuosiin.

Kommentoi!

(44)
torstaina 18.03.2010 11:28

Internet ja sosiaaliset suhteet

29.06.10 14:03
Anonyymi sanoi...
Minun listaltani facebookissa oli joku Rauno kanssa kadonnut ilman, että itse olen poistanut. Mukava lukea kuulumisiasi. Paljon sinulle näyttää tapahtuneen lyhyessä ajassa.
Surullista, että olet joutunut eroamaan.
Onnea uudelle avioliitollesi ja muutenkin siunausta ja varjelusta valitsemallesi tielle.

30.06.10 14:59
Rauno sanoi...
Kiitos kommentista ja toivotuksista. Jos ilmoitat minulle itsestäsi, että voin laittaa kaveripyynnön tai laitat itse sellaisen minulle, niin saat minut listallesi uudelleen. Mainitsemastasi valitettavasta tapahtumasta lienee aikaa. En arvaa kuka voisit olla, mutta jos ehkä entisiä foorumilaisiani, niin joskus foorumin päättymisen aikoina ajattelin lopettaa FB käytön. Siinä yhteydessä aloin poistaa kavereita, viestejä, tapahtumia jne. mutta, kun se oli liian vaikeaa. Fbstä lienee mahdotonta poistaa kaikkea, jos sinne on kerran kirjautunut ja jotain tehnyt siellä. Niin jätin poistelut sikseen ja poistin itseni. Systeemi kuitenkin vain piilotti tilini ikävän alatyylisen viestin säestyksellä. Kun pitkähkön ajan kuluttua aktivoin tilini uudelleen, niin listalleni ilmestyivät takaisin ne, jotka siellä vielä vielä jäljellä. Ei minulla kovin monta kaveria ollut aluperinkään.

Joo, kaikkea on tapahtunut nopeassa tempossa. En tiedä löydänkö enää stabiilia ja turvallista olotilaa vanhoille päivilleni.

Kommentoi!

(45)
tiistaina 16.03.2010 22:30

Postitin tänään eropaperin

17.03.10 21:49
Anonyymi sanoi...
Voisitko ystävällisesti ottaa minuun yhteyttä. Asia koskee ersätä blogiasi, jolla on ollut arvaamattomat seuraukset.

18.03.10 10:12
Rauno sanoi...
Perhosvaikutusta varmaan sitten. Hieman googletin ja hakutulosten perusteella taidankin arvata mihin kirjoitukseeni (joka oli vanhassa blogissani) viitannet. Kirjoittelen blogiini kokemuksistani ja miltä minusta tuntuu missäkin tilanteessa ja silloin tuntui siltä. En ota yhteyttä, mutta kiitos kommentistasi.

Kommentoi!

(46)
keskiviikkona 06.01.2010 00:31

Rasittaa kaikki!

06.01.10 01:37
Anonyymi sanoi...
Onnea uuteen kotiin! Rauhallisesti eteenpäin ilman hötkyilyjä vaan. Hyvää vuotta 2010!

12.01.10 22:21
Rauno sanoi...
Ei se oikeim vieläkään kodilta tunnu, mutta nevermine. Suurin osa tavaroista on jo viety. Huomenna joudun palauttaa lainaperäkärryn, mutta ehkä loput mahtuu autoon.

Kommentoi!

(47)
tiistaina 05.01.2010 12:37

Bloggausmeemi

(48)
torstaina 31.12.2009 02:33

Vuosi vaihtuu pian

12.01.10 13:05
Rolle sanoi...
Enpä edes huomannut tätä uudistusta ennen kuin klikkasin kotisivujeni linkkilistalta tänne. RSS-lukijaan oli jäänyt vanhan syötteen osoite, eikä se enää päivittynyt. Ihmettelinkin että eikö iskä enää bloggaa :-D hieno uudistus!

12.01.10 13:53
Rauno sanoi...
Kiitos. Vielä yritän jotain bloggailla :)
Joo, kyllästyin lähinnä omiin koodauksiini entisessä systeemissa ja ulkoasuunkin. Koodaukset hankaloittaa päivittämistä, eikä muiden tekemiä teemoja voinut käyttää
Tää Drupal vaikuttaa monipuoleiselta, hyvin kustomoitavalta, ja on melko nopeakin serverilläni. Admin-osasto on sekava ja alussa vaikeatajuinen, mutta vähitellen oppii ja niitä kohtia, joita tarvitsee useimmin, voi sijoitella valikkoon helpommin löydettäväksi.
Tää on pure -versio Drupalin coresta, paitsi anonyymi-kommentoijan "Anonyymi" perästä joutui koodaamaan pois tyhmän "not verified" – tekstin.
Alareunan "server uptime" infon, joka oli vanhassakin systeemissa, sai kustomoitua helposti admin-paneelista ilman, että tarvitsi coreen koskea.
Käytössä olevaan "marinelli" teemaan piti koodata muutos, koska se ei jostain syystä näyttänyt kirjoituksen päiväystä lyhennelmä-muodossa vaan vasta sitten kun klikkasi "Lue lisää".

Kommentoi!

(49)
torstaina 24.12.2009 22:11

Lonely this Christmas

26.12.09 02:09
Anonyymi sanoi...
hyvää joulua!

31.12.09 02:14
Rauno sanoi...
Kiitos ja hyvää Uutta Vuotta!

Kommentoi!

(50)
maanantaina 19.10.2009 11:16

Tyttöystävälleni myönnettiin viisumi!

10.10.17 17:08
Anonyymi sanoi...
Hei!
Oliko millainen tuo maahantulotarkastus Suomen puolella sitten oli? Pitikö mitä kaikkia papereita näyttää?

11.10.17 23:59
Rauno sanoi...
Hei! Suomen puolella ei tehty extra -tarkastuksia, eikä kysytty muita papereita kuin passia. Hän tuli maahan kuin kuka tahansa tavis-turisti. Kaikki paperisota käytiin Thaimaassa, jonka tuloksena sai lopulta Bangkokin Suomen suurlähetystöstä viisumileiman passiinsa ja kauanko saa olla Suomessa.

Olihan se aika monimutkainen prosessi kaikkineen, varsinkin, jos vertaa kuinka jotkut vaan kävelevät Suomeen ja saavat oleskellakin ilman mitään papereita :roll

Kiitos kommentistasi!

12.10.17 10:38
Anonyymi sanoi...
Jep, kiitos vastauksesta!

Oma tyttöystävä Filippiineiltä sai myös viisumin ja on tulossa tänne, mutta alkoi vähän huolestuttamaan, kun Ulkoministeriön sivuilla sanottiin, että maahantulotarkastuksessa pitäis olla viisumihakemuksen liitteetkin mukana, eikä hän niitä lähetystöstä passin mukana saanut. 😃

Oli pakko soittaa sit jo ihan rajavartiolaitoksee ja kysyä mitä papereita siellä halutaan nähdä, niin ihan vaan kutsukirje ja paluulippu, jos jotain muuta halutaan nähdä passin lisäksi.
Eikä tarvitse olla edes allekirjoitettu tai ”virallinen” kutsukirje.
Sellasen hänelle nyt vielä mukaan kirjoitinkin, iham varmuuden vuoksi!

12.10.17 21:33
Rauno sanoi...
Uskon, että hyvin se menee. Toivotan teille onnea ja kaikkea hyvää jatkossakin!

13.10.17 17:44
Anonyymi sanoi...
Jep kiitos vaan ja kaikkea hyvää sinnekin !

23.10.17 20:53
Rauno sanoi...
Kiitos!

16.03.18 20:34
Anonyymi sanoi...
Mitenkäs tuon etukäteen maksetun matkan kanssa? En löytänyt siitä mitään suurlähetystön sivuilta.
Ennen ainakin riitti matkan varaus.

17.03.18 03:36
Rauno sanoi...
Aikaa on kulunut kirjoittamisesta, enkä enää muista kaikkia yksityiskohtia, miten oli silloin, mutta vaimoni muistelee niin, että vaatimuksena olisi tosiaan ollut pelkkä varaus ilman maksamista, mutta maksoin liput, koska sain ne siten halvalla ”hakukone- hintaan”. Joten vaatimuslistani kohta: ”todiste etukäteen maksetusta matkasta” on hieman ristiriitainen suurlähetystön kutsukirje-listan kanssa, jossa sanotaan: ”kopio varatusta matkasta”. Toisaalta tarjouslentoja ei voi yleensä vain varata, vaan ne pitää maksaa varattaessa. Onhan siinä riskinsä, mutta voi myös voittaa huomattavasti, jos perumiselle ei ole tarvetta.
Kiitos kommentistasi!

17.03.18 11:04
Anonyymi sanoi...
Menittekö te naimisiin myös sillä kerralla?
Esteettömyystodistushan siihen tarvitaan ja eikö se pidä legalisoida suurlähetystössä? Meinaan vaan, eikö se aiheuta ongelmia jos turistiviisumia haetaan ja siinä sivussa halutaan legalisoida esteettömyystodistus?
Itselläni myös tuo viisumin hakeminen edessä tässä vuoden sisällä…

17.03.18 17:00
Rauno sanoi...
Ei tosiaan menty naimisiin vielä, hän oli täällä aluksi vain 18 päivää ja matkusti sitten takaisin Thaimaahan työjuttujen takia. Mutta melko pian sen jälkeen menimme. Nimittäin matkustin Thaimaahan hakemaan hänet Suomeen tammikuussa 2010. Siitä on muutama lyhyt blogi: https://rakunet.fi/24/, https://rakunet.fi/25/, https://rakunet.fi/26/.

Tuskin esteettömyystodistuksen kanssa mitään ongelmia seuraa. Sitähän tarvitaan vain naimisiin mentäessä, eikä viisumia haettaessa. Thaimaassa ollessani hankimme sen. Vaimoni kutsuu sitä ”single-paperiksi”. Sellaisen sai paikallisesta ”Amfoosta” (vastaa maistraattia). Mutta vain thai-kielisenä, joten käännätimme sen englanniksi jossakin käännösfirmassa, joka myös leimautti sen, muistaakseni Thaimaan ulkomaanasioiden ministeriössä. Saimme firmasta siis käyttövalmiin dokumentin naimisiinmenoa varten. Muuta paperihommaa ei muistaakseni tarvinnut tehdä Thaimaassa.

17.03.18 17:15
Anonyymi sanoi...
Eli ymmärsinkö oikein, että hait hänet takaisin Suomeen ja menitte täällä naimisiin?
Jos näin oli niin haitteko viisumia naimisiinmenotarkoituksella vai ihan normi turistiviisumia?

17.03.18 20:06
Rauno sanoi...
Oikein ymmärsit. En muista oliko silloin erillistä ”turistiviisumia”, mutta kai se ainakin normi Schengen viisumi oli, jota hän v. 2009 haki.

Ei hän tänne eka kerralla naimisiinmenotarkoituksella tullut, vaikka olinkin aiemmin vastannut hänen kosintaansa ”ok” ;) Kyseessä oli ”yksityinen vierailu”, kuten jutustani ilmenee. Lähetin siis hänelle Thaimaahan Schengen viisumihakemuksen liitteeksi vapaamuotoisen kutsukirjeen, jossa kutsuin hänet yksityiselle vierailulle luokseni sitoutuen vastaamaan hänen kuluistaan, matkat mukaan lukien.

Selvityksenä kutsujan ja kutsuttavan välisestä suhteesta laitoin ”seurustelusuhde” ja siihen jotain selitystä. Oli hän Facebook -kaverina ollut pari vuotta, mutta ei me siellä seurusteltu, vasta syksyllä 2009, jolloin matkustin lomallani Thaimaahan 447€:n menopaluu -lippujen houkuttelemana, voi puhua seurustelusta.

Aivan viime hetkillä ennen viisumipäätöstä, kuten jutussani kirjoitin, vaimoni soitti minulle, että suurlähetystö (oli soittanut hänelle töihin) vaatii heti todisteita erostani. Skannasin ja lähetin jotain löytämiäni käräjäoikeuden papereita, vaikka harkinta-aikakin oli vielä kesken. Hakemus hyväksyttiin ja hän sai 90 päivän viisumin, vaikka hakemukseen laitoimme vierailun kestoksi18 päivää.

Kun menin hakemaan häntä tammikuussa 2010 ja palasimme Thaimaasta yhdessä, niin siinä vaiheessa ei enää mitään kyselty, ihan rutiinilento, olihan hänellä voimassaoleva viisumi, joka oikeutti 72pv oleskeluun Suomessa (90-18). Tällä hänen toisella reissullaan menimme sitten naimisiin. Pronssihäitä kohta vietämme :)

18.03.18 11:07
Anonyymi sanoi...
Ok. Taas ollaan hieman viisaampia :)
Nyt vaan pitää selvittää että miten kauan nykyään menee että ensimmäinen oleskelulupa myönnetään ja jos kestää kauan niin onko hänen mahdollista matkustaa Thaimaahan kun käsittely on kesken.
Kiitokset vastauksistasi.

18.03.18 13:17
Rauno sanoi...
Ole hyvä. Jos hän saa 90 päivän viisumin, niin kuvittelisin, että sen ajan puitteissa hän periaatteessa voisi matkustaa Thaimaahan. Mutta se tuntuu kummalliselta, että, jos aloitatte Suomessa oleskelulupaprosessin, niin miksi hänen pitäisi kesken prosessin sinne mennä? Hänethän voidaan kutsua prosessin aikana esim. haastatteluun!

On suositeltavampaa, että aloitatte oleskelulupaprosessin vasta sitten, kun hän voi jäädä Suomeen. Järjestätte ensin asiat Thaimaassa siihen malliin, ettei sinne ole tarvetta heti palata. Ehtii siellä matkustella myöhemminkin kuten mekin teimme. Vietimme monet talvet Thaimaassa. Pari vuotta sitten olosuhteet radikaalisti muuttuivat ja nyt rakennamme elämäämme Suomessa ympärivuotisesti.

18.03.18 18:16
Anonyymi sanoi...
Joo…tässä on vaan hieman terveydellisiä juttuja jotka pitää ottaa huomioon.
Noh…pitää selvitellä…
Olen joskus vuosia sitten käynnyt läpi tämän oleskelulupa prosessin ja niihin aikoihin silloinen tyttöystäväni oli raskaana ja kun lupaa ei ollut jouduimme maksamaan synnytyksen itse + kaikki muut kulut. Ei ollut halpaa se lysti :)

05.01.19 15:54
Anonyymi sanoi...
Moi,

Paljonko tämä lysti tuli maksamaan? Siis ihan pelkkä viisumi rumpa.

28.01.19 16:43
Anonyymi sanoi...
Moi
Itse olen myös kirjottamassa kohta kutsukirje tyttöystävälle.
Hän on jo kerran käynnyt lyhyellä vierailulla luonani (12 päivää).
Nyt haetaan 90 päivän viisumi, ja aiomme myös mennä naimisiin hänen vierailun aikana. Sitä mietin että kannattaako kutsukirjeessä mainita naimisiinmeno aikeistaamme,

13.02.19 17:17
Anonyymi sanoi...
Minulla sama asia mielessä edellisen kommentoijan kanssa. Tyttöystäväni oli viime kesäkuun Suomessa kanssani, nyt olisi tarkotus jättää uusi viisumihakemus (90päivää) ja meillä on aikomus mennä vierailun aikana naimisiin. Ajatuksena, että kannattaako tästä sanoa hakemuksessa. Tuohon liittyen tarvitsisi tosiaan vinkkejä

Kommentoi!

(51)
lauantaina 01.08.2009 09:06

Seksi ja avioliitto

02.08.09 09:44
Tarja sanoi...
Minä kyllä tiedän yhden vanhan pariskunnan jonka seksielämä loppui kun täyttivät 40v molemmat. Siis heille tuli ikää tuo 40v ei avioliitolle. Eivät he sopineet yhdessä,että näin tehdään tai näin käy se homma vaan hiipui. Silti ovat onnellisessa avioliitossa vielä eläkeiässäkin.

Seksi ja halut ovat niin monesta asiasta kiinni. Miehet luulee, että mitä vähemmän he vaimoltaan &quot;saavat&quot; sitä vähemmän vaimo heitä rakastaa. Puppua tuo luulo. Itse olen koko ikäni ollut vähäemmän haluava ihminen.. ,mulle itselle se ei ole ollut koskaan ongelma vaan lähinnä sille toisella osapuolelle. Minä olen tälläinen ja toimin näin. Sitä taas kun miespuoliset henkilöt eivät halua ymmärtää. Rakkauden määrällä siihen ei ole mitään vaikutusta.

02.08.09 12:02
Rauno sanoi...
Kiitos Tarja kommentista. En henkilökohtaisesti ajattele niin, että saaminen olisi suoraan verrannollista rakkauden määrään, mutta, jos rakkaus syystä tai toisesta loppuu, loppuu jokseenkin satavarmasti seksikin ja avioliitto hajoaa. Jos seksittömyys sopii molemmille niin mikäpä siinä silloin, vaikkakaan en oikein ymmärrä mitä ideaa sellaisessa avioliitossa olisi.

Miten voit tietää, että mainitsemasi pariskunnan seksielämä loppui jo 40 vuotiaana? Toisten onnellisuuttakaan ei ulkopuoliset välttämättä näe. Lehdissäkin ollut juttuja perhetragedioista, joita on päivitelty ihmetellen, koska kaikkien mielestä he näyttivät niin onnellisilta.  

Halut ei mene aina yksiin, mutta tilanne, jossa toinen haluaisi usein, mutta toinen ei kuunaan, olisi mielestäni kestämätön ja aiheuttaisi kysymyksen miksi haluton oapuoli ei haluaisi kuunaan omaa puolisoaan.

03.08.09 20:34
Tarja sanoi...
Tiedän tuon pariskunnan seksielämän loppuneen kun olivat 40v siitä, kun tämä rouva itse kertoi niin. Ei ole kuulemma elämää seksittömyys yhtään haitannut. Käydään miehen kanssa yhdessä kalassa ym, jutuissa, että näinkin voi elää. :)

Kommentoi!

(52)
keskiviikkona 11.03.2009 19:05

Ei, järkytys!

11.03.09 19:11
Rolle sanoi...
Joo luin tuosta itekin juuri äsken… tuntuu että näitä tulee jo useampi vuodessa. Järkyttävää.

ps. Huomaatko miten nopeasti nyt huomaan että sivullesi on tullut päivityksiä kun on tuo rss -käytössä :-D

11.03.09 19:18
Rauno sanoi...
Joo, tosi äkkiä kyllä kommentoit! :D

11.03.09 19:54
Rolle sanoi...
Iltalehti sanoo että ampuja kuoli poliisin luoteihin, mutta ulkomaalaislehdet sanovat näin:

A shootout ensued, and two officers were injured before Kretschmer shot himself in the head having already been wounded.

Tyypin kotoa löytyi 18 asetta. Järkyttävää kyllä. En keksi millään miten tällaista voi tapahtua noin yht'äkkiä.

11.03.09 21:01
Rauno sanoi...
Tuon mukaan olisi ampunut itseään. Ehkä tieto tarkentuu myöhemmin. Melkoinen arsenaali aseita 17-vuotiaaksi. Luulen, ettei Saksassakaan alle 18 vuotias saisi laillisesti pitää yhtäkään.

Kommentoi!

(53)
tiistaina 17.02.2009 18:45

Sokea ja saattaja

18.02.09 02:13
Rolle sanoi...
Aika karmea mielikuva syntyi tuon tytön kasvoista tuon tekstin perusteella… sokeat juu näyttävät yleensä normaaleilta, ainakaan en ole nähnyt vielä ei-normaalilta-näyttävää sokeaa. Mutta silti aika yllättävää, minäkin olisin luullut että tuo tyttö on se sokea, eikä saattaja. Kurjaa tuollainen :( Siellä kuurosokeiden kuntoutuskurssillakin kun käytiin Veeran kanssa niin se pistekirjoituksen opettaja Mauno käyttäytyi aivan kuin olisi nähnyt. Luulin että hän näkee mutta tajusin että hän on sokea vasta kun minulle kerrottiin, ja kun hänelle kuvailtiin ympäristöä koko ajan, kuka on missäkin ja mitä tapahtuu ja miltä näyttää. Mutta onhan niitäkin ketkä ovat sokeutuneet fyysisen vamman seurauksena, silloinhan jälki tosiaan näkyy.

18.02.09 11:37
Rauno sanoi...
Kiitos kommentista. Niinpä. Minäkään ensialkuun olisi arvannut poikaa sokeaksi. Kaunistelematta asiaa tytön kasvot olivat karmeat, koska jokin oli ne tuhonnut. Jos hän näki, kuten uskon, niin vain toisella silmällä, koska toisella puolen kasvoja ei ollut silmää. Aasian maissa ihmisille ”kasvojen menetys” on suuri häpeä, mutta tämä tyttö oli menettänyt ne oikeasti. Satavarmaa, että se on ollut ja on hänelle henkisestikin raskasta. ”Normaalit” potentiaaliset poikaystävät vieroksuvat. Monet muutkin ihmiset, jopa pelkäävät. Lapset tuijottavat, tyhmät ja humalaiset huutelevat jne. Junassa hän kuitenkin pärjäsi hienosti. Harmittaa, kun en aloittanut mitään small talkia, ei vammoista, mutta vaikka niistä koirista.

16.08.09 03:56
-sokea- sanoi...
Haistakaa nyt paska siellä! Vittuako valitatta kun ette tunne yhtään sokeeta! Pitää säälitellä ja voivotella ja kauhistella! Eikä edes anneta mitään ihmisarvoa. Saatana, ettei tässä maassa ihmisiä kasvateta kohtaamaan erilaisuutta!!! Arvatkaa onko kiva kun kaikki säälittelee ja voivottelee noin! Tuntusko teistä kivalta jos oisitte blogissa mainittuja henkilöitä ja huomaisitte jonkun idiootin kirjoittaneen noin. Oisko tuommonen ihmis arvoista luettavaa!!! Kysyn vaan. Näkevät on kusipäitä, itsetietoisia, ja muutenkin perseestä!

16.08.09 04:35
Sokea 2 sanoi...
Tunnistin itseni tuosta blogimerkinnästä jo muutama päivä sitten. Alkoi toisaalta naurattaa pirusti ja toisaalta ärsyttää. Naurattaa siksi, että kirjoittaja ei voisi olla enempää väärässä sen osalta, miten ”Alien-kasvoinen” tyttö itse kokee elämänsä ja miten hän on täysin sinut koko homman kanssa ja nauttii elämästään täysin palkein. Hän tilasi kaljaa, koska tykkää oluesta aika lailla, eikä siihen tarvita mitään ”samaistumisyrityksiä”, kuten blogimerkinnässä lukee. Minä join kahvia, kun viskiä ei ollut saatavilla ja kaljasta en piittaa. Olen muuten itse havainnut monta kertaa, miten ihmiset ovat ostaneet kaljaa ohikulkevasta kärrystä, joten hieman ihmettelen sitä, miksi tätä on pidetty jotenkin erikoisena ostoksena.

Ärsyttää siksi, että tämä kirjoitus on stereopyyppinen esimerkki ihmisten typeristä ennakkoasenteista. Kun jollakulla on joku vamma tai ominaisuus, joka näkyy päällepäin selvästi, ollaan varmoja siitä, että hänen elämänsä täytyy olla yhtä helvettiä ja ettei toisin voi ollakaan. Valitettavasti jotkut pitävät tämänkaltaisista mielipiteistä tiukasti kiinni, riippumatta siitä, että ovat äärimmäisen ja perusteellisen väärässä joka suhteessa. Toisaalta mielipidettän voi muuttaa, ja monille käy niin kun he perehtyvät asiaan tarkemmin.

16.08.09 12:37
Rauno sanoi...
-sokea-, kiitos kommentista. Pojallani on osittain sokea vaimo, mutta muuten en henkilökohtaisesti tunne ketään sokeaa, tai että miten he ajattelevat. Kieltämättä teillä sokeilla näyttää olevan aika stereotyyppisen samanlainen epämiellyttävä tapa netin palstoilla sylkäistä mielipiteenne vittuineen ja paskoineen kuin monilla muillakin suomalaisilla. Sain nyt myös hieman tuntumaa miten jotkut sokeat ajattelevat näkevistä. Harva näkevä, uskoakseni, ajattelee samalla tavoin sokeista. Toisaalta, miksei jotkut sokeat voisi olla kusipäitä siinä kuin jotkut näkevätkin. Olet oikeassa, ei pitäisi liikaa stereotypisoida mitään.

En kylläkään ymmärrä millä perusteella blogikirjoituksessani näkyy, että en antaisi ihmisarvoa sokeille, tai muulla tavalla massasta fyysisesti poikkeaville? Kirjoitan yleensä juttujani sen mukaan mitä tunteita minussa kokemani asiat aiheuttavat. Tuo aiheutti tuonlaisia, eikä siinä ketään vähätellä.

Muuten, en oikein ymmärrä suomalaisuuteen kuuluvaa negatiivista suhtautumista säälimiseen. On sanontakin ”sääli on sairautta”. Mistähän sekin on peräisin? Minusta sääliksi käyminen on myötätuntoa toista kohtaan, positiivinen tuntemus, eikä negatiivinen. Maailma ilman sääliä olisi minusta kauhea paikka, mutta, ehkä pitää ruveta ajattelemaan niin, että olkoot.

16.08.09 14:16
Rauno sanoi...
Sokea 2 Kiitos potkaisusta. Tää menee jo yli ymmärrykseni. Jos todella olet kuvaukseni ihminen, niin mistä Sinä siihen tupsahdit juuri nyt, just kun olin kirjoittanut uusimman blogaukseni. Vasta kirjoittamiseni jälkeen huomasin, että uusia kommentteja oli ilmaantunut.

Komenttisi voi vahvistaa suhtautumistani hyväntekemiseeni, niin että seuraavalla kerralla menen ohi kuin pappi ja leviitta, vaikka  tuntuisi että joku tarvitsee apua. Ei kiinnosta aina turpiinsa ottaa, jos yrittää auttaa. Tajuan nyt, että Sinutkin olisi pitänyt jättää sinne itseksesi, eikä sekaantua ollenkaan.

Asia ei minulle kuulu, mutta silti kiinnostaisi tietää, kun satuin sattumalta samassa vaunussa olemaan, että mikä tytön kasvot on tuhonnut niin pahasti?

16.08.09 16:23
Rolle sanoi...
No huh huh mitä kommentointia… voihan myös olla että kyseiset kommentoijat eivät ole sokeaa nähnytkään, vaan tahallaan provoavat, netissä kun ei kannata tosiaan uskoa kaikkea. Mutta oli miten oli, olen samaa mieltä kuin Rauno ja kysyisin samaa mitä Rauno vastauksissaan…

17.08.09 18:13
Sokea 2 sanoi...
Löysin merkinnän aivan sattumalta googlausten tuloksena, en siis ole seurannut blogia – muuten olisin varmaan kommentoinut jo helmikuussa. Google on siitä hauska, että eteen tulee joskus mitä yllättävämpiä juttuja, vaikkei niitä olisi varsinaisesti etsinyt, ja näin taisi käydä nyt.

En viitsi julkisesti sanoa muuta, kuin että hän on ollut aikoinaan auto-onnettomuudessa.

Sääli on asenteena vastenmielinen, varsinkin jos se ilmenee surkutteluna ja voivotteluna tyyliin ”kyllä tuollakin mahtaa olla kamalaa, voi voi sentään”. Se on eri juttu kuin ns. tavanomainen ihmisten välinen vuorovaikutus ja jelppaaminen jne., jota tehdään jos näyttää siltä, että on aihetta. Tässä on siis eroa. Kaikki, jotka jossain tilanteessa jeesaavat toista, eivät silti ajattele asiaa kokonaisuudessaan säälin kannalta vaan ilman sen kummempia huomaavat tilanteen ja toimivat sen mukaan, jos on aihetta. Jos ei ole, toteavat ”OK”, ja jatkavat matkaansa. Hyvä niin, ja se on sitä normaalia arkista jelppaamista, jota itse kukin harrastaa eri tilanteissa, eri asioissa ja eri olosuhteissa, ilman säälin tunnetta.

Tarkoitan nyt sellaista ajattelutapaa, että ihmetellään ja jeesustellaan sitä, kuinka jollakulla on joku vamma tai ominaisuus ja kuinka hänen elämänsä täytyy olla kamalaaa. Ei hänellä voi olla tavallista olotilaa ja elämää, eikä hän voi harrastaa normaaleja asioita, kuten esim. ottaa olutta vain siksi, että pitää siitä, vaan sen on pakko olla jokin keinotekoinen samaistumisyritys tai muuta hassua. Jos tällaiselle itsepäisesti sääliasenteessaan pysyttelevälle henkilölle yrittää sanoa, että ei tässä ole mitään ihmeellistä tai surkuteltavaa vaan hän vain on tällainen ja sillä siisti – joku toinen on toisenlainen, niin huonossa tapauksessa tämä henkilö ei ota onkeensa, vaan pitäytyy edelleen omisssa luutuneissa säälikäsityksissään. Tämäntyyppiset ihmiset ovat ärsyttäviä. Mutta eivät onneksi läheskään kaikki ole tällaisia, vaan hoksaavat aika pian, missä mennään ja mikä on meininki.

On hölmöä kuvitella, että esim. sokeat ovat vain yhdenlaisia. Totta kai on juoppoja, uskovaisia, ateisteja, nörttejä, akateemikkoja tai muuten vaan koomikkoja ja mitä lie viheltäjiä. Maailmaan mahtuu kaikenlaista porukkaa. Sokeuden, kuurosokeuden, jalattomuuden yms. juttujen perusteella ei kannata tehdä oletuksia siitä, millainen kyseinen ihminen on, paitsi ehkä sen osalta, mikä on pääteltävissä muutenkin, kuten että kuurosokkoa ei kannata päästää autonrattiin eikä jalatonta valita kolmiloikkaamaan Kalevan kisoihin. Sitä paitsi jalaton (ei kumpaakaan jalkaa) voi olla yhden jalan verran pitempi kaksijalkaista sisartaan. :)

Kommentoi!

(54)
torstaina 15.01.2009 19:23

Miksi kirjoitan blogiin?

16.01.09 21:09
Rolle sanoi...
Saanko linkittää blogisi?

16.01.09 21:32
Rauno sanoi...
Kysymymättäkin ilman muuta :) Sain vihdoin onnistumaan kuvan laiton. Tableilla meni helpoiten. Vaati kyllä sitten lisää säätää, koska Opera ja Konguer näytti sivun päin pirkkalaa, vaikka Firefoxissa näkyi oikein. IE:llä en ole ehtinyt kokeilla. Kääk, no nythän tuosta on jo karannut jonnekin oikeanpuoleinen tausta.

16.01.09 21:49
Rolle sanoi...
Hyvältä näyttää nyt! Onko tässä kommentoinnissa olemassa "kotisivu"-kohtaa, vai etkö halua sellaista? Olisi kiva lisäys, nimittäin jos kävijöillä on omat sivut niin pääsisi helposti nimeä klikkaamalla vierailemaan. Lisäsin linkin tänne: http://www.rollemaa.org/blog/#pohja (laitoin titleksi "Isäni blogi.", näet sen kun pidät hiirtä vähän aikaa linkin päällä). Tein tänään myös muutamia päivityksiä blogiini, lisäsin mm. kätevän fancyboxin (löytyy osoitteesta fancy.klade.lv).

16.01.09 22:34
Rauno sanoi...
Kiitos. Mulla on Sinun osoite "Linkit" – valikon takana. Kotisivu- sarake kommentissa olisi ihan kiva, mutta ei tässä Fusionissa ollut valmiina kuin pelkkä nimi-sarake. Voin etsiä modifikaatioita tai yrittää tuunata itse joskus lisää kenttiä. Näkäjään ei linkkisi toimi linkkinä, vaan pelkkänä tekstinä. Tokkohan nuo bbcodet toimikaan, testataanpas [url]http://rakunet.4irc.com[/url] Toimiihan ne.

16.01.09 22:55
Rolle sanoi...
Joo en tajunnut bbcodea, vaan laitoin suoraan osoitteen tähän. :) Katsoin böödikuvat, kivoja oli. Tulen seuraamaan tätä blogia aika usein sitten :)

16.01.09 23:31
Rauno sanoi...
Kun ehtis kirjoittaakin ja vielä englanniksi kääntää :) Menee tuunatessa kaikki aika. Ei mitenkään hyviä Bäädi-otokset, mutta kokeilin Fusionin albumia niillä. Alkeellinen verrattuna millaisia Jalbum tekee, mutta voi tähänkin joitain joskus laitella. Jalbumille pitäisi laittaa kaikki matkakuvat ym. aika vaan loppuu aina kesken. Näkäjään tuohon kommentin kirjoittajan nimen eteen jäänyt englannin "on" -sana. Pitääkin tuunata pois. Miltä muuten sinun näytällä ja selaimella näyttää fontti? Onko sopivaa, vai liian suurta tai pientä?

16.01.09 23:34
Rolle sanoi...
Fontti on sopivaa, hyvän kokoinen, noin 12-13px näin silmätarkkuudella katsottuna.

17.01.09 00:48
Rauno sanoi...
Tästähän läytyikin adminpaneelista ominaisuus, joka tekee kommentin linkeistä ja e-maileista automaattisesti klikattavia. Testi: http://rakunet.4irc.com Sinunkin linkkisi muuttui itsestään klikattavaksi :)

Kommentoi!

(55)
sunnuntaina 28.12.2008 00:22

Prologi

09.01.09 05:38
hani salama sanoi...
nice fotoes in London but couldnt see from Kenya..Why?

09.01.09 16:01
Rauno sanoi...
Because of my inefficiency and how to organize photos. Also need to adjust this blog layout, I'm not satisfied yet.

Kommentoi!