“Jumalaan me luotamme” lukee dollarin setelissä. Nukuin huonohkosti viime yön. Siinä pyöriskellessäni päätin luottaa Jumalaan minäkin, ainakin rukoilla, jospa Jumala ei olisi minua hylännyt syntieni tähden. Rukousvastauksista olen tottunut ajattelemaan, että toivotut vastaukset tulee yleensä aina viime tipassa, kun kaikki toivo on menetetty. Jos ovat tullakseen. Valitin Jumalalle tarvitseeko Hänen ikäänkuin pelata sellaista peliä, että odottaa viimetippaan uskoa, “tiedäthän Sinä minut, olen huono odottamaan”, sanoin. Ei ole asunnosta tietoakaan ja Pomin viisumiasiakin jännittää. Jos auttaisit näissä asioissa sillä tavoin, ettei jäisi viimetippaan, niin ei tarvitsisi tressata.

Nukahdin, mutta en montakaan tuntia ehtinyt kukkua, kun jo havahduin kännykän piippaukseen klo 5.30. Niin aikaisin! Ei sentään viesti tullut suoraan taivaasta kuin korkeintaan symbolisesti, mutta läheltä liippasi: Thaimaasta. Kukapa muukaan kuin Pom. Hän kertoi, että oli vienyt kaikki tarvittavat dokumentit suurlähetystöön, eikä häneltä tällä kertaa kysytty kuin vain pari kysymystä ja sitten sanottu, että saa tietää päätöksen 29.12. Tosi nopeasti siis. Antoivat myös puolet minun lähettämistäni dokumenteista takaisin sanoen, etteivät tarvitse niitä. Olemme hyvin toiveikkaita, että päätös on myönteinen. Hyvä, kun ei tarvitse jännittää viime hetkeen ja jää reilusti aikaa asioiden järjestelyyn ja voinemme ottaa tammikuun Thaimaan matkani rennommin.

Jonkun ajan kuluttua puhelin äänteli jälleen. VVO:lta soittivat tarjoten asuntoa, jonka ottamisesta tai jättämisestä pitää päättää nopeasti. Se on yhtä kaukana keskustasta kuin taloni, mutta suhteellisen edullinen kolmio ja vuokraan sisältyy myös sähkö. Ja talossa on hissi.

Tätä kirjoittaessa soitti myös Kaupunki, tarjoten kolmiota lähempää keskustaa, kiitos Herralle taas. Ehkä ei riittävän läheltä kuitenkaan pojille, eikä ehkä Pomillekaan, joten linja-autolipuissa ei säästä. Itselleni kylläkin etäisyys olisi sopiva kävelläkseni töihin, jolloin säästän autokuluissa. Toisaalta työmatkakuluja voi vähentää verotuksessa. Miinusta siitä, että vuokra on kalliimpi, pinta-ala pienempi, eikä vuokraan sisälly sähköä. Eikä talossa ole hissiä, mikä vaikeuttaa tavaroiden roudaamista. Meni vaikeaksi valinta, kun tuli useampia vaihtoehtoja samaan aikaan, mutta kauempana oleva houkuttelee enemmän, koska sähkökin sisältyy. Menen huomenna katsomaan molempia ja päätän sitten. Fiilis ratkaisee. Ehkä pyydän poikia mukaan.