Syystä tai toisesta tavarat kirpoavat käsistäni jatkuvasti. Harmittaa, jos tippunutta esinettä ei enää löydy tai se rikkoutuu, eikä ole korvattavissa tai on muuten vain liian kallis uusia. Eräänä päivänä miniläppärinkin lipsahti käsistäni ja siitä hajosi näyttöpaneeli. Valoa vasten siinä näkyy selvästi iskeytymiskohta, josta lähtee säteettäin viiruja. Kun irrotin paneelin kuoristaan, niin sen peltireunuksessakin näkyy pieni luttu, josta voi päätellä iskun olleen melko voimakkaan. Ihmetyttää miten läppärin muovikuori jäi kuitenkin ehjäksi. Hyvä niin.

Kun kyselin korjauksen hintoja, niin liian kallista, ei kannattanut. Vähän lisää ja saisi jo uuden läppärin.  Minini lojui käyttökelvottomana melko kauan kunnes vihdoin aloin etsiä paneeleja ulkomaisista verkkokaupoista, korjatakseni läppärini itse. Samalla saatoin hyödyntää PayPal tiliäni, jossa minulla oli jäljellä hieman rahaa, jota en useista yrityksistä huolimatta saanut siirrettyä takaisin pankkitililleni, eikä PayPal vastannut emailiinikaan missä vika. Pyyhkeitä PayPalille.

Päädyin eBayhin, josta löytyi uusi paneeli postikuluineen n. 60 euron hintaan. Sillä hinnalla kannatti jo korjata. Pistin paneelin tilaukseen n. viikko sitten ja se tuli eilen. Melko nopeasti siis.

Vanhan paneelin irroitus Samsung NC10:stä on suhteellisen helppo toimitus. Kannen sisäpuolella, näyttöä ympäröivän muovikehyksen neljässä nurkassa, on pienet kumitassut, joiden alta löytyy ruuvit, jotka pitää avata. Kehys ei kuitenkaan vielä irtoa vaan on lisäksi muovinipseillä kiinni kannessa. Kiilaamalla varovasti esim. sormen kynnen rungon ja kehyksen väliin ja vetämällä kynttä urassa, kehys napsahtaa nipsi kerrallaan irti. Alta paljastuu näyttöpaneelin kiinnitys nurkistaan ruuveilla. Niiden irottamisen jälkeen pääsee kurkistaa paneelin taakse, jonne paneelin kaapelin litteä osa ja liitin on kiinnitetty teipillä ja tarraliimalla. Teipit pois ja varovasti repimällä  ja nykäisemällä liitin pois, paneeli irtotaa. Uusi vain tilalle päinvastaisessa järjetyksessä ja taas kelpaa ajella minillä.