Koska elämä on olemassa, sillä täytyy olla tarkoitus. Koska elän ja olen, niin minunkin elämällä täytyy olla tarkoitus. Jumala sanoi ”lisääntykää ja täyttäkää maa”, joten suvun jatkaminen lienee listan alussa. Mutta ei pelkästään se. Kuolemattomuus paratiisissa, ilman syntiä, lienee ollut Jumalan alkuperäinen suunnitelma, koskapa Jumala loi ensimmäiset ihmiset suoraan paratiisiin: Aatamin ja Eevan. Adam ja Heva, ”ihminen” ja ”kaiken elävän äiti”.

Jumalan kuvaksi Hän heidät loi. Monet eivät pidä Jumalan kuva -ajatuksesta, vaan ovat mieluummin apinoiden kuvia. Hupinsa kullakin, eihän se ole minulta ja samoin ajattelevilta pois, jotka olemme luodut ihmisiksi ja Jumalan kuviksi.

Paratiisissa kasvoi kaksi merkittävää puuta: ”elämän puu” ja ”hyvän ja pahan tiedon puu”. Elämän puu on kuin fantasiaelokuvista tuttu nuoruuden lähde. Joka siitä syö, elää ikuisesti. Ainoa puu paratiisissa, josta Jumala kielsi syömästä, oli  ”hyvän ja pahan tiedon puu”. Jos ei totellut, niin seurauksena kärsimys ja kuolema. Kuten tunnettua, ensimmäiset ihmiset valitsivat epäterveellisen ruokavalion ja sen aiheuttamista vatsanpuruista kärsimme vieläkin.

Elämän tarkoitus paratiisin ulkopuolella on siis kärsiä, enemmän tai vähemmän, ja lopulta kuolla. Siksi ns. onnen tavoittelu on tuulen tavoittelua. Kun saan sen ja sen, niin olen onnellinen. Ihmiset kohkaa ja kuhina käy kuin muurahaispesässä, mutta  kaikki turhaa, kuolema nollaa mahtavimpienkin haaveilut. ”Varjona vain ihminen vaeltaa. Turhaan vain he touhuavat, kokoavat, eivätkä tiedä kuka ne saa”.

Onneksi elämällä on vielä muukin tarkoitus. ”Jumala on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat, että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää”.

Siinähän se sanotaan. Jumalan etsintä ja toivon mukaan löytäminen, on elämän tarkoitus. Anova saa, etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan. Joka löytää, sille käy loppupeleissä hyvin, vaikka omissa ja toistenkin silmissä voi näyttää siltä, että kaikki menee päin peräseinäjokea. Pääsee syömään iäisiin pöytiin murkinaa elämän puusta.