Ja taas meillä kaikilla oli niin mukavaa, kun ”linnan juhlia” vietettiin. Tällä kertaa Tampere-talolla linnan remontin vuoksi. Seurasin itseänäisyyspäivän vastaanottajaisia netti TV:stä suorana lähetyksenä. Pukuloistoa katsellessa tuli mieleen Jeesuksen sanat: ”Mitä te lähditte katsomaan? Ihmistäkö, hienoihin vaatteisiin puettua? Katso, hienopukuiset ovat kuningasten kartanoissa”.

Tavallisella tuulipukukansalla ei ole asiaa ”kuningasten kartanoihin”. Eipä sinne tietysti kaikki mahtuisikaan. Jotta saisi kutsun linnaan, ei riitä se, että olisi koko elämänsä työtä tehnyt ja harteillaan Suomea kantanut, korkeita veroja maksellen,omasta elintasostaan tinkien. Ei riitä sekään, että olisi omiensa lisäksi elättänyt vieraitakin, kuten entistä supervaltaa, Kreikkaa. Tai maahan muuttaneita pakolaisia. Tai muista syistä maahan muuttaneita.

Linnan kutsun saadakseen pitää olla sillä tavoin pätevöitynyt, että erottuu massasta. Lisäksi ”tavis” tarvitsee hyvää tuuriakin ja suhteita, että joku häntä ehdottaa kutsuttavaksi. Jos on oikein hannu hanhi, voi päästä ikäänkuin siivellä linnaan kutsutun seuralaisena.

Meidän, jotka emme tänäkään vuonna kutsua saaneet, on tyytyminen seuraamaan mediasta onnepekkoja ja -liisoja. Ja mikä tärkeintä, näkemään millaisiin releisiin liisat ovat tänä vuonna pukeutuneet.

Nyt kättelyt kätelty. Selaillaanpa hieman lehtiä. Yllättäen Ilta-Sanomien lukijoiden sexyimmäksi ei valittukaan läpinäkyvään asuun pukeutunutta Satu Taiveahoa, vaan erinomaisesti puutarhansa hoitanut Elina Kiikko.

Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi lukijat valitsivat Hondurasista maahan muuttaneen sievän Lorena Heikkilän, tai oikeammin ilmeisesti Lorenza Heikkilän. Heikkilä on ansioitunut työskentelemällä kotkalaisen monikulttuurisen toimintakeskus Myllyn henkilökuntavalmentajana, sekä voittamalla ”vuoden positiivisimman kotkalaisen” -tittelin. Hän on myös näytellyt sivuroolin Dome Karukosken elokuvassa Leijonasydän.

Lorenzan mukaan Hondurasissa itsenäisyyttä vietetään eri tavalla kuin Suomessa. Hondurasissa kansa kokoontuu sankoin joukoin ulos kadulle juhlimaan karnevaalitunnelmissa. Lorenza ei ole tainnut hengailla ulkona kovin paljon. Suomessahan kansaa horjuu kaduilla juhlatunnelmissa joka viikonloppu. Säällä kuin säällä.

Ilta-Sanomien toisen perintöprinsessan paikan sieppasi Taiveaholta Eija-Riitta Korhola, mutta vain rinnan mitalla. Tyylikkäimmän tittelin kuitenkin nappasi näyttelijä Pamela Tola. Taiveahon ei tarvitse mennä pois tolaltaan sen vuoksi, nimittäin Iltalehti valitsi hänet juhlien kuningattareksi jo toistamiseen! Paljon onnea Satulle.

Hmm.. sen sijaan itseoikeutettu kuningatar, Presidentin puoliso Jenni Haukio, tuntui jäävän hieman edellä mainittujen kaunotarten varjoon. Ehkä asuvalinta ei osunut tällä kertaa aivan nappiin.

Tässäpä tällä kertaa lehtikatsauksen tärkeimmät uutiset Tampere-talolta.