Olen lepohuoneella miniläppäri seuranani. En juurikaan ehdi torkahtaa, kun pitää kohta lähteä paluumatkalle. Toivottavasti junani ei ole myöhässä, niin voin sitten nukkua kotona reilusti, ennen kuin vieraat tulevat illalla.

Huomenna pitäisi tulla uusia ystäviä kylään. Ikäiseni suomalainen mies, jolla on myös thaimaalainen vaimo. Olemme käyneet heidän luonaan kerran ja nyt on heidän vuoronsa käydä meillä. Ajattelimme valmistaa heille jotain thaimaalaista ruokaa. Tai vaimoni valmistaa ja minä lähinnä avustan.

Äitini soitti eilen ja kysyi laitetaanko nimeni kukka-adressiin ja sanoin, että laita vaan. Kummitätini ex-mies oli kuollut. Hän oli muistaakseni oli 68-vuotias, ei siis kovin vanha. Minkähän takia hekin erosivat? Kummallakaan ei ollut toista. Mies asui melko lähellä ja autteli ex-vaimoaan usein. Loppuun asti.

En ollut tekemisissä kummitätini miehen kanssa vuosikymmeneen, mutta hän oli aikoinaan iso pamppu Wärtsilän telakalla. Järjesti minulle ja serkulleni sinne töitäkin, kun olimme noin parikymppisiä. Ei se ollut kuitenkaan minun hommani ja otin lopputilin noin vuoden työskenneltyäni.

Kissani ollut kipeä. Ulostamisvaikeuksia, eikä takajalat kanna juuri yhtään. En tiedä pitäisikö viedä uudelleen eläinlääkärille samasta syystä. Se maksaa sairaasti ja tuntuu, ettei eläinlääkärit tiedä mikä kissaani vaivaa.

Olen syöttänyt parafiiniöljyä muutamana päivänä toivoen, että se auttaisi. Koirani jouduttiin aikoinaan lopettamaan ulostamisvaikeuksien seurauksena. Toivon, ettei kissalleni kävisi samoin.