Turkish Airlines on mielestäni paras lentoyhtiö ja usein myös edullisin, kun lippuja etsii netin hakukoneilla. Turkin yhtiö lienee ainoa, joka sallii 30 kg matkalaukut, eikä viilaa pilkkua käsimatkatavaroistakaan. Bangkok-Helsinki välillä tarjotaan 3 lämmintä ateriaa. Konetta joutuu vaihtamaan Istanbulissa, mutta vaihtoaika on lyhyt ja hyvä vain, että pääsee jaloittelemaan, sillä istuminen ahtaassa turistiluokassa on tosi rasittavaa. Toisaalta painavien laukujen raahaaminen vaihdoissa ei ole kovin mukavaa sekään, joskin matkatavarakärryt helpottavat tilannetta.

Oltuamme talven pakkasia karussa, niin nyt Suomessa meitä odotti 27 asteen lämpö, mikä tuntui tosi hyvältä. Otimme taksin Tikkurilaan, jonne tyttäreni tuli meitä tervehtimään. Oli kiva nähdä. Olin etukäteen ostanut netistä junaliput Tikkurilasta Jyväskylään. Se oli onneksi suora yhteys, sillä junan vaihtaminen painavien laukkujen kanssa on vielä rasittavampaa kuin lentokoneen vaihtaminen. Katsellessani kesäisiä maisemia ikkunasta, vehreitä niittyjä ja sinisiä järviä, ajattelin, että Suomen suvea ei voita mikään – silloin, kun suvi on suvi – eikä sateisen pilvistä, kylmää, märkää ja pimeää, kuten Suomen kesä tuppaa usein olemaan.

Kotimökissä kaikki oli kuin ei kuunaan olisi lähtenytkään. Ruoho vain venähtänyt pitkäksi. Syreenit ja pihlajat kukkivat. Voikukat pöllysivät. Kesä oli siis jo ohi kunnolla.