Poikani kirjoittaa blogissaan arvostelut TV – sarjoista, joita on katsonut. Ajattelin kommentoida poikani blogiin, mitä olen itse katsonut,
mutta kommentista tulikin niin pitkä, että päätin kirjoittaa sen tähän omaan blogiini. En varsinaisesti arvostele sarjoja, kunhan listaan katsomiani ja kerron millaisia ne oli suurin piirtein.

Saman puun oksia kun olemme poikani kanssa, niin olen itsekin katsonut suurimman osan, mitä on hänen luettelossaan. Pois jäävät vain Dead Note, Animatrix, Sopranos, Band of Brothers, The Office, Carnival, Weeds, Sons of Anargy, The Pasifig, Board Walk Empire ja Breakin Bad.

Stargate ”trilogiasta” katsoin Atlantiksen, että Universenkin loppuun. Alkuperäinen Tähtiportti, jossa ”MacCyver” esitti ryhmänsä pomoa, oli kuitenkin paras. Tosin sekin sarja alkoi mennä solmuun juonikuvioissaan, esim. Danielin ”harsis” -lapsi vilahti pari kertaa sitten vain unohdettiin. En tiedä säveltääkö sarjojen käsikirjoittajat juonta sitä mukaa, kun sarjat etenevät, mutta varsin monessa sarjassa juonen kulku hyvän alun jälkeen lässähtää tai alkaa rönsyillä liikaa ja menee sekavaksi. Tähtiportin Richard ”MacGyver” Anderson on oman sukupolveni sankareita ja katsoin TV:stä MacGyveriä, aina silloin, kun se oli mahdollista.

Poikani mainitsemistasi sarjoista olen myös jättänyt kesken Dexterin, Housen, ja Misfitsin Lisäksi Merlinin ja American Horror Storyn, joka lienee enempikin horror-komediaa kuin kunnon horroria. Horros Storyssä esiintyvä Heroeksen kelloseppä, ”Sylar” (Zachary Quinto), on mielestäni yllättävän hyvä näyttelijä. Ykkösosa oli ihan katsottava, mutta kakkosen alku tuntui tylsältä ja on tosiaan häiritsevää, kun samat näyttelijät jatkavat sarjassa, mutta eri rooleissa.

Poikani mainitsee myös StarTrekin, joka on jäänyt häneltä väliin. Minulle, puolestaan Vulkanolainen Spock on tuttu. Katsoin alkuperäistä sarjaa melko paljonkin. Sarjassa oli teatterinomainen formaatti, näki esim. selvästi, että vieraan planeetan kivet oli styroxia ym. kulisseja. Silti siihen eläytyi. Uudemman sukupolven StarTrekejä en ole katsonut. ”Spock”, muuten vilahtelee Fringe sarjassa William Bellinä. Vanha mies jo. Alkuperäisestä StarTrekistä on suunnitteilla elokuva, jossa Spockin rooliin on kaavailtu mainittua Zachary Quintoa.

Kun aloin penkoa muistojeni miljoonalaatikkoa syvemmältä mitä sarjoja olen tähän ikään katsonut, niin sieltähän löytyy tavaraa kuin Eka Vekaran taskuista..
Luettelen sarjoja erillisessä blokauksessa.