Masentavaa. Innostuneen alun jälkeen Fixit -kannatus on romahdusmaisesti hiipunut. Luvuista voidaan jo päätellä, että ainakaan kansalaisaloite.fi:ssä  vaadittujen 50000 kannattajan tavoite ei toteudu. Vaikka aikaa on vielä 5kk, niin voidaan helposti laskea, että se ei riitä, jos tahti jatkuu yhtä rauhallisena. Päivävauhdin pitäisi olla vähintään 150 kannatusta per päivä, jotta vielä puuttuvat reilut 20000 kannatusta saataisiin määräajassa kasaan. Lomakkeilla kerätyistä kannatusilmoituksista ei ole tietoa, mutta tuskinpa niitäkään kummoisesti on. Pessimisti ei Pienessä Suomessa pety. 

Fixit -saappaat ovat liian suuret pienelle Suomi -neidolle. Ei ole uskallusta, toisin kuin suurella ja mahtavalla Great Britannialla, joka kansainvälisestä buuauksesta huolimatta uskaltaa sovittaa Brexit -kenkiä, oli ne sitten pienet tai suuret.

EU:n herrakerhossakin Pieni Suomi näyttää lähinnä hännystelijältä kuin arat pojat peruskoulussa ”kovisten” ympärillä. Pieni Suomi ei  ole suuri ja mahtava Saksa. Pieni Suomi ei ole suuri ja mahtava Ranska. Pieni Suomi ei ole suuri ja mahtava Ruotsi, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka… EU – maat lähes järjestään ovat menneiden aikojen suuria imperiumeja, joiden kainaloon Pieni Suomi on eksynyt vikisemään Ruotsin ja Venäjän vallan jälkeen. Ei Pienestä Suomesta ole itsenäiseksi, suvereeniksi, valtioksi, jolla on oma raha ja politiikka. Onhan Suomi niin kovin pieni maa. Ja tätä pienuuttamme me kyllä muistamme korostaa joka käänteessä. 

Vikistään, kun isot vievät

Saavat ainakin nykyiset ja entiset johtajamme hyviä suojatyöpaikkoja erilaisissa komissioissa ja salaseuroissa, missä on hyvä ajaa omia.. sori lapsus, kansalaisten etuja tietenkin! Katainen komissaarina, Esko Aho bilateraalisessa komissiossa, Sipilä Suomen osavaltion diktaattorina jne. Mikä ylväs tunne!

Me taviksetkin voimme EU-Pienessä Suomessa nauttia suorista kurkuista, ylijäämäruoasta, jääkiekosta, akankantokisoista, alkoholista, monikulttuurista, bridekulkueista, Ruotsin kuninkaallisten ihailusta. Paikallisten sääntöjen puitteissa tietty. Esim. muistetaan maksaa pullojen ja marjojen keräyksestä saaduista tuloista vero lisäveroprosentin mukaan, ellei pullojenkeräys / marjanpoiminta ole päätyötä. Laillisen verosuunnittelun avulla verolliset pullot ja marjat voidaan ehkä pestä verottomiksi huuhtelemalla ne Saimaan kanavassa (vert. Panaman kanava).

PS. Norja on sekä asukasluvultaan, että pinta-alaltaan Suomea pienempi, mutta oletteko kuunaan kuulleet Norjan nimittelevän itseään ”pieneksi Norjaksi”? Minä en ole kuullut. Ei kai suuret ja mahtavat viikingit nimittele itseään ”pieneksi Norjaksi”?