Aika rientää kuin tuulen siivillä. En ole puoleentoista kuukauteen saanut aikaseksi päivittää blogianikaan. Pian kesä mennyt on ja syksy saapuu. Tosin tänä vuonna ei kesästä paljon voida puhua. Ilimoja on pidellyt. Suorastaan sää ollut ihan hanurista. Tai paremminkin Esterin pers..tä, josta vanhan kansan mukaan tulee vettä oikein kunnolla.

On kylmää ja märkää riittänyt ja illatkin pimentyneet syksyn lähetessä. Itikoita ja mäkäräisiä kurjat kelit eivät tunnu haittaavan, niitä kuulema ollut enemmän kuin 50 vuoteen.

Kaikesta huolimatta olen saanut järjestelyt loppusuoralle. Vuotava huusin katto pitäisi vielä korjata. Piippuun tehtävä hattu. Inventoitava rytkysäkkejä, joita ei taida ehtiä vieläkään myymään kirpputorilla.

Eilen improvisoin ulkosaunaan suihkun. Kupariputkea piti ostaa muutama metri, mutta muut tarvikkeet löytyivät ”miljoonalaatikostani” kuten putkiliittimiä, varoventtiili, sekoitinhana jne.

Periaatteessa saunasuihku on erittäin yksinkertainen. Kupariputkesta tehdään saunan pataan kierukka, jonka toiseen päähän johdetaan paineella kylmää vettä ja toisesta päästä kuuma vesi hanalle, josta suihkuun.

Systeemi toimii suorastaan loistavasti. Ei enää veden kanssa läträämistä kuupalla padasta astioihin, vaan voi päästää suoraan hanasta. Suihkun alla voi pestä itsensä suoraan ja vilvoitella löylynheittojen välillä.

Lämmin vesi näyttää riittävän jo padan kertakuumennuksella kevyesti normikylpijän tarpeisiin ilman, että tarvitsee edes pihistellä.