Tänään kävin ensikertaa palliatiivisella poliklinikalla keskustelemassa lääkärin ja hoitajan kanssa. Lääkäri oli uusi kasvo, hoitajan olen tavannut ennenkin. Myös jonkun läheisen toivottiin tulevan mukaan, joten vaimoni oli siellä myös.

Ehkä noin tunnin keskustelimme, lähinnä siten, että pääasiassa lääkäri ja joskus hoitaja kyselivät minulta vointiini liittyviä asioita. ”Lapio-aihekin” lipsahti asialistalle, mutta en halunnut isommin ruveta keskustelemaan aiheesta, eikä minua siihen mitenkään myöskään painostettu.

Lääkelistan päivitys

Kerroin antibiootista kuinka olen syönyt niitä monta kuukautta ja suoneenkin tiputettu ja alkaa olla tosi vaikeaa niitä niellä. Jos vähänkin tupeksin veden kanssa, jonka avulla sitä olen yrittänyt saada alas, niin se takertuu kitalakeen ja alkaa sulaa, samalla, kun siitä leviää kammottavan hirveä maku suuhun! Viime aikoina olen yrjönnyt pillerin ulos kohta sen nieltyäni.

Kuuri loppuisi 25.12, joten vielä kymmenkunta pilleriä olisi syötävä. Lääkäri sanoi, että voin lopettaa niiden ottamisen heti, lopuilla tuskin on enää merkitystä.

Samalla muistui mieleeni kysäistä mitä tehdään Firmagon -hormoni pistosten kanssa. Pistoskohdat ovat olleet kauan kipeät injektion jälkeen. Lääkäri totesi, että Firmagonkin saa päättyä tähän. Tainnut kukaan muu lääkäreistä uskaltaa sellaista päätöstä tehdä.

Olen kerran aiemmin kysynyt toiselta lääkäriltä, joka oli sitä mieltä, että pistoksia jatketaan, en muista miten hän perusteli sitä. Maalaisjärjellä ajateltuna, jos olen ollut hormoniresistiivinen jo kauan, niin mitä mieltä on ottaa hormonia, jolla ei ole vaikutusta?

Lääkelistalleni jäivät:

  1. Kalcipos-D, 2×1 aamu ja ilta
  2. Prednisolon 20mg, 1×1 aamu
  3. Oxycontin 10mg. 2×1 aamu ja ilta. Uusi lääke minulle, jonka palliatiivi-lääkäri määräsi. Sanoin, että voin kokeilla sitä. Tänään otin ensimmäisen. Toimii, mutta vaikutus alkaa yli tunnin kuluttua ottamisesta.
  4. Pegorion 12g, pussi päivässä. Ei tule kakkaa, ellei ota. Oxy-lääkkeet aiheuttavat ummetusta, vaikka niiden pitäisi vaikuttaa vain aivojen kipureseptoreihin
  5. Somac 40mg, tarvittaessa vatsan suojaksi.
  6. Primeran 10mg, tarvittaessa estämään pahoinvointia ja yrjöämistä
  7. OxyNorm 10mg, tarvittaessa kipuun
  8. Panadol, tarvittaessa.

Neljä ensimmäistä lääkettä päivittäin, loput neljä tarvittaessa.

Hemoglobiini ilahduttavasti nousussa

Kävimme hieman läpi eilistä verikoetta. Vaikka olen laihtunut huomattavasti, aamulla paino alle 73kg, hemoglobiini oli nyt noussut, ollen 113. Miesten alin normaali viitearvo on 134 ja naisten 117, joten lähellä naisten normaaliarvoa jo pyöritään.

Vaikka punasolutankkaus antaa huomattavaa potkua viikoksi-pariksi, niin eilisen lukeman perusteella heikko oloni ja voimattomuuteni ei taida johdukaan alhaisesta hemosta.

Toinen kohonnut arvo oli trombosiitit eli verihiutaleet, 48. Nousu ei ole paljon, mutta parempi kuin ei mitään. 50-100 arvolla pärjäisi lääkärin mukaan jo hyvin, mutta sytoja ja muita operaatioita ei voida tehdä kuin yli sadan arvoilla.

Käynti palliatiivisella polilla oli ihan hyvä kokemus. Helpottaa kummasti, ettei antibiootista ja Firmagonistakaan tarvitse enää välittää. Hyvä ajoitus, ei jäänyt yhtään Frimagon -pakkausta nurkkiin. Viimeisen meni 3.12.

Lopuksi toivottelimme hyvät joulut. Lähtiessä hoitaja antoi minulle muovipussillisen energiajuomia. Pussissa oli myös iso levy Fazerin sinistä. Lämpimät kiitokset!