Äänestän sillä perusteella mitä ehdokkaan poliittinen ja persoonallinen habitus merkitsee minulle. Tässä mielipiteeni "Väyrynen vs. muut"

Nro 1, Valtiotieteen Tohtori,  Paavo Väyrynen, jättää muut ehdokkaat kirkkaasti varjoonsa mm. oppineisuudellaan, poliittisella kokemuksellaan, avoimmuudellaan, päämäärätietoisuudellaan, itsevarmuudellaan ja jopa huumorintajullaan. Hän edustaa poliittista keskustaa, jossa on tilaa erilaisille ajatuksille, olematta liikaa oikealla tai vasemmalla. Vastustaa EU:n liittovaltiokehitystä. Edustaa yhä harvinaisemmiksi käyviä perinteisiä perhearvoja ollen Vuokko -vaimonsa kanssa naimisissa yli 40 vuotta.
Väyrynen on sopivin koko kansan "kekkoseksi", kaikenikäisille kuin rakastettu Urho Kekkonen aikoinaan.


Sauli Niinistö jahkaili ehdokkaaksi lähtöään viimeiseen asti ja antoi ymmärtää, ettei ollut tehtävästä edes kiinnostunut. Poliittisesti hän edustaa oikeistoa, kylmää rahan valtaa, miten hänestä voi nyt yhtäkkiä tulla "koko kansan", josta työväestöä on suurin osa, puolesta puhuja? Oikeiston mielestä palkkaneuvotteluissa pitää työntekijöiden aina joustaa alaspäin, jotta eliitille ja johtajille riittää enemmän miljoonia jaettavaksi: palkkoina, optioina, kultaisina kädenpuristuksina ja hulppeina eläkkeinä oli lama tai ei. "Kilpailukyvyn säilyttäminen" tarkoittaa edellistä.

Niinistö rullistelee populismin aalloilla, jossa ei välitetä aatteista, vaan palvotaan karismaattista henkilöä. Sporttisena hurmurina Niinistö on ollut erityisesti naisten mieleen. Heidän on aika herätä päiväunelmista todellisuuteen: Niinistö on varattu. Naimisissa itseään 30 vuotta nuoremman naisen kanssa. Perhepopulistisesti Niinistö edustaa lähinnä vanhojen miesten märkiä unia. Sen sijaan suomalaisista naisista about 9/10 on sitä mieltä, että on yököttävää avioitua isänsä tai isoisänsä ikäisen miehen kanssa. Mikäli nettifoorumeihin on uskominen.

Timo Soini on poliittisena julkkiksena uusi tulokas. Oikestaan en tiennyt hänestä juuri mitään ennen "jytkyä". Soinilla on periaatteessa arvot kohdallaan, paljolti samanlaiset kuin itsellänikin, mutta hänen edustama katolilaisuus on yhtä epäilyttävää kuin mamut Perussuomalaisille. Soinin omat toverit ovat sahanneet presitenttipuun ylimmän oksan hänen altaan. Minä ainakaan halua presidentiksi sellaisen puolueen edustajaa, joiden jäsenet ei osaa muuta tehdä kuin pitää mekkalaa maahanmuuttajista.

Paavo Lipponen luotsasi Suomen rahaliittoon. Nyt on lasku siitä langennut maksettavaksi. Kenelläpä muullakaan mm. Kreikan pankeille syydetyt rahat maksatetaan kuin Suomen työväestöllä. Onneksi tosikkomaisesta ja pelottavasta Paavo "nahkurinorsi" Lipposesta ei tule presidenttiä!

Pekka Haavisto on tunnustava homoseksuaali. Se vielä puuttuisi, että Suomen presidentti olisi homppeli. Ei kiitos!

Eva Biaudet. Vem är hon?


Sari Essayah
ilmoittautui presidenttikisaan melko myöhäisessä vaiheessa, jolloin olin jo oman valintani tehnyt. Essayah edustaa kristillisiä arvoja, joita kannatan itsekin. Esimerkiksi kaikki muut ehdokkaat ovat valmiita "vapauttamaan äitinsä kärsimyksistään" kannattamalla eutanasiaa, paitsi Väyrynen, Soini ja Essayah. Tietyt arvot ovat minulle tärkeitä, jopa siinä määrin, että jos Väyrynen olisi kannattanut eutanasiaa, olisin kääntänyt takkini. Uskoni ei tällä hetkellä riitä Essayahin presidenttiyteen, mutta, jos Sari pääsee toiselle kierrokselle kannattamani ehdokkaan sijasta, niin äänestän Saria. 

Vasemmistoa edustava Paavo Arhinmäki  lähti kisaan myös hieman jälkijunassa. Miehestä tulee mieleen entinen työväenruokala Pieksämäellä, jossa haalaripukuiset duunarit kävivät ruokatunnilla syömässä. Yksi pöytä oli varattu "puhdas aatteisille". Joku savolainen koiranleuka oli raapustanut kyltistä v-kirjaimen välistä pois. Siihen aikaan punaliput liehuivat kiihkeästi. Enää ne korkeintaan lepattavat veltosti kuin käytetty kondomi. Silti aina joku yrittää virittää tulta sammuineisiin hiiliin. Vasemmistolaiset aatteet on jo moneen kertaan punnittu käytännössä. Neuvostoliitto on kuollut ja kuopattu ja monet muut "työväen paratiisit". "Protelariaatin diktatuuri" tarjoaa tavallisille ihmisille vain pelkkää kärsimystä ja köyhyyttä. Puolueen nokkamiehet haalivat itselleen kaikki "datsat" ja muut rikkaudet, mutta tavallinen kansa raataa orjina kolhooseilla. Lätinä ja teot ovat liian kaukana toisistaan. Ei kiitos vasemmistolle!