Ajattelin ihan muusta kirjoittaa, mutta kun avasin Iltalehden, niin kauhu-uutinen löi silmille:

17-vuotias tappoi koulussa ja pakomatkalla: Ainakin 15 kuollut (IL, Ke 11.3.2009)

Tällä kertaa Saksassa! Tulee mieleen kuinka vuosia sitten kirjoitin joillakin kristillisillä areenoilla ”ennustuksia” riivaajien enentyneestä aktivoitumisesta tulevina aikoina, niin että ne provosoivat ihmisiä tekemään mitä hirveimpiä tekoja, joille tekijät eivät osaa sanoa mitään motiivia, korkeintaan ”ääni päässä käski”.

Sekularisoitunut maailma ei tietenkään usko riivaajiin tai pahoihin henkiin, mutta vaikeaa kohta keksiä muutakaan selitystä mikä saa erityisesti nuoret ja elämänsä alussa olevat ihmiset valitsemaan silmittömän väkivallan tien.

Tuskin löytyy rationaalista selitystä sillekään, miksi Jokelan koulun tragedia Suomessa ei kauhistuttanut kaikkia, kuten olisi olettanut,  vaan vuoden sisällä  tapahtui toinenkin samantyyppinen isku kauhavalaiseen kouluun. Sen jälkeen viranomaisia on työllistänyt lukuisten uhkaviestien seulonta netissä.

Ovatko uhkailukirjoituksia väsäävät ja sarjamurhaajien ihailijat kaikki psyykkisesti sekopäitä? Pidettiinkö Auvista ja Saarta sekopäinä ennen heidän tekojaan?

Netin uhkailuviesteihin ei voida enää suhtautua kevytmielisesti tai vitsinä vaan ne on otettava vakavasti ja niiden kirjoittajia pidettävä potentiaalisena riskinä.