Pari päivää sitten talon muurin taakse pysähtyi moottoripyörämies. Olin sisällä, mutta näin ikkunan läpi miehen viittilöivän. Menin ulos, jolloin hän pyysi kohteliaasti saako kysyä muutaman kysymyksen. Mikä ettei ja kyseli muutamia detaljeja. Kävi ilmi, että mies oli portugalilainen ja halusi muuttaa Thaimaahan muutamiksi vuosiksi ollen kiinnostunut ostaa tältä asuinalueelta valmiin talon joltain ruotsalaiselta. Erikoiseksi tilanteen teki se, että 
hänellä oli kaulassaan isohko Daavidin tähti paksuhkossa kultaketjussa. Tähden keskustassa oli D -kirjain. En malttanut olla kysymättä merkitsikö se jotain erityistä. Mies kertoi pitkän tarinan siskonsa sukututkimuksista ja minulta meni hieman ohi oliko hänellä juutalaisia sukujuuria, mutta vastaus kysymykseeni oli lopulta hyvin yksinkertainen: koru kertoi hänen nimensä, David Star, heh. Joka tapauksessa kolmas Daavidin tähti – symboli osui kohdalleni lyhyellä aikavälillä.

Muutama päivä sitten toivat kolme n. 3-4 metriä korkeita ketunhäntä palmuja, jotka istutettiin pienelle pihapläntille. Sähkölangat vieressä vähän häiritsevät niitä, mutta sille ei voi mitään. Ostin myös yli 20 kpl lisää bougainvilleja entisten väliin, jotta ne muodostaisivat kasvaessaan tiheän kukka-aidan. Ystäväperhe on parhaillaan täällä kylässä ja jelpanneet kukkakuoppien kaivamisessa. Hyvää liikuntaa, sillä maa on todella kovaa. He toivat myös mukanaan kolme laukullista tavaraa Suomesta, lähinnä työkalujani ja astioita. Niiden lisäksi pari tiskiharjaa ja tarrahuopa-arkkia, joiden puutteesta huomasivat minun kirjoittaneen aiemmassa blogissa. Kiitos, tulivat tosi tarpeeseen. Tiskikone pitäisi ostaa jostakin pikimmiten.

Eilen olimme koko päivän biitsillä. Otin aurinkoa ja poltin nahkani, vaikka laitoin suojavoidetta ja yritin varoa.