Tänään piti olla sädehoidon ”annossuunnittelusimulointi”, mutta, kun ilmoittauduin sädesairaalassa nimeäni ei löytynytkään systeemistä! Palveluhenkilö alkoi selvittämään asiaa. Hetken kuluttua eräs hoitaja tuli kertomaan minulle, että lääkäri X, vai oiko hän Y, en muista, oli päättänyt, että sädehoitoa ei anneta sytostaattihoidon aikana.

Sittenkin piti paikkansa se, mitä olin puhunut lääkäri Y:n kanssa sädehoidosta puhelimitse aiemmin. Ei vain ollut kukaan hoksannut virallisesti peruuttaa lääkäri Z:n kaavailemaa sädehoitosuunnitelmaa, jonka kutsukirje kolahti postilaatikkooni lääkäri Y:n kanssa keskustelujen jälkeen! Ilman muuta noudatin sitä, jopa ilahduin, että saan sädehoitoa. En voinut arvata, että, kutsu oli mitätöity ja lääkäri Z:n suunnitelma kuopattu.

Luonnollisesti vähän nyppi turha ajo sairaalaan ja takaisin, 80km. Tiedon tuonut hoitaja valitteli ja pahoitteli asiaa, mutta ei se hänen syynsä ole. Jossakin kohdassa ollut informaatiokatkos. Tapauksessani vilisee lääkäreitä niin paljon, että joskus tuottaa vaikeuksia pysyä kärryillä missä mennään. Ajatellaan positiivisesti: ei ole ollut ainakaan lääkäripulaa…

Kabatsitakseli tuntuu purevan hyvin

Kolme päivää epirubisiinin jälkeen alkoi säännönmukaisesti jäytäminen, eniten alaselässä. Kabasitakselin jälkeen on jo viides päivä menossa, eikä vielä jäytämistä missään. Uskon, että PSA on ruvennut laskemaan. Tuikkeita, väsymystä ja huonovointisuutta kyllä esiintyy, mutta ne ovat pieniä vaivoja jäytämisen rinnalla. Huippaaminenkin.

Huimausta on esiintynyt usein taas vaihteeksi noustessani ylös makuulta tai kyykystä. Mutta olen varautunut siihen. Kun nousen seisomaan, yritän nousta hitaammin. Otan tukea jostain ja odotan hetken. Vältän paikkoja, joissa voin satuttaa itseäni, jos sattuisi taju menee.

Tällaista hoitoa haluan. Syöpäsoluja tuhoavaa, en pelkästään ”palliatiivista”, joka ei ole edes erityisen tehokasta kivunpoistoon.

Eilisen pärjäsin ilman särkylääkkeitä ja kortisonia. Ehkä pärjään samoin tämänkin päivän…