Muisti pätkii. Ei se ollutkaan paklitakselia vaan melko uutta kabatsitakselia, jota sain tänään, tuotemerkiltään JEVTANA®. Kabatsitakseli on hyväksytty USA:ssa eturauhassyövän hoitoon v. 2010. Hoito kesti yli 2 tuntia. Ennen kabatsitakselia sain kolmea ainetta suoneen: antihistamiinia, kortisonia ja vatsaa suojaavaa lääkettä. Viimeksi mainitun jälkeen piti odottaa puolituntia, jonka jälkeen oli kabatsitakselin vuoro. Lopuksi suolaliuosta. Kaikki sujui hyvin. Olen taas niin onnellinen, kun ei taas koske mihinkään. Ei heikotakaan!

Monet ihmiset eivät ole tyytyväisiä, vaikka heillä  olisi onni tässä ja nyt eli asiat hyvin. He kaipaavat jotakin epämääräistä tunnetta, ”onnea”, jotakin enemmän. Jos he sen saisivat, sitten he olisivat onnellisia. Mutta, ei. Aina puuttuu jotakin. Kuuluin tuohon joukkoon. Nyt olen onnellinen, kun ei koske mihinkään. Toki olen onnellinen siitäkin, että olen armosta saanut löytää Jumalan jo melko nuorena. Jeesuksen. Ilman sitä toivoa, minkä Häneltä saan, tuskinpa kivuttomuuskaan riittäisi onnentunteisiin.

Saankin sädehoitoa samaan aikaan

Aiemmin kirjoitin etten jostain syystä voi saada sädehoitoa saman aikaan kuin kabatsitakselia. Luulen, että joko minä tai puhelinlääkäri ymmärsimme väärin. Tarkoitin kabatsitakselin hoitojaksoa yleensä. Ehkä lääkäri ajatteli hoitokertaa, en tiedä, mutta joka tapauksessa sain nyt kutsun sädehoidon ”annossuunnittelusimulointiin” ensi maanantaina sekä sekä varsinaiseen sädehoitoon 9.8. Hienoa!

Luin netistä, että Tropic -tutkimusten tulosten mukaan kabatsitakselin ja prednisonin yhdistelmä vähensi merkitsevästi kuoleman riskiä

En tiedä onko tiputuksen alussa saamani kortisoni Prednisonia tai vastaavaa, mutta taidankin alkaa nappamaan päivittäin Prednisolonia, joka on vastaavaa ainetta kuin Prednisoni, pari tablettia aamuisin. Tähän asti olen ottanut sitä vain tarvittaessa. Ei ole lääkäriltä uutta ohjetta mitä nyt Prednisolonin kanssa pitäisi tehdä, kun saan Kabatsitakselia. Ei sitä muista kaikkea kysyäkään, kun tilaisuus tarjoutuu. Päättelen, että mikäli jäytäminen alkaa, voin alkaa myös ottamaan Prednisolonia joka aamu kuten reseptissä lukee.

XGevasta sytostaattihoitajani kysyi lääkäriltä (keltä heistä liekään), joka lähetti minulle hoitajan mukana tiedon, että ei vielä jatkossakaan XGevaa. Ok, jätetään ottamatta kunnes vihreä valo syttyy.