Johonkin kansaan kuuluvat ihmiset ilmentävät nationalistista ajattelutapaa, mikäli he välittävät kansallisesta identiteetistään tai pyrkivät saavuttamaan (tai säilyttämään) itsemääräämisoikeuden. Wikipedia

Wikipedian mukaan ”suomalainen sisu on osa kansallisidentiteettiämme”. Mutta koska nykyään on tuomittavaa korostaa kansallista identiteettiä eli olla ”kansallismielinen” eli ”nationalisti”, niin vähätelkäämme ”suomalaista” sisua.

Suomalaiset ovat pienen pieni kansa. Ei meillä mitään omaa ”suomalaista” sisua ole. Muunmaalaisilla on enemmän sisua. Meillä suomalaisilla menee korkeintaan sisu kaulaan.

Toisaalta itsensä vähättelykin on osa kansallisidentiteettiämme. Se varmaan kelpaa kuitenkin. Anteeksi, että olen olemassa. Ei se mitään, et ehkä enää kauan, joku saattaa ajatella.

Oma kehu haisee. Vähättely ei haise. Ja mehän olemme pieni suomi. Kannattaa kirjoittaa suomi pienellä, koska olemme tosi pieni. Sitä aina korostakaamme. Isot vie ja pieni suomi vikisee. Ruotsi vei meitä satoja vuosia, sitten Venäjä, sitten EU. Kukahan seuraavaksi? Trumpia haukutaan vauvaksi. Pieni suomi vasta vauva on, ei osaa vielä edes kävellä.

Pyykinpesukoneen asennus sisulla!

Vanhaa pesukonetta ei kannattanut enää korjata. Yritin kyllä, mutta vedenpoistopumppu oli hajonnut. Ensin ajattelin tilata koneen netistä kotiovelle, mutta se olisi kestänyt liian kauan. Gigantin tuontipalvelu, puolestaan, olisi maksanut yhden sairaalamaksun verran.

Ajattelin, että en pysty yksin konetta nostamaan sisälle peräkärrystä. Pyykinpesukone painaa niin paljon. Helppo nakki, jos olisin kunnossa, mutta sytostaatti-hoidon ollessa pysähdyksissä kivut ovat välillä niin kovat, että melkein olen huutanut kuin sänkyyn sidottu saattohoitopotilas, josta kirjoitin hiljattain. En ole huutanut, mutta ähkinyt ja voivotellut olen. Uutuutena on vaivannut yläosan ja kylkien kivut liikkuessa, välillä olen älähtänyt kivusta, kun on tuikkannut äkäisesti.

Avustajia ei oikeastaan ole lähellä. Ehkä naapuri, mutta minulla on korkea kynnys vaivata ketään, ellei ole 100% välttämätöntä. Sitten tuli mieleen (suomalainen) sisu.  Ja minähän saan sen sisälle!  Nappasin kortisonia ja join energiajuomaa. Niistä saanee potkua. Märkä, likainen pyykki jäi vanhan koneen sisälle odottamaan, kun kiinnitin peräkärryn autooni ja lähdin hakemaan Gigantista uuden koneen. 

Kun palasin, keplottelin uuden pyykinpesukoneen sisälle, jonne johtaa melko korkeat rappuset. Miten tein sen yksin? Taikurit eivät paljasta salaisuuksiaan…

Sisälle tuonti ei riittänyt. Purin koneen paketista. Se oli isompi kuin vanha, eikä mahtunut kylppäriin ilman kylppärin oven irrotusta. Se ei ollut vaikeaa. Seuraavaksi pesukoneen tila oli liian ahdas. Käsienpesuallas oli siirrettävä pois tieltä oikealle ja ylemmäksi. Se oli aika hankala homma ja vei paljon aikaa. Välillä huilasin.

Sain kuin sainkin pesukoneen ym. paikoilleen ja pesin ensimmäisen pyykin. Ohje suositteli pestä kone ensin tyhjiltään 90°C:n ohjelmalla, mutta ajattelin, että mitä turhia tyhjiltään ja heitin rumpuun muutaman lakanan. Puhdasta tuli.

Homma onnistui, mutta tarvitsin hiukan sisua. Uskon, että Jumala antoi sitä minulle. Kiitos!