Ei tarvinnut kauan odottaa, kipeä hammas poistettiin sairaalan  leukapolilla eilen. Tuntia ennen hampaan poistoa sain 4 tablettia antibioottia. Hammas irtosi helposti. Syntynyt kuoppa tikattiin kiinni. Sen jälkeen purin parisenkymmentä minuuttia harsotuppoa verenvuodon tukahduttamiseksi. Sain mukaani myös kylmäpussin, jota kehotettiin pitämään hampaan kohdalla.

Tikkaus oli tehty tosi hyvin, koska ei sieltä verta imeytynyt tuppoon juurikaan. Minulla myös yleensä hyytyy veri aika nopeasti. Tupon poissylkäisyn jälkeen pisaraakaan verta ei ole enää haavasta tihkunut.

Purukaluston osalta olo tuntuu nyt hyvältä. Operaatiosta johtuvaa lievää särkyä esiintyi hieman eilen iltapäivällä, kun puudutuksen vaikutus lakkasi, mutta tänä aamuna ei mitään hammassärkyä ja jomotusta enää! Olen onnellinen. Olisinpa vain heti päässyt hammas– ja leukapolille. Rahaakin paloi vähän turhaan. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun systeemi hieman takkusi tapauksessani, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Jatkan viisi päivää antibiootin syöntiä ja harjaamisen sijasta purskuttelen FLUX -nimistä liuosta. Viikkoon ei pidä hampaita harjattaman. Syöminenkin on suoritettava varoen, jotta haava pääsee parantumaan rauhassa.

PSA:ta ei mitattukaan viimeksi, kuten oletin, vaan vasta ensiviikolla. Ensiviikolla on myös lääkärin vastaanotto ja Epirubisiinin tiputustakin olisi tarkoitus jatkaa. Toivottavasti, koska ilmeisesti hoidon keskeyttämisestä johtuen jäytämisestä näyttää tulleen jokapäiväistä 🙁