Jouko Pihon kirjoitus Uuden Suomen blogissa  Suomen vaakunasta ja sen symbolien samankaltaisuudesta Israelin kanssa on mielenkiintoinen. Tosin vertailu tuntuu minusta kaukaa haetulta kuten esim. se, että Suomen vaakunan ruusukkeet kuvaisivat Israelin kadonneita heimoja.

Wikipedian mukaan vaakunan ruusukkeet olisivat vain koristeita ilman kummempaa merkitystä. Jos ajattelemme vaakunaa ilman ruusukkeita, niin se näyttäisi tylsältä.

Vaakunan ruusukkeissa on harvinaiset viisi terälehteä kuten on myös Pihon mainitsemassa Yair DavidinEfraim Israelin pakanalapset” kirjan yhdessä kuvassa. Sen sijaan toisen kuvan kuusilehtinen ruusuke ei natsaa vaakunan kuvion kanssa.

Se, että ruusukkeessa on viisi lehteä, on huono juttu. Tällöin lehtikärkien ääriviivoista muodostuu pentagrammi, joka symbolisoi pahuutta, erityisesti ylösalaisin kuvattuna, jolloin siitä muodostuu itsensä vihtahousun symboli, pukki. Suomen vaakunassa ruusukkeet ovat ”ylösalaisin”, päinvastoin kuin kirjan kuvassa.

Piho arvelee vaakunan symboliikan viittaavan myös siihen, että osa suomalaisista on mahdollisesti Isaskarin jälkeläisiä. Omilla sivuillaan Piho on vielä vakuuttuneempi:

Suuri osa suomalaisista on geneettisesti israelilaisia eli Jaakobin pojan Isaskarin jälkeläisiä. Suomalaisissa on myös Joosefin, Gadin ja Simeonin jälkeläisiä. Me olemme siis osa niistä 10 kadonneesta Israelin sukukunnasta, jotka tulevat lopunaikana palaamaan oikeaan isänmaahansa, jolloin Juuda ja Efraim yhdistyvät jälleen. Piho

Ilmeisesti tieto perustuu Davidin kirjaan tai sitten joihinkin nettilähteisiin, joissa väitetään, että suomalaiset – ja myös sveitsiläiset – olisivat Isaskarin kadonnutta heimoa. Voihan se olla..mutta että sveitsiläisetkin.. mitä yhteistä meillä on sveitsiläisten kanssa!? Leijona kello tietenkin! Ja Fazerin suklaa. Karl Fazerhan oli Suomeen muuttaneiden sveitsiläisten vanhempien poika.

Wikipedian mukaan suomalaisten geoniittinen perimä on kuitenkin niin epäselvää, että 1800 luvulla eurooppalaiset tiedemiehet arvelivat suomalaisten ”vinosilmien” tulleen Mongoliasta. Eipä taida alkuperäisten suomalaisten joukossa olla kovin monta vinosilmäistä, mutta sinisilmäisiä (hyväuskoisia) sitäkin enemmän..

Mitä, muuten, on sanottava tiedemiesten alati muuttuvasta ”totuudesta”, joka on nykyajan maallistuneiden yhteiskuntien uusi uljas uskonto ja Tiedemies on heidän jumalansa?

Juudan Leijona viittaa Jeesukseen ja Suomen Leijona  Moosekseen? Sehän vasta painajainen olisi! Vitsivitsi (Paavo ”mooses” Lipponen).

Jos Suomen Leijonan ja Juudan Leijonan kytkee toisiinsa, niin eikö samoin pitäisi ajatella esim. Hollannin ja Bulgarian suhteen? Niiden Hollanti leijonat ovat hämmästyttävän samanlaisia Suomen leijonan kanssa. Kuka on plagioinut ketä?

Myös Belgian vaakunassa esiintyy leijona, jonne seudulle italialais-yhdysvaltalainen väestögeneetikko Luigi Cavalli-Sfrorzan sijoittaisi suomalaiset.

Suhtaudun nykyään skeptisesti väkinäisiin tulkintoihin, jollaiselta mielestäni Suomen Vaakunan ja Israelin historiallinen yhdistäminenkin tuntuu.

Yhtä lailla suomalaiset voivat olla ”Toogarman heimoa pohjanperiltä”, jotka lähtevät kansainvälisten joukkojen kanssa sotaan Israelia Bulgariavastaan kuten Raamattu ennustaa. Finland on ”maan loppu”, ”maan ääri”, ihan selvästi.

Kumman sotainen vaakuna, kun sitä vertaa muihin maihin. Eihän muilla ole tuommoista. Säiläänsä sotaisasti iskussa pitäen Suomen leijona tallaa idän miekkaa, joka muistuttaa erehdyttävästi Saudi Arabian vaakunassa esiintyvää teräasetta.

”Toogarma” -Suomi voisi hyvinkin olla mukana suoran toiminnan joukoissa ja marssia Israelin vuorille, kun aika täyttyy profetioiden mukaan. Tällä hetkellä tämä tulkinta näyttää todennäköisemmältä, niin paljon täällä on Israelin vastaisuutta liikkeellä esimerkiksi tämä.

Minua ei haittaa, vaikka olisimmekin israelilaisia. Onhan Israel ollut minulle monella tapaa läheinen. Esi-isäni suoraan alenevassa polvessa oli nimeltään Israel. Olen opetellut heprean kieltä, käynyt Israelissa kolmasti ja asunut siellä vuoden yhtäjaksoisesti. Siellä tapasin myös ensimmäisen vaimoni. Toimin vuosia Israelin Ystävien johtokunnassa. Uskon Raamatun profetioihin Jumalan omaisuuskansasta ja Israelin tulevasta kukoistuksesta, jolloin Kuollutmerikin muuttuu ”Een-Gedistä Een-Eglaimiin” yhdeksi kala-apajaksi.

On Israel minulle läheinen vieläkin, vaikka en siitä enää melua pidäkään, vaikka kuuma itätuuli puhalsi Israel-julisteet seinältäni kuin elämänhalun Joonalta, tuoden niiden tilalle kultakimalteisen lohikäärmeen..