Tässäkin tapauksessa alkoholi on kuvioissa.

14-vuotias Nora löytyi kuolleena
Poliisi tutkii alkoholin osuutta kuolemaan..
(
Iltis 5.2.2009)

Nuorten raju juominen yleistynyt
Sairaaloissa hoidetaan alle 20-vuotiaiden alkoholimyrkytyksiä kaksinkertainen määrä verrattuna 1970-luvun alkuun.
(Iltis 5.2.2009)

Suomalaiset ovat varmaan maailman juopointa kansaa. Mikseiköhän raittius kiinnosta?  Itse olen kuulunut jo kymmeniä vuosia täysraittiiden ”kummajaisten” piskuiseen laumaan. En käytä kaljaakaan, se on pahan makuista litkua, mutta ennen kaikkea pidän olotilasta, jossa aivoni ovat puhtaat ajatuksia sumentavista aineista, jotka aktivoivat ihmisiä tekemään kaikkea sellaista itselleen ja toisille, mitä he eivät muuten tekisi. Tällaisia uutisia voisin lähes joka päivä listailla blogiini, jos viitsisin, mutta jutut kävisivät vähän turhan yksipuoliseksi. Lievimmilläänkin humalaiset häiriköivät yleisillä paikoilla, kusevat porttigongeihin ja törisevät shittiä tuntemattomille ohikulkijoille. Miksei suomalaiset puhu tuntemattomien kanssa selvin päin?

Ollessani nuori asuin erään minua vuotta vanhemman kaverini kanssa samassa kämpässä opiskelija-asuntolassa. Kerran menimme yhtä matkaa tanssipaikalle, mutta yhtä matkaa emme sieltä tulleet pois, emmekä koskaan sen jälkeenkään. Kaverini nimittäin oli lähtenyt humalassa hortoilemaan pitkin maantietä, jäi auton alle ja kuoli. Olin mukana hautajaisissa. Kun pappi hautajaispuheessaan kritisoi nuorten juomista, niin vainajan omaiset loukkaantuivat ja jälkipuheissa monet muutkin paheksuivat ”kuinka pappi sillä tavalla pahasti puhui”, hänen olisi suotu vain siunaavan ja lohduttavan omaisia.

Ihmiset eivät halua kuulla raittiussaarnoja ja ehkä sen  takia nykyajan raittiusliikkeet pitävät matalaa profiilia, onkokaan niitä enää? Ennen oli raittiuskasvatusta kouluissa ja oli raittiusliikkeitä. Ikäluokkani varmaan hyvin muistaa saarnaaja Niilo-Ylivainion järjestämän ”olutmarssinkin”

Ilman alkoholin osuutta asiassa kaverini todennäköisesti eläisi ja voisi hyvin vielä tänäkin päivänä. Todennäköisesti olisi vältytty Nora-tyttösenkin niin turhalta tuntuvalta ennenaikaiselta kuolemalta.