Isälleni tuli Valitut Palat vuosikausia. Itsekin olen ollut joskus Valittujen Palojen tilaaja. Tosin lyhyitä aikoja kerrallaan. Olen myös muutaman kymmenen vuoden aikana tilannut Valituilta Paloilta yhteensä ehkä kymmenkunta kirjaa, joiden perusteella olen ollut ”hyvä asiakas”. Chosen one, joka kuuluu tarkoin valittuun 3%:iin, joka pääsee osallistumaan Valittujen Palojen arpajaisiin. Valittujen Palojen mainostekstin mukaan, siis.

Olen osallistunut moniin VP:n arvontoihin

Olen vuosien saatossa osallistunut lukuisiin Valittujen Palojen arvontoihin puhelimitse, netissä ja perinteisillä ei- ja kyllä -kirjeillä. Raaputtanut ”rahaa”, liimannut tarroja, taitellut lappuja ja vaikka mitä. Arvonta- ja tilauskupongit ovat aina erilaisia. Usein kooltaan kummallisen epäsopivia taiteltaviksi siististi ahtaisiin kirjekuoriin.

Melkein aina olen viikkaillut ne ankean harmaisiin ”EI” -kuoriin. Ehkä kymmenkunta kertaa värikkäisiin ”KYLLÄ” -kuoriin. Ja yllätys, jonka Valitut Palat aina lupaa: olen joka kerta ”melkein voittanut”.

Tilausten mukana tulevat yllätyslahjat ovat olleet useimmiten käyttökelvotonta krääsää, mutta kerran sain laatutuotteen.  Se oli noin 18cm pitkä, kapea sahahammasteräinen veitsi, johon oli niittaamalla kiinnitetty puinen kahva. Se oli jokapäiväisessä käytössä ja kesti konepesua ainakin 20 vuotta, ennen kuin kahva lopulta halkesi. Terä ei mennyt miksikään. Muistaakseni liimasin kahvan, mutta en tiedä missä veitsi on nyt. Kadonnut muutoissa.

Auton arvontaan pääsy olikin feikkiä

Osallistumiseni Valittujen Palojen arvontoihin on harventunut samaan tahtiin kuin olen ikääntynyt. Enkä varsinkaan ole lähettänyt  pitkiin aikoihin mitään Kyllä -kuoressa. Ei ole enää kovin tiheään tullut Valittujen Palojen kirjeitäkään.

Muutama viikko sitten tuli yksi. Sattuneesta syystä kiinnostuin siinä mainostetusta kirjasta nimeltä  ”Ruoan parantava voima”. Hintakin sopi budjettiin, alle 18 euroa postikuluineen. Myönnettäköön, että tilaushalua vahvisti myös ”KYLLÄ” -vastaajille luvattu ylimääräinen arvonta, jonka voittoina oli bonusrahaa ja auto. Pääpalkinto oli tavanomainen 100000€, jonka arvontaan EI -vastauksetkin osallistuvat. Valittujen Palojen mukaan.

Voiko olla totta, jos tilaan kirjan, niin saatan voittaa tuliterän auton? (sarkastisesti)

Totta se on, Valitut Palat vakuuttaa.

Saatat päästä ajelemaan tuliterällä autolla. Kun vastaat KYLLÄ, saat kiitokseksi mahdollisuuden voittaa upouuden auton. Kiinnitä nimikirjaimillasi varustettu tarra Asiakkaan Tähtivoiton autokorttiin. Voit myös saada auton lisäksi rahaa, jos sinut julistetaan voittajaksi.
Hyödynnä huippuetusi: palauta KYLLÄ -kuoressa oheinen vastauslomake, jossa ovat etusetelit. Siten varmistat itsellesi menestyskirjan poikkeukselliseen säästöhintaan, mukavan yllätyksen sekä TÄYDET voittomahdollisuudet Asiakkaan Tähtivoittoon ja Suurarvontaan

Joo-o, ilmi selvästi siinä seisoo: Jos vastaan KYLLÄ, niin voin voittaa auton.

Samatyylistä tekstiä toistetaan monessa kohdin Valittujen Palojen kirjeessä. Jos lähettää EI -kuoressa, voi voittaa sata tonnia, mutta ei autoa, eikä kymppitonnia, jotka on varattu vain KYLLÄ -vastaajille.

Muistelen, että ennen vanhaan lehtien arpajaisissa EI -vastaajille piti tarjota samat mahdollisuudet voittoihin kuin KYLLÄ – vastaajillekin. Lienee säännöt muuttuneet nykyään niin, että jopa puolet arpajaisten arvosta voidaan kohdentaa vain tilaajille. Auton + ylimääräisten rahapalkintojen arvo, sehän lähentelee puolta päävoitosta.

Vajaan parin viikon kuluttua postilaatikkoon kolahti Valittujen Palojen paketti. Sisältä löytyi tilaamani kirja, liuta lippusia ja lappusia, kookas punainen lätkä, jossa lukee ”sinulle on varattu YLLÄTYSETU”. Ja toivekuvasto.

Kirja oli OK, mutta ”tähtivoiton” arvonnan suhteen tunsin itseni huijatuksi. Nimittäin paketin papereissa ei maininta lainkaan, että kirjan tilaajana olisin nyt mukana auton arvonnassa. Sen sijaan pitäisikin tilata toivekuvastosta vielä lisää, vähintään kaksi tavaraa, ennen kuin olisin mukana.  ”Asiakkaan tähtivoitto arvotaan tilaajien kesken. Pääset mukaan, arvontaan, kun tilaat toivekuvastosta”. Yksi KYLLÄ – kuoressa vastaaminen ei siis riittänytkään ”tähtivoiton” arvontaan.

Onpa kieroksi mennyt Valittujen Palojenkin mainospeli. Kiitos vaan, mutta ei kiitos. En tilaa toivekuvastosta, enkä mistään kuvastosta enää. Ostan auton sillä sadalla tonnilla, jonka joka tapauksessa olen taas melkein voittanut!