Tämän päivän kauhugalleria tarjoaa:

Nainen kyllästyi räksytykseen, heitti koiran 12. kerroksesta

Vantaan Havukoskella. Koira kuoli vammoihinsa välittömästi.
Vuonna 1973 syntynyt nainen oli tapahtumahetkellä humalassa..

Iltalehti 30.1.2009

———-
Mies hakattiin rautaputkella sairaalakuntoon

– Vielä ei voi sanoa mitään syytä teolle, mutta eiköhän se selviä tutkinnan aikana. Todennäköisesti alkoholilla oli myös osuutta asiaan..

Iltalehti 30.1.2009

———-
Syyttäjä vaatii: 15 vuotta vankeutta urheilijan puukottajalle

Urheilujanuorukaisen hengiltä puukottanutta miestä uhkaa pitkä vankeusrangaistus

Oikeudessa esiin tulleen syytetyn mielentilatutkimuksen mukaan syytetty oli tekoja tehdessään täysin syyntakeinen, vaikkakin alkoholin ja huumeiden yhteisvaikutuksen alainen..

Iltalehti 30.1.2009

———-
Rajut ryyppyjuhlat Ranualla – kahta pahoinpideltiin päähän

Seurue oli kokoontunut Ranuan keskustassa sijaitsevaan yksityisasuntoon, jossa he nauttivat alkoholia..

Iltalehti 30.1.2009

Sotien jälkeistä Suomea on usein ajateltu ”lintukotona”, maana, jossa on turvallista ja rauhallista asustaa, verrattuna maailman metropoleihin. En tiedä mistä mielikuva intukodosta on peräisin, mutta viimeistään Jokelan ja Kauhajoen koulusurmien jälkeen idyllinen kuva auvoisesta lintukodosta rauhankyyhkysten tyyssijana on murentunut. Todellisuudessa Suomi on kenties yksi Euroopan, ellei koko maailman, väkivaltaisimpia maita väkilukuun suhteutettuna.

Mikä suomalaisista tekee niin väkivaltaisia?

Tänne enää tarvitse vieraan vallan hyökätä meitä tappamaan, kun teemme sen itse. Usein väkivaltaisesta käyttäytymisestä syytetään huumehörhöjä. Epäilemättä aiheellisestikin, mutta, kun puhutaan huumeista, niin sillä tarkoitetaan jotain muuta kuin alkoholia. Alkoholia ei kutsuta ”huumeeksi”, vaikka se  on yhtä lailla huumaavaa ja riippuvuutta aiheuttavaa ainetta ja johon enemmistö on enemmän tai vähemmän koukussa. Näitä mäyräkoiriaan ulkoiluttavia huumehörhöjä näkyy joka nurkalla päivittäin. He ovat näyttävästi esillä myös väkivaltatilastoissa!

Viime aikoina mediassa ollut keskustelua rattijuoppoudesta. Gallupien mukaan enemmistö pitää rattijuoppojen saamia rangaistuksia liian lievinä. Myös ne, jotka itse ottavat kännejä, tuomitsevat rattijuopot, sanoen: En minä ikinä tekisi niin”. Mikään ei kuitenkaan takaa sitä. Oma nimi voi olla lööpeissä seuraavana päivänä. Esimerkkejä löytyy, aina päättäjiä ja virkavaltaa myöten kuinka ”ei ollut tarkoitus” tehdä sitä mitä tuli humalassa tehtyä.

Monien muistissa lienee vielä mm. kuinka eräskin ministeri päihtyneenä ajoi naisen päälle ja sitten pakeni paikalta. Alkoholia syyttäen on helppo paeta omaa vastuuta ja se yleensä toimii, oikeus tuomitsee lievemmin. Alkoholi ei kuitenkaan itsessään tee mitään, vaan ihminen tekee. Alkoholi toimii katalysaattorina, mutta ei valu itsestään pullosta kurkkuun. Juodessaan ihminen ottaa tietoisen riskin, joten kantakoot myös täyden vastuun humalassa tekemisistään ja olkoot tuomiot sen mukaisia. Päihtymyksen tulisi olla raskauttava, eikä lieventävä seikka.

Humalaiset ovat kuin tikittäviä aikapommeja

He kulkevat keskuudessamme ja voivat  arvaamattomina saattavat räjähtää pienestäkin kipinästä, kulkuneuvoissa, kaduilla, ravintoloissa ja kodeissa. Ilman mitään kipinääkin heillä yhtäkkiä saattaa ”napsahtaa päässä” ja he työntävät veitsen sattumalta paikalle osuneen ohikulkijan rintaan.

Jos osaisimme kuvitella, että, kaikki suomalaiset lopettaisivat kännäämisen, niin väkivalta vähenisi 90%. Silloin todella voisimme ehkä alkaa varovaisesti jälleen puhua lintukodosta. Mutta emme osaa kuvitella. Liian utopistista. Joten potentiaaliset väkivallantekijät jatkavat kulkemistaan keskuudessamme uhaten pahaa-aavistamattomien lähimmäistensä henkeä.