”Jumalaan me luotamme” on Yhdysvaltain tunnuslause, joka esiintyy myös dollarin setelissä. Luottamusta Jumalaan korosti USA:n tuore presidenttikin virkaanastujaispuheessaan:

When you open your heart to patriotism, there is no room for prejudice. The Bible tells us how good and pleasant it is when god’s people live together in unity. We must speak our minds openly, debate our disagreements honestly, but always pursue sold art. When America is united, America is totally unstoppable. There should be no fear. We are protected and we will always be protected. We will be protected by the great men and women of our military and law enforcement. And most importantly, we will be protected by God. (Donald Trump 20.01.2017)

Tulkinta siitä, mikä on vihapuhetta, tuntuu kovin valikoivalta.

”Jumala ompi linnamme” on ennen ollut Suomenkin presidenttien linjaus ja ehkä vieläkin, vaikka mediassa yhä enemmän vainolainen vahvistaa joukkojaan monien hylätessä kristilliset arvot, jopa nauraen ja pilkaten Jeesusta, kristittyjä uskovaisia ja juutalaisia. Kummallista kyllä, sitä ei pidetä vihapuneena tai rasismina kuten pidetään muslimeille, Allahille tai Muhammedille nauramista.

USAN vaalikampanjan aikana minua ihmetytti suomalaisen median käsittämätön paatos, jolla se lobbasi Hillary Clintonin puolesta, heittäen kaiken loan mitä keksivät, Donald Trumpin niskaan! Taisi medialta unohtua, että ne olivat amerikkalaisten vaalit, eivät suomalaisten. Miltä meistä tuntuisi, jos amerikkalaiset, tai vaikka ruotsalaiset, lyttäisivät Suomen vaaliehdokkaat maan rakoon?  

Entä mitä on sanottava esim.  typerän ja muka vitsikkään Hikipedian vihapuheesta? Miksi nettipoliisi ei puutu asiaan, vaikka mainittuun roskapönttöön kirjoittelevat (häiriintyneet ihmiset) solvaavat Yhdysvaltojen Presidenttiä mitä vastenmielisemmillä tavoilla: ”Trump on löylynlyömä kasa paskaa…” jne.  Taitaa olla samaa porukkaa, joka kirjoittelee mm. vaihtoehtomedioihin vastaavia vihapuheita mm. juutalaisista.

Presidentti Sauli Niinistö toivotti uudenvuodenpuheessaan kansalle Jumalan siunausta. Se tuli tosi tarpeeseen!

Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo. (Psalmien kirja 127:1)