Iltiksessä kerrottiin some:ssa leviävästä japanilaisesta testistä, jonka pitäisi paljastaa uusia puolia persoonastamme. Testi leviää videona, jossa kysytään näin:

 1. Kuvittele, että  kävelet aavikolla. Näet kuution. Miten suuri kuutio on?
 2. Mistä materiaalista kuutio on tehty?
 3. Miten korkealla kuutio on maasta?
 4. Kuvittele tikapuut kuution lähellä. Missä tikapuut ovat kuutioon nähden?
 5. Mistä materiaalista tikapuut  on tehty?
 6. Kuvittele hevonen kuution ja tikapuiden viereen. Onko hevosen päällä mitään suitsia tai satulaa?
 7. Mitä hevonen tekee?
 8. Nyt näet kukkia. Kuinka monta kukkaa näet?
 9. Miten kaukana kukat ovat kuutiosta?
 10. Nousee myrsky. Miten lähellä myrsky on?
 11. Pelkäätkö myrskyä?

Spoilausvaroitus!  Testin selityksen etukäteistietäminen voi pilata testin! Jos haluat tehdä testin, älä lue heti lisää, vaan tee ensin testi. 

Minun vastaukseni:

 1. Kuvittelen keskikokoisen kuution, noin 2-3 metriä kanttinsa. Mikä on ”keskikokoinen” aavikolla…
 2. Jäästä. Jääkuutio aavikolla…
 3. Maan pinnalla. 
 4. Tikkaat nojaavat kuutiota vasten. Voisin kiivetä kuution päälle…
 5. Ne ovat bambutikkaat. Minulla on bambutikasprojekti oikeasti meneillään…
 6. Villihevonen, ilman mitään releitä.
 7. Seisoo tekemättä mitään.
 8. Näen voikukkakedon, eikä kukkien määrää voi laskea.
 9. Välittömästi kuution ympärillä.
 10. Tummia pilviä jossain kauempana, ei kovin lähellä vielä.
 11. En.

Selitys:

Kuutio olet sinä. Kuution koko vastaa itsetuntoasi. Kuution läpinäkyvyys kertoo miten avoin olet. Mitä lähempänä maata kuutio on, sitä maanläheisempi sinä olet.

Tikkaat ovat ystäviäsi. Tikkaiden ja kuution välimatka kertoo miten läheinen olet ystävillesi. Jos tikkaat nojaavat kuutioon, ystävät voivat luotaa tukeesi. Mitä vankempaa materiaalia tikkaat ovat, sitä voimakkaammin sitoudut muiden kanssa.

Hevonen kertoo parisuhteestasi. Jos hevonen on valjastettu tai satuloitu, pidät kontrollista parisuhteessa. Jos hevonen on rauhallinen, parisuhteesi on rauhallinen.

Kukat kertovat lapsista ja lapsihaaveistasi. Mitä enemmän kukkia maisemassasi on, sitä enemmän haluat lapsia. Mitä lähempänä kukat ovat kuutiota, sitä  enemmän  ajattelet lapsia.

Myrsky kertoo elämäsi vastoinkäymisistä. Voimakas myrsky kuvastaa stressiä. Jos myrsky on lähellä ja uhkaava, olet stressaantunut.

Osuiko testi oikeaan?

Itsetuntoni on ollut huono koko ikäni. Aika pieneltä se näyttää tuossa aavikon mittakaavassakin.

Jään läpi näkee jotakin. Puoliavoin persoona taida olla, sillä osaan sulkeutua kuoreeni tarvittaessa.

Jos maanläheisyys tarkoittaa maaseutua, niin osui nappiin. Jos se tarkoittaa ”jalat maassa” olemista, niin lienen realisti, mutta samalla olen myös ”fundamentalisti”, joka uskon apostolisen uskontunnustuksen mukaisesti. Uskon myös kreationismiin. Jos joku uskoo olevansa alkulimanuljaskan tai apinan jälkeläinen, niin ollos hyvä vaan, ei se ole minulta pois.

Ystävyyttä on monentasoista. En tiedä olenko niin kauhean läheinen kellekään. Eikä niin hyvää ystävää ole yhtään, jolle voisin esim. ”kaikki huoleni ja murheeni” kertoa ja ketä ne  kiinnostaa  ( jos Jeesus jätetään laskuista). Hänelle olen avoin kirja ja ehkä se riittääkin.

Voikukkaketo.. merkitsee, että haaveilisin tuhansista lapsista!?  Hahhahhaa!  Viisi kylläkin halusin nuorempana jostain syystä, mutta en enää halua. Neljäkin on jo ihan mukavasti ja luetaan ”suurperheeksi” nykyään. Heitä tietysti tulee ajateltua usein, toivoen että pärjäävät elämässään.

Aina tällaisissa testeissä joku kohta voi osua oikeaan jollekin, mutta yhtä kaikki ne on silti vain viihdettä. Joskus näitä on kuitenkin ihan hauska tehdä.