Laiva on aiemmin kuulunut turkulaiselle Eestaas OY:lle ja sitä on käytetty Reilun Kaupan rahtialuksena. Alkuvuodesta Eestaas möi laivansa  ruotsalaiselle "Ship To Gaza" järjestölle. Oliko se reilu kauppa? Wikipedian sivuilla väitetään, että järjestö on "poliittisesti ja uskonnollisesti riippumaton", mutta todellisuudessa osoittaa olevansa aivan muuta. Turunsanomien mukaan "järjestön tarkoitus on murtaa Gazan alueen kauppasaarto", mikä on poliittinen pyrkimys mitä suurimmassa määrin.

Suomalaiset lienee maailman helpoiden uunotettavaa kansaa. Kuinkahan monilla miljoonilla suomalaiset ovat tukeneet "nigerialaisiakin", kun ne  lähettelee niin "ihania kirjeitä". Puhumattakaan entisten suurvaltojen, kuten Kreikan ja Espanjan, tukemisesta miljardeilla. Kaikki kynsitään työläisen selkänahasta, niiltä, jotka eivät voi paeta verokarhua paratiisisaarille. Gazaa pitää otteessaan terroristijärjestö Hamas. Estella – keskustelua seuratessa nyt sitten suomalaiset uskovat sen, että verisen historian omaava terrorijärjestö jakaa mahdollisen humanitäärisen avun (kuka tietää mitä laivaan on lastattu ja kenen kustantamana?) Gazan köyhille?


Ruotsalaiset ovat ovelia, seilaavat Suomen lipun alla (laivan kotipaikka)  joka vetää huomiota pois heistä mahdollisen selkkauksen sattuessa. Paitsi lippu mastossa, laivassa on uutisten mukaan myös kaksi suomalaista. Suomalaisten ei pitäisi valittaa esim. venäläisten protestista lastensuojelua kohtaan, jos kerran itsekkin sekaantuvat toisen maan sisäisiin asioihin "pitäen lipun korkealla". Mediassa Israel-vastaisella rintamalla ollutkin pitkähkön aikaa suhteellisen hiljaista. Estellella on hyvät mahdollisuudet herättää Israel-viha uuteen roihuun. Lieneekö tarkoituskin? Jos Estelle purjehtisi esim. Mogadishuun, ketään ei kiinnostaisi. Kaikki odottavat, milloin Israel "hyöhkkää". Entä, jos Israel yllättäen salliikin laivan pääsyn satamaan? Tuskin ilman lastin tarkastusta kuitenkaan. Provokaatiolta taittuisi kärki ja Israelin vastaisen rintaman pitäisi äkkiä kehitellä jotain muuta, esim. tehdä tarkastuksesta valtava haloo, vaikka Israelilla on täysi oikeus varmistaa, että laivassa todella on humanitääristä apua, eikä jotain muuta.