Painoni nyt: 93.8 kg

Yum wun sen
Aamulla söin:
– Puoli lautasellista kaurapuuroa hillon ja parin maitolasin kera, rasvatonta. Sekä  yhden leipäpalan.
Eväinä töissä söin:
– Palasen mustikkapiirakkaa ja kuusi ohutta ruisleipää, joiden välissä kinkkuviipale ja kevytsulatejuustoa.
Iltapäivällä söin:Kai pad king
– Lautasellisen vaimoni valmistamaa ruokaa. Lautasellani oli keitettyä riisiä noin 2 desiä ja reilusti tulista Yum wun sen  salaattia, sekä  inkiväärin juurista tehtyä Kai pad king kanaa.
Söin myös:
– Kourallisen pähkinöitä

Perusolettamukseni on, että kun ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi, enkä hallitse ruokailutottumuksiani, enkä liiku riittävästi, alkaa painoni nousta. Varsinkin keski-ikää lähestyttäessä näin tapahtui. Poikkeukset vahvistavat säännön sillä toiset tuntuvat lihovan helposti kun taas toiset näyttävät voivan syödä mitä tahansa ja kuinka paljon tahansa, eivätkä silti liho. Esim. veljeni on ollut tukeva jässikkä syntymästä saakka, kun taas itse olin lapsena suorastaan luuviulu, eikä meillä käsittääkseni ollut oleellista eroa syömisen tai liikkumisen suhteen.


Noin 35 ikävuoden jälkeen minunkin painoni alkoi nousta saavuttaen kunnioitettavat 105 kg. Siinä vaiheessa heräsin ja aloin hiellä ja vaivalla pudottaa painoani. Noin vuoden sisällä painoni alkoi pysytellä noin 85 kg tietämissä  muutaman kilon jojoilu marginaalilla. Se edellytti jatkuvaa tarkkailua, mitä suuhuni työnsin. Ennen 35 ikävuotta ei tarvinnut tarkkailla ja silti pysyin hoikkana, joten jotain muutoksia elimistössäni ilmeisesti tapahtui. Viinerit ja monet muut tunnetusti lihottavat nautinnot piti jättää väliin. Nautinnoilla en tarkoita olutta tai muita alkoholijuomia, koska olin ja olen edelleen niiden suhteen ns. täysraitis. Painonnousulleni oli muut syyt. Aloin myös harrastaa jokseenkin aktiivisesti liikuntaa mm. pyöräilemällä työmatkat ja usein kesällä huvikseenkin. Kävin myös kuntosalilla viikottain 2 vuoden ajan ja tuloksiakin alkoi näkyä, joskin itselleni asettamaani sixpack -tavoitetta en saavuttanut.
 
Pari vuotta sitten painoni putosi muutaman kilon alle 85 kg, mutta viimeisen vuoden aikana alkoi nousta jälleen. Olen lyönyt laimin painontarkkailuani ja syönyt liikaa hiilihydraatteja kuten karkkeja ja suklaata suorastaan kilokaupalla ja usein. Myös liikuntakin jäänyt olemattomaksi. Tänään vaaka näytti masentavat 93.8 kg, eikä se suinkaan johdu pelkistä lihaksistani. Päätin alkaa pitää sivullani julkista painontarkkailupalstaa, jos siitä olisi jotain apua..