Barack Obama on voittanut USAn presidentinvaalit. Ellei ihmettä tapahdu. Eräiden kristillisten sananjulistajien mukaan, esim. Meller, tulos merkitsee USAlle lisää ahdistuksen aikoja, vaikka vielä tuskin on vaalikamppailun aikana tapahtuneen tuhoisan ”hiekkamyrsky” Sandyn nostattama pölykään laskeutunut.

Tuomioissaan Jumala kuitenkin muistaa laupeutta, koska useinhan on niin, että vasta hädän hetkellä ihmiset huutavat Jumalaa avukseen. Tosin, viimeisten aikojen myllerryksissä monet ovat jo niin paatuneita, että vain kiroavat Häntä. Psalmin kirjoittaja toteaakin: ”Jumalaton sanoo ylvästellen: Ei hän kosta. – Ei Jumalaa ole, siinä kaikki heidän ajatuksensa”.

Siinä kaikki heidän ajatuksensa

Suomalaisestakin mediasta voidaan nähdä, että yö on pitkälle kulunut. Viime aikoina olen lukenut melko paljon erilaisia, lähinnä ei-kristillisiä keskustelu- ja mielipidepalstoja, joissa suhteellisen usein erilaisissa yhteyksissä näkee lyhyen lakonisia kommentteja: ”Raamattu on satukirja”, ”Jeesus on taruolento”, ”Ei Jumalaa ole”.

Niistä minulle tulee aina mieleen tuo kohta: ”siinä kaikki heidän ajatuksensa”. Mieli tekisi kysyä kommenttien heittäjiltä: ”Onko sitten Israelin valtio mielestänne satua? Onko juutalaiset satua? On vain hyödytöntä kysyä, koska heidän kaikki ajatukset on jo niissä kommenteissa.

Jos Raamattu olisi satua, niin ei olisi Israelin valtiota, eikä juutalaisiakaan. Raamattu ei kerro pelkästään Jumalasta, vaan Israelin historiasta. Itseasiassa koko ihmiskunnan historiasta. Sen alusta ja lopusta.

Tuomio?

Jumalan tuomio USA:lle siksi, että Obaman kerrotaan kannattavan asioita, jotka vetävät tuomioita päälleen, kansakuntana ja yksilöinä. Niitä ovat mm. abortin ja homoseksuaalisuuden kannattaminen ja kenties pahimpana kaikista: Kajoaminen Jumalan silmäterään.

Itse en kylläkään ole kovin paljon seurannut amerikkalaista politiikkaa, mutta Obaman on kerrottu kannattavan myös Israelin valtion jakamista palestiinalaisille ja sehän on kuin Jumalan silmäterään sohisi. Ei Jerusalemista voi koskaan tulla palestiinalaisten pääkaupunkia, se on selvää.

Symbolista se, että samassa yhteydessä iltiksessä, josta luin Obaman voitosta, kerrottiin Coloradon päättäneen laillistaa marihuanan käytön. Edesmennyt saarnaaja David Wilkerson ennusti aikoinaan nappiin: Homoseksuaalisuudesta tulee yleisesti hyväksyttävää ja huumeet laillistetaan.