Olen nykyisin ikääni tyytyväinen, enkä haluaisi olla yhtään nuorempi. Iltiksessä oli leikkimielinen juttu merkeistä, joista voi päätellä, onko henkilö siirtynyt jo ehtookerhoon. Katsotaanpa:

1. Muistat elävästi, kun Jonna Tervomaa voitti Syksyn sävelen kappaleella Minttu ja Ville.
Ei hajuakaan. Tervomaakin on vain hämärästi tuttu. En tiedä yhtään hänen kappalettaan.

2. Muistat vielä verisesti sen katastrofin, kun Suomi hävisi jääkiekkon MM-kisojen puolivälierissä Helsingissä Ruotsille 5-6 johtoasemasta  5-1. Siitäkin on ehtinyt kulua jo 10 vuotta.

Noup. En seuraa jääkiekkoa, joten tiedä mitään mainitusta tapahtumasta.

3. Itkit katsellessasi merensyvyyksiin jäälautalta katoavaa Leonardo DiCapriota 16 vuotta sitten. Kyllä, Titanic julkaistiin jo vuonna 1997.

No niin tein! Olin tunteellinen hupsu. Kävin katsomassa Titanicin yhdessä ensimmäisen vaimoni kanssa.

4. Freddie Mercury tuntuu kuolleen korkeintaan kymmenen vuotta sitten. Todellisuudessa Queen-solisti on ehtinyt maata kuolleena jo vuodesta 1991.

Kuka ihmeen Freddie Mercury?


5. Lempiosiosi sanomalehdessä on 20 vuotta sitten -palsta

Minulla ei varsinaisesti ole lempiosioita lehdissä. Taida tuollaisia ”20 vuotta sitten” -palstoja oikeasti olla olemassakaan.

6. Muistat vielä ajan, jolloin Matti Nykänen oli Matti Paanala.

Joo, muistan Paanalat.

7. Jos muistat korpun, tiedät olevasi jo vanha. Jos muistat käyttäneesi lerppua, peli on jo menetetty.

Nuoretkin muistaa korput. Korppuasematuki on edelleen nykyisessäkin, suhteellisen uudessa, koneessani. Lerput eivät olleet käytössä hankkiessani aikoinaan ensimmäisen tietokoneeni. Sain kuitenkin jostain vanhoja lerppupelejä ja asensin niitä varten tilapäisesti lerppuaseman, joten olen käyttänyt lerppua. Peliä ei kuitenkaan suinkaan ole vielä menetetty. Vaikka pelaaminen ei olekaan enää ykkösprioriteettini, niin voin piristää peliä vaikkapa sinisellä nappulalla.. 

8. Sohvalla nukkuminen saa selkäsi kipeäksi

Riippuu sohvasta. Sinällään röhnöttäminen on mieliasentoni. Istuessa pikemminkin tulee selkä kipeäksi. Olen varmaan jo 10 vuotta näpytellyt tietokonetta sängyssä maaten ja selkäni on hyvässä kunnossa. Tänäänkin sekoitin betonia käsipelillä ja valoin laattaa noin kolme neliömetriä. Betonin teko vaatii hyvää fysiikkaa.

9. Et enää tiedä, koska McDonalds sulkeutuu

En ole koskaan tiennyt.

10. Sabrina teininoitaa alettiin esittää 16 vuotta sitten. Jos Sabrina olisi oikea henkilö, hän olisi jo 33-vuotias ja hänellä voisi olla melkein täysi-ikäinen lapsi.

Huhuh miten ”ikäloppu” teininoita. Eipä ole häntä tullut seurattua kuunaan.

11. Britney ja Madonna vaihtoivat kielisuudelmia koko kansan edessä MTV-gaalassa 10 vuotta sitten. Britney ja Justin Timberlake erosivat peräti 11 vuotta sitten.
Muistan, että noista oli juttua jossain. Itseasiassa 10 vuotta on liian lyhyt aika vanhuuden merkiksi. Onko nämä merkit tarkoitettu parikymppisille ja 30 -vuotiasta ajatellaan vanhaksi? Tosin pidin minäkin itseäni 30 -vuotiaana liian vanhana. Sittemmin isommat kriisit söivät pienemmät kriisini. Pian hätyyttelen 60 vuotta. Ihan hyvä ikä.

12. Muistat tanssineesi 50 Centin In Da Clubia sydämesi kyllyydestä ja kuvitellut olevasi klubin seksikkäin olento. Senkin kappaleen julkaisusta on jo 10 vuotta.

Ikinä kuullutkaan. Nuorena kävin joskus tansseissa, vaikka en osannut tanssia. ”Klubeissa” tunsin itseni lähinnä naurettavaksi.

13. Muistat suomalaislaulajan, joka lauloi kappaleet Kirje ja Tinasormus.
Häh? ”Kirjeen sulle kirjootan ja kuorehen sen laitan” muistan, mutta en laulajaa. Muistan myös ”Suklaasydän, tinakuoret”, mutta en senkään laulajaa. Olikohan Pirkko Mannola?

14. Mika Häkkisen ensimmäisestä maailmanmestaruudesta tulee kuluneeksi 15 vuotta.
Jaa, niinkö oli? 15 vuotta on lyhyt aika.

15. Muistat ajan, jolloin Britney Spears väitti olevansa neitsyt.

Kolmekymppisetkin muistanee, että niinhän tuo joskus väitti.

16. Kello 6 ei ole se aika, jolloin menet nukkumaan, vaan se, jolloin nouset ylös.

Valvon yli puolen yön ja nousen tyypillisesti aamulla klo 9-12.

17. Jääkaapissasi on enemmän ruokaa kuin olutta.

Totta. Olutta ei ole yhtään. Onko nuorilla muka päin vastoin? Ilmeisesti perusolettamus suomalaisista on se, että olutta löytyy aina kaapista korikaupalla.

18. Et hämmästellyt lainkaan sitä, että tietokonepeli latautui 15 minuuttia tasolta toiselle siirryttäessä.

Enpä ole kuunaan pelannut noin hitaita pelejä.

19. Match.comissa profiiliasi katsovat vain +50-vuotiaat.
Mikähän match.comkin lienee? Ei ole siellä profiilia nyt, eikä kuunaan.

20. Pikku G julkaisi menestysalbuminsa Räjähdysvaara vuonna 2003.

Ainoa G-mies, jonka tunnen on Jerry Cotton.

+ Hyräilet vieläkin Den Glider In -ja Me ollaan sankareita kaikki -kappaleita sekä pidät Curt Lindströmiä Suomen kuninkaana.

En hyräile, eikä mitään noista ei ole sankarini.

++ Muistat vielä ”sudenpentuhatut”, housuhameet ja ajan, jolloin jojo oli cool.

Sudenpentuhatut ovat tuttuja vain Aku Ankasta Davy Crockettista ja housuhameita kai myydään vieläkin? Sen sijaan jojo oli suosittu lelu lapsuudessani. Opettelimme sillä kaikenlaisia temppuja kuten ”koiran talustus”. Joskus TV:ssä esiintyi jojo-mestareita. Painon jojoilua tulee harrastettua vieläkin.

Loppupäätelmä:  Tunnen ”vanhuudenmerkit” niin huonosti, että  joko ikinuori tai kasvanut pullossa. Veikkaan jälkimmäistä.