Käräjäoikeus tuomitsi ilkivallan tekijän sakkoihin ja maksamaan korvauksia pienyrittäjälle 17000 euroa. Hovioikeus yllätti ja kumosi korvaukset, koska ilkivalta kohdistui yritykseen, eikä yrittäjään henkilökohtaisesti. Vahinkoon nähden mitättömät, 850 euron sakot, pysyivät voimassa.

Voidaanko tästä päätellä, että pienyrittäjä voidaan oikeuden siunauksella laittaa kerjuulle tuhoamalla hänen nyrkkipajansa?

Pahantekijöillä tuntuu olevan parempi oikeusturva kuin heidän uhreillaan. Ei ihme, että monilta on mennyt usko suomalaiseen oikeuslaitokseen. Tavallisten pulliaisten mielestä rangaistukset eivät useinkaan ole suhteessa tekoon.

Surullisen kuuluisia ovat esim. ”Itäsuomen hovioikeuden” raiskauksista langettamat kevyet tuomiot. Ilmeisesti suomalainen oikeuslaitos ei pidä raiskausta pahana syntinä.

Olemmeko lammasmaisia?

Erikoista on seuraavakin: Taparikolliselle ulkomaalaiselle on annettava oleskelulupa Suomeen, ellei oma maa ota häntä vastaan.

Jos karkotettu ei kelpaa kenellekään, hän jää Suomeen ja hänelle on myönnettävä tänne oleskelulupa, sanoo Maahanmuuttoviraston yksikönjohtaja Olli Koskipirtti Ylen haastattelussa.Verkkouutiset

Kansanedustaja Ben Zyskowicz ihmettelee: –Olemmeko todellakin niin lammasmaisia ja niin avuttomia, että me emme pysty tätä miestä palauttamaan hänen omaan kotimaahansa, vaikka olemme päättäneet hänet sinne karkottaa (Uusi Suomi)

Voimme varmaan vastata Benille, että olette. Usein ihmettelen, miksi kansanedustajat vain ihmettelevät? Eikö juuri heidän tehtävänsä ole tehdä asialle jotain, eikä vain ihmetellä?

Tavallisten ulkomaalaisten kohdalla, jotka ei ole rikollisia, toimitaan nähdäkseni niin, että, jos oleskelulupaa ei ole, niin ihan sama minne henkilö menee, kunhan vain poistuu maasta. Rikollista ei tietenkään voida samalla tavoin päästää menemään.

Yökerhoampuja varmaan iloitsee, ettei Vietnam ota vastaan, eikä hänen siten tarvitse mennä lusimaan vietnamilaiseen vankilaan, jossa olosuhteet ja kohtelu ovat mitä todennäköisimmin jotain muuta kuin suomalaisessa ”täysihoitolassa”. Vietnamissa on myös kuolemanrangaistus käytössä.

”Pitäkää hyvänänne”

Miksi Vietnam ei ota vastuuta maansa kansalaisesta? Syy voi olla tämä: nettitietojen mukaan mies on tullut Suomeen 1984 perheensä kanssa kiintiöpakolaisena. Jos mies on kerran paennut ”pahasta maasta” ja Suomi on antanut turvapaikan, niin Vietnamin viranomaiset voivat nyt ajatella: ”Pitäkää hyvänänne”