OpenSusen repoista ei löydy Spotify Linux Preview versiota. Ei edes Googlellla kunnollista RPM -tiedostoa. Tosin Fedoralle on tehty ja jotkut ovat saaneet sen toimimaan OpenSusessakin. Kyseinen linkki oli kuitenkin poikki. Löysin paremman ehdotuksen: kääntää current versio debistä rpm:ksi. Latasin Debianin 32bitin paketin täältä.  Gnome-support tiedostoa en ajatellut tarvisevani.

Debianin DEB – paketti ei asennu OpenSuseen suoraan, vaan se pitää kääntää ensin RPM:ksi. Siihen löytyy ohjelma nimeltä "Alien". 
Annoin konsolissa komennon:
sudo alien -r spotify-client_0.8.2.639.g79d339d.504-1_i386.deb
ja se käänsi tiedoston saman nimiseksi RPM – paketiksi. Asensin sen:
sudo zypper in spotify-client_0.8.2.639.g79d339d.504-1_i386.rpm

Kun asennuksen jälkeen yritin käynnistää Spotifyn konsolissa, se ei käynnistynyt, vaan herjasi:
  spotify: /usr/lib/libcrypto.so.0.9.8: no version information available (required by spotify). Myöskin avatessani Yastin Ohjelmistohallinnan: Mikään ei tarjoa libcrypto.so.0.9.8 (OPENSSL_0.9.8), jota spotify-client tarvitsee. Kyseinen tiedosto oli kuitenkin koneellani hakemistossa /usr/lib. Sen kuitenkin olisi pitänyt olla /usr/lib64 -hakemistossa, jota minulla ei ollut ollenkaan. Loin sen manuaalisesti:
sudo mkdir /usr/lib64 ja sinne symboolisen linkin:
sudo ln -s /usr/lib/libcrypto.so.0.9.8 /usr/lib64//libcrypto.so.0.9.8libcrypto.so.0.9.8 – herja hävisi, mutta Spotify ei silti kännistynyt vaan uusi herja tuli tilalle: spotify: error while loading shared libraries: libnss3.so.1d: cannot open shared object file: No such file or directory. /usr/lib tiedossa oli kuitenkin libnss3.so.  Tein sille symboolisen linkin samaan hakemistoon: sudo ln -s /usr/lib/libnss3.so /usr/lib/libnss3.so.1d.

Se poisti herjan, mutta tilalle syntyi taas uusi kuin lohikäärmeelle pää: spotify: error while loading shared libraries: libnssutil3.so.1d: cannot open shared object file: No such file or directory.

Jatkoin samaa rataa aina uuden virheilmoituksen mukaan:
ln -s /usr/lib/libnssutil3.so /usr/lib/libnssutil3.so.1d
ln -s /usr/lib/libsmime3.so /usr/lib/libsmime3.so.1d
ln -s /usr/lib/libplc4.so /usr/lib/libplc4.so.0d
ln -s /usr/lib/libnspr4.so /usr/lib/libnspr4.so.0d

Viimein ne loppuivat, mutta käynnistysyritys aiheutti pitkän litanian lisää valitusta: [CefModule.cpp:324] Check failed: g_cef_handle:
[0507/234326:ERROR:object_proxy.cc(239)] Failed to call method: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.freedesktop.NetworkManager was not provided by any .service files
QPixmap::handle(): Pixmap is not an X11 class pixmap…

Oivalsin ilman Googlea, olisikohan tuolla jotakin tekemistä KDE:n ja Gnomen graafisten renderointisysteemien kanssa. KDE käyttää qt – nimistä ja Spotify Linux Preview on käsittääkseni koodattu varsinaisesti gtk:lle, jota Gnome käyttää. Käänsin aiemmin mainitusta hakemistosta löytyvän spotify-client-qt_0.8.2.639.g79d339d.504-1_all.deb RPM:ksi ja asensin senkin, ajatellen, jos se korjaisi asian. Vaikutti kuitenkin, että siitä ei ollut mitään hyötyä, jos ei enempää haittaakaan.

Minulla ei joskus ole jokin toinen ohjelma toiminut tietyssä KDE3 – teemassa, muistaakseni qt-curvessa. Johtuisikohan viimeisin ongelma periaatteessa samasta syystä. En kuitenkaan koskenut teemaan vaan jospa höpsis näyttäisi tietä: Kokeilumielessä avasin "Ohjauskeskus – Ulkonäkö ja teemat –  GTK Styles and Fonts" ja muutin vain täplän kohtaan   "Use another style"  ja laatikkoon muu kuin qt – tyyli.

Ihmeellistä, se auttoi! Lopultakin Spotify alkoi pelittää.