Nykyään on helppoa löytää netistä seuraa rekisteröitymällä johonkin seuranhaku- tai deittipalveluun. Valitettavasti myös häikäilemättömät huijarit – eräänlaiset nykyajan auervaarat – ovat myös keksineet nämä palvelut.
Lipevästi liirumlaarumia valehdellen he manipuloivat romantiikannälkäisten tunteita tai muuten vain auttamishaluisia ihmisiä saadakseen heiltä aineellista tai seksuaalista hyötyä. Jos kirjoittelet deittipalstoilla, niin välttyäksesi isommilta murheilta, noudata paria yksinkertaista ohjetta.
Sääntö nro 1
ÄLÄ KOSKAAN ANNA RAHAA virtuaaliselle seurustelukumppanillesi. Ei sittenkään, vaikka näkisit hänet livenä. Erityisesti naishenkilöt muistakaa, että herrasmiehet eivät lainaa naisilta tai muulla tavoin pyydä heiltä rahaa.
Toisaalta mieshenkilöidenkään ei pidä antaa rahaa nettinaiselle. Naispuoliset auervaarat tekevät samoja temppuja kuin miehetkin. Älä myöskään koskaan lähetä mitään hyödykkeitä ja esineitä, joita huijari kertoo vaikuttaa kipeästi tarvitsevan.
Huijarit eivät useinkaan pyydä rahaa tai muuta hyötyä suoraan, vaan vähän kerrassaan manipuloivat uhria, saaden jotkut ihastumaan itseensä tai herättämään heidän luottamuksen, auttamishalun tai ahneuden ja sitä kautta suostumaan huijarin pyyntöihin ikään kuin ”vapaaehtoisesti”.
Uhrin ahneus herää yleensä sillä tavoin, että uhrille luvataan huomattava summa rahaa ”perinnöstä”, ”lottovoitosta” tai jostakin muusta omaisuudesta, jos ensin maksaa tai ”lainaa” huijarille rahan saamisesta aiheutuneita ”kuluja”. Uskomatonta miten ahneus saa monet tartumaan näinkin typerään tuntemattoman ”nigerialaisen” lähettämään kirjeeseen.
Sääntö nro 2
ÄLÄ KOSKAAN SOITA TAKAISIN PUHELINNUMEROON ennen kuin tiedät 100% varmasti mikä numero se on. Muutoin saatat soittaa huijarin järjestämään maksulliseen numeroon. Viisainta, kun et soita mihinkään numeroon.
Facebook-huijari nyhti suomalaisnaista
SOME:ssa huijarit liikkuvat kuin kalat vedessä. Joillakin ohjelmilla voi etsiä, paitsi uusia kavereita listalleen, myös virtuaalista seuraa eri maista, ilman kummempia taka-ajatuksia. Kannattaa kuitenkin varoa!
Huijarit suosivat tällaisia ohjelmia. Jos käytät ohjelmaa ja joku lähettää sinulle viestin niiden kautta, niin pidä oletuksena huijarina! Melkein aina viesteissä on puhelinnumero tai sähköposti- tai muu osoite, johon huijari toivoo sinun ottavan yhteyttä.
Huijarit eivät laita esille omia kuviaan, vaan varastavat niitä muiden profiileista ja kuvagallerioista. Kuviahan voi netistä kopioida mielin määrin. Lähes sata varmuudella kaunis nainen tai komea mies kuvassa ei ole huijarin oma kuva, vaan jonkun muun henkilön kuva.
Oletko kiinnostunut?
VAROITUS! Auervaarat hyödyntävät tiettyjen ”oletko kiinnostunut” -ohjelmien mahdollisuuksia aktiivisesti. Huijari voi esiintyä miehenä tai naisena ja sepittää tarinoita taitavasti mukaillen uhrin käyttäytymistä, toiveita ja tarpeita.
Olettaessaan uhrinsa ihastuneen tai muulla tavoin nielleen syötin, seuraa joko rahan tai muun hyödykkeen ”välttämättömän tarpeen” pyyntö. Jos uhri arvaa mistä on kyse tai alkaa epäillä, tai ei toimi huijarin odottamalla tavalla, niin huijari yhtäkkiä katoaa siirtyäkseen helpompaan manipuloitavaan.
Huijarit, jotka eivät välttämättä koskaan livenä tapaa uhrejaan, salaavat henkilöllisyytensä, niin, ettei sitä voida tarkistaa. He väittävät olevansa yksinäisiä ja lähes aina jossakin ahdingossa ja rahan puutteessa, josta pois päästäkseen tarvitsevat apua.
Huijarilla ei ole ystäviä, sukulaisia, eivätkä he mene pankkiin
Huijarit ovat tosi yksinäisiä. Heillä ei näytä olevan ainoakaan ystävää, sukulaista tai muuta tuttua, joka voisi auttaa ahdingossa. He eivät mene pankkiinkaan pyytämään lainaa, vaan kääntyvät tuiki tuntemattomien, yleensä ulkomaalaisten, kirjoittelijoiden puoleen. Vain tämä tuiki tuntematon muka voi häntä auttaa ”lainaamalla” hänelle rahaa, jotta saa suuren perinnön pois jumista tai mitä tahansa hullua.
Rahan tarpeen vihjailukin pitäisi laittaa hälytyskellot heti kilkattamaan!
Valitettavasti romantiikannälkäiset ovat usein sokeita ja kuuroja kaikille kilkatuksille. He oppivat kantapään kautta, mutta maksavat siitä usein kalliisti.
Jos uhri erehtyy soittamaan tarjottuun puhelinnumeroon, niin huijari voi käyttää avustajia, lisätäkseen uskottavuuttaan. Huijarit myös usein väittävät olevansa pettyneitä ihmisiin ja kyselevät onko rehellisiä olemassakaan ja tällä tavoin manipuloivat uhrinsa olemaan hänelle ehdottoman rehellinen ja kertomaan arkaluontoisimmistakin asioistaan.
Mutta huijarit itse ovat korkkiruuviakin kierompia, eivätkä vastavuoroisesti paljasta itsestään mitään oikeaa tietoa.
Miten välttyä sydämen särkymiseltä?
Aineellisilta menetyksiltä välttyy noudattamalla ohjeitani, mutta miten välttyä sydämen särkymiseltä ja luottamuksen murenemiselta ihmisiin? Sitä en tiedä.
Uhrille voi olla hyvinkin traumaattista todeta, ehkä pitkänkin ”tutustumisen” jälkeen, että kaikki ”ihanan” miehen tai naisen tarinointi olikin kaikki pelkkää valetta!
Uskon, että muutamat paljastuneet huijaustapaukset ovat jäävuoren huippu. Monet uhrit eivät häpeän ym. syiden takia tuo kokemuksiaan julkisuuteen.
KOMMENTIT
Cogito, ergo sum - Rollemaa: Pena in memorian
Cogito, ergo sum - Rollemaa: Unelmia virtuaalisessa tosielämässä
Anonyymi: Tyttöystävälleni myönnettiin viisumi!