Hauska nettivideo onkin tosiasiassa Venäjällä tehtyä propagandaa – levititkö tietämättäsi?Tekniikka ja talous

Hauska oli juttukin Tekniikka & Taloudessa. Tuntuu paranoidiselta russo-fobialta. Juttu kertoo ”viraali-videosta”, jonka linkkiä T&T ei julkaise, koska pelkää levittävänsä venäläistä propagandaa. Hakukoneilla linkkejä ”hauskaan” videoon löytyy melko helposti.

Videolla nainen protestoi miehiä vastaan, jotka istuvat julkisessa kulkuvälineessä jalat levällään. Protestiksi hän kaataa pullosta nestettä rehvakkaasti istuvien miesten haaroihin. Pullossa kerrotaan olevan valkaisuainetta, joka jättää kuivuessaankin housuihin läntin.

Jutun mukaan ”EU vs. disinfo” -sivusto kertoo, että video on lavastettu ja siihen on kätketty propagandasanoma, jolla Venäjä pyrkii kylvämään länsimaihin eripuraa ja vastakkainasetteluja. Kuulema onnistuen propagandassaan, koska kommenteissa monien sympatia on miesten puolella.

Se, että miehet saa sympatioita ja naisaktivisti kuulla kunniansa, on se videoon kätketty venäläinen propaganda länttä vastaan. Nimittäin, sympatisoimalla miehiä, joiden päälle heitetään valkaisuainetta, poljetaan samalla härskisti naisten oikeuksia! 😆 

Ei mennyt ”propaganda” jakeluun

Ei kyllä ihan helposti aasinsilta naisten oikeuksiin videolta avaudu. Ilmeisesti olen liian yksinkertainen ja tyhmä, koska en huomannut propagandaa. Ai, niin, sehän oli piilopropagandaa. Mitä järkeä on piilottaa propaganda, jota haluaa levittää? On kuin niittaisi julisteita pylväisiin väärinpäin.

Minusta nesteiden heitto ihmisten päälle on mielenvikaista ja rikollista, teki sen mies tai nainen, vaikka neste olisi vaaratonta. Tässä tapauksessa ei ollut! Valkaisuainetta voi roiskua silmiin ja vähintään housut mennä pilalle.

Länsimaisten naisten tasa-arvoakaan ei loukata. Naiset voivat myös istua jalat harallaan, jos tahtovat. Ei sitä tietääkseni ole kielletty. Mainittakoon, että itse en istu siten ahtaissa penkeissä, enkä toivo tuntemattoman vieruskaverinkaan niin tekevän. Tuntuu kiusallisesta, jos jalat ovat liimautuneet tuntemattoman henkilön jalkoihin. Joskus sitä ei voi välttää, mutta en kuitenkaan alkaisi heitellä mitään mömmöjä heidän päälleen!