Jatkuvat lamapuheet, hevoskuurit, veronkorotukset, irtisanomiset, lomautukset, mikään ei kannata, ”varmoihinkaan” työpaikkoihin ei voi enää luottaa, kaikki nämä ruokkivat yleistä pessimismiä, aiheuttavat epävarmuutta ja huolta toimeentulosta ja synkkiä tulevaisuuden näkymiä. Niitä ei lievennä suomalaisten peruspessimistinen luonne, eikä edes perinteinen suomalainen kristillisyys, joka on vaivalloista, maan matosena vaeltamista, koleikkoista alatietä.

David Wilkerson on kristillisissä piireissä arvostettu amerikkalainen ”maailmanlopunsaarnaaja”, joka on vieraillut myös Suomessa. Wilkerson on tunnettu rohkeista profetioistaan, joista jotkut ovat osuneet nappiin.

Suomessa käydessään hän ennusti, että kun me kauhistelemme Amerikan kouluissa tapahtuneita veritekoja, myös Suomessa tulee tapahtumaan vastaavia käsittämättömiä väkivallantekoja. Wilkerson osui oikeaan, valitettavasti

Odottamaton ydinisku

Wilkersonin näkyjä on julkistettu myös kirjojen muodossa, joista 70 -luvulla ilmestynyt ”Näky” kuulunee tunnetuimpiin. Kirjan profetioista osa on toteutunut mm. homoseksuaalisuuden esiinmarssi. Osa ei, kuten kullan hinnan romahdus. Päin vastoin, kuluneiden 30 vuoden aikana kullan hinta on noussut huippulukemiin.

90 -luvulla Wilkersonilta ilmestyi  kirja nimeltä ”Pasuuna soi” (Set the trumbet thy mouth), jossa hän profetoi kenties pelottavimman profetiansa: Odottamaton ydinisku Yhdysvaltojen maaperään, keskellä talouskaaosta.

Kirjan mukaan iskua edeltäviä ennusmerkkejä ovat Persianlahden öljykenttien syttyminen ja maailmanlaajuinen taloudellinen romahdus. En tiedä täyttyikö ensimmäisen kohdan ehdot Persianlahden sodan aikana, jolloin Saddam Hussein sytytti lukuisia öljykenttiä palamaan.

Voisi kuvitella elettävän toisen kohdan täyttymisen aikaa, sillä niin paljon on puhuttu ”maailmanlaajuisista” kriiseistä, jotka parhaillaan ovat ”päällä”. Suomessa lähimmät edelliset vuodet olivat tuottoisia huippuvuosia useille firmoille.

Sitten yhtäkkiä on tännekin rantautuu sellainen lama, että mikään ei kannata. Lama puraisee kipeimmin vähävaraisinta kansanosaa ja työläisväestöä yritysten vaatiessa palkanalennuksia, irtisanoessa ja lomauttaessa työntekijöitään urakalla.

Valtion konkurssi

Tuorein Wilkerson ennustus lienee viime vuodelta, jossa hän profetoi laman vaikutuksista, lähinnä amerikkalaisten näkökulmasta katsoen. Niitä edeltävänä ennusmerkkinä on Wilkersonin mukaan yhden ”Euroopan tai Pohjois-Afrikan”  valtion meneminen konkurssiin.

Joidenkin mielestä ilmaisu viittaa Välimeren maihin, mutta itselleni tuli heti mieleen Latvia, ”rosvovaltio”, josta kirjoitin epämiellyttävän kokemukseni, otsikolla: ”Ei ikinä enää Latviaan”. Uutisten mukaan Latvia alkaa olla konkurssikypsä: Latvia konkurssiin neljässä kuukaudessa. Latvian tuleva pääministeri Valdis Dombrovskis varoittaa, että maa ajautuu ilman kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n uusinta tukipakettia konkurssiin kesäkuuhun mennessä Kauppalehti 9.3.2009

Jotenkin näitä lama- juttuja lukiessa on alkanut jo salaliittoteoriatkin vilahdella mielessä. Tuntuu melkein, että jokin konklaavi on tarkoituksella pistämässä länsimaailmaa polvilleen, Suomi mukaan lukien, kun yhtäkkiä ja yllättäen mikään ei kannata.

Mielestäni, ainakaan Suomessa, tavallinen väestö ei ole maata lamaan ajanut, eikä rivityöläinen koskaan mitään ihmeellisiä ”kulutusjuhlia” ole juhlinut, vaikka heillä viulut aina maksatetaankin.

Salaliitto?

Jos olisi kyse ”salaliitosta”, niin mihin sen olisi tarkoitus johtaa? Vastaus lienee selvä: Keskittää valta yksiin käsiin. Ilmestyskirja ennustaa Antikristuksen pyrkivän maailmanherruuteen, kaikesta päätellen finanssipoliittisin keinoin.

Wilkersonin mukaan ”ihmiset tullaan varustamaan uudenlaisella maksuvälineellä ja sen maksuvälineen käyttö on vain niillä, jotka sitoutuvat Antikristuksen alaisuuteen. Siihen viittaa Raamatun kirjoituksetkin, jonka mukaan tulee paha aika, jonka mukaan kukaan ei voi ”ostaa eikä myydä”, toisin sanoen käyttää rahaa, ellei ota ”pedon merkkiä” otsaansa tai käteensä.

Ilmestyskirjassa kerrotaan kuinka monet ihmiset, ”pienet ja suuret”, kuitenkin ottavat kyseisen merkin vapaaehtoisesti. Jotkut uskonnolliset johtajat ovat juonessa mukana rohkaisten epävarmoja ottamaan merkin, kehottaen päin vastoin kuin Raamattu, jossa voimakkaasti varoitetaan ottamasta sitä.

Päivitys: Tulee mieleen pari viime vuosien julistetut feikki-pandemiat, lintu- ja sikainfluenssat, jotka natsaavat hyvin salaliittoteorioihin maailman vallankaappauksesta. Ihmiset helposti alkava vapaaehtoisesti vöyhkätä Median tahtiin. Pienet ja suuret ryntäsivät ottaa lääkkeitä ”pandemiaan”, vaikka oikeasti mistään pandemiasta ollut tietoakaan.

Legendan mukaan Martti Lutherilta kysyttiin: ”Mitä tekisit, jos tietäisit, että huomenna tulee maailmanloppu?”, Luther vastasi: ”Istuttaisin omenapuun”. Se on mielestäni hyvä neuvo, vaikka en välttämättä istuttaisi omenapuuta. Luultavasti Lutherkin halusi sanoa, että  eläisi tavanomaista elämäänsä, kuten siihenkin asti, vöyhkäämättä hysteerisesti suuntaan tai toiseen.