Kiirastorstaita vietetään kristillisissä piireissä Jeesuksen viimeisen aterian muistopäivänä. Viimeinen ennen ristiinnaulitsemista, kyllä. Mutta me tiedämme, ettei se jäänyt Jeesukselle viimeiseksi ateriaksi. Kuolemasta ylösnousemuksen jälkeen, ennen varsinaista taivaaseenastumista, Hän ilmestyi monille ja söi mm. paistettua kalaa (Luukas 24:42 )

Minäkin syön vielä monta ateriaa!

Toissa päivänä kävin verikokeessa. Tänään tohtori ”Kiire” soitti (on soittanut ennekin ja herättää minussa tunteen, että hänellä on aina kiire jonnekin, heh) Hän kyseli vointia ja kertoi, että PSA oli noussut 130:sta 310:een. Lääkärin mukaan XTandi oli ilmeisesti menettänyt tehonsa..

Harmittaa, kun en heti tajunnut kysyä muista verikokeen tuloksista ja lähettämään kopiota minulle (tohtori ”Kiire” sulkee luurin nopeasti). Mutta päättelen, että muissa kuin PSA -arvoissa ei mitään hälyttävää ollut, koska ei niistä mitään maininnut.

Viipalekuvauksesta lääkäri mainitsi, että vatsanseudun imusolmukkeiden patit olivat hävinneet, mutta munuaisiin oli ilmaantunut yksi pieni patti. Imusolmukkeista ei aiemmin ole isommin juttua ollutkaan, ainakaan en muista, että niissä metastaaseja olisi esiintynyt.

Kumminkin, hyvä uutinenhan se on, jos ne olivat vatsasta hävinneet, jos nyt yksi pikku muhkura muuanne olisi ilmestynytkin.

Päätimme, että syön  Xtandit loppuun, nekin, jotka seuraavalle kuukaudelle ehdin jo hankkia ja pitäydymme aiemmin suunnitellussa ohjelmassa, joka on.

  • 15.5. CT-kuvaus vartalon alueelle
  • 17.5. Lääkärin vastaanotto

Uutinen ei sinänsä yllättänyt. Viime päivinä minulla on esiintynyt  lievää jomotusta vasemmassa käsivarressa ja alaselässä. Kallossanikin on päälaella outo kipupiste, kun kohdasta kevyesti painaa, mutta muuten siihen ei koske. Jomotuksiin olen tarvittaessa napannut puoli tablettia kumpaakin, parasetamolia ja ibuprofeenia. (Paramax ja Panadol ovat parasetamolia ja Ibumax ja Burana ovat ibuprofeenia).

Minun kiirastorstaini

Herättyäni annoin vaimoni nukkua kuten tavallista. Koulu on kiinni pääsiäisen ajan, niin hän on kotona. Paahdoin aamiaiseksi pari leipää ja keitin TESCON teetä.

Thaimaassa yleinen ”Tesco Lotas” on rantautunut Suomeenkin, ainakin muutamien tuotteiden osalta. Tee on eräs Tescon tuotteista, jonka löysin Prisman hyllystä. Aika edullista ja hyvää teetä. Yhdestä Tescon pussista saa vähintään kolme kupillista teetä, kun taas Xtran ”teetä” saa laittaa kolme pussia kuppiin, että edes jotain makua liukenee!

Puolen päivän tienoilla lähdimme ajamaan apteekkiin. Sain pakkaukset: XTandia (1kk), XGevaa (3kk) ja Firmagonia (3kk). Kaikki täyskorvattavia. Niissä on kuitenkin 4.50€ omavastuu paitsi XTandissa  n. 1.50€.

Olen ostanut kolmen kuukauden satseja, koska tällöin paketit saa yhdellä 4.50€ omavastuulla. Säästö 18€. Xtandi on niin kallista, että sitä saa vain yhden kuukauden annoksen kerrallaan.

Lisäksi sain apteekista dokumentin lääkkeistä ulkomaan matkaa varten.

Lääkkeiden jälkeen kävimme ostamassa äidilleni muumipääsiäismunan. Veimme hänelle myös keltaisia tulppaaneja vanhusten palvelutaloon.

Äitini oli kipeässä kunnossa, ei jaksanut jutella, makasi vain ja valitti, että palelee, vaikka peittelin hänet parilla viltillä. Kävin pyytämässä hoitajalta vielä lisäpeitteen. Se  taisi auttaa, koska hän nukahti. Lähdimme pois herättämättä häntä.

Tohtori ”Kiire” soitti, kun olimme poistumasta palvelutalolta.

Päätimme vielä illemmalla käydä kaupungissa ostoksilla. Joitakin matkavaatteita löytyikin.

Päivä onkin pulkassa kirjoitettuani tämän blogauksen.