Amerikkalainen stand-up Koomikko Kathy Griffin sai potkut CNN TV:stä, koska roikotti ohjelmassaan presidentti Donald Trumbin  veristä tekopäätä. Griffin pyysi anteeksi mautonta tempaustaan, mutta se ei auttanut pelastamaan työpaikkaa.

Anteeksipyyntö osoittautui teatteriksi, koska myöhemmin Griffin ryhtyi ”rehelliseksi” ja alkoi syyttää Trumbia uransa pilaamisesta.

– En usko, että minulla on enää uraa tämän jälkeen. Aion olla rehellinen. Hän (Trumb) mursi minut, Griffin kertoi kyynelehtien. (IL)

Rehellisesti Grifffin saa syyttää potkuistaan vain itseään.

Mitä, jos sama tapahtuisi Suomessa?

En ole huomannut, että Griffinin ”vitsi” olisi aiheuttanut paheksuntaa suomalaisessa Mediassa. Jota en isommin ihmettele, koska Media on muutenkin haukkunut Yhdysvaltain presidenttiä estoitta. Jopa siihen malliin, että joku vähemmän sananvapaa maa kuin USA luultavasti olisi  jo aikoja sitten katkaissut diplomaattisuhteensa Suomeen.

Mutta mitä tapahtuisi, jos suomalainen koomikko suomalaisessa sketsiohjelmassa heiluttelisi veristä tekopäätä, joka esittäisi omaa presidenttiämme? Nauraisiko presidenttimme itse ”vitsille”?

Luulenpa, ettei vitsille kukaan nauraisi yhtään enempää kuin Griffinin vastaavalle. Lisäksi koomikolle näytettäisiin ovea tai vähintäänkin tuomittaisiin vihapuheesta ja kunnianloukkauksesta.

Syntipukkeja tarvitaan

Harva myöntää omia erehdyksiään. Siksi syntipukkeja tarvitaan. Kukapa sopisi paremmin tehtävään kuin persoonallinen ja hymistelevästä massasta poikkeava vapaan maan presidentti.

Häntä on helppo haukkua. Mutta kukaan ei uskalla haukkua eräiden maiden johtajia, joiden maiden ”koomikot” myös heiluttelevat verisiä päitä. Eivätkä ne ole tekopäitä.