aa40-2011Vesa Keskinen sanoo olevansa ”oman elämänsä Aku Ankka”. Pikemminkin hän on Hannu Hanhi – varsinainen tuurihaukka! Siitä kertoo Tuurin kyläkaupan pihassa seisova jättimäinen onnenkenkäkin.

Jos Vesa ryypiskelee alkoholilla terästettyä ”sihi” -juomaa ja sen takia hänen elämäänsä syntyy ”kaaosta”, niin on loukkaus verrata itseään Aku Ankkaan. Vaikka Akukin saa aikaan kaaosta, hän on raitis ankka!

Lukiessa Vesan ja  Akun seikkailuja, huomaa, että heidän tarinansa ovat varsin erilaisia.

Vesan ja Akun tarinat ovat erilaisia

Vesa ei ole rakentanut imperiumiaan tyhjästä, vaan saanut pesämunansa kauppias-isiltään. Akulla, puolestaan, ei ole minkäänlaista imperiumia. Aku on vain syntynyt pesämunasta, joka ei kuitenkaan ollut kultamuna.

Vaikka Aku on upporikkaan setänsä perillinen, hän ei tule koskaan tule saamaan perintöään, sillä vanha visukinttu istuu ikuisesti rahavuorensa päällä. 

Vesan ei tarvitse elää nuukasti, ellei halua, mutta Akun täytyy. Hän on kolmen ankanpoikasen yksinhuoltaja ja aina rahasta pulaa, niin että joskus etsii kolikoita veljenpoikiensa säästöpossuistakin.

Vesa asuu hulppeassa arvokartanossa. Aku asuu kitsaan setänsä omistamassa vaatimattomassa omakotitalossa vuokralla.

Vesa johtaa maailman suurinta kyläkauppaa. Aku työskentelee liukuhihnalla margariinitehtaassa. Usein pätkätöissä monissa muissakin ammateissa, mutta harvoin johtajana tai bisnesmiehenä.

Usein Aku koheltaa itselleen potkut. Jos Akulla ole muuta työtä, hän on setänsä töissä, vaikka kiillottamassa kolikoita, maksaakseen vuokrarästinsä. Vesakin koheltaa, mutta kukaan ei anna potkuja, eikä Vesan ole pakko kiillottaa kolikoitaan, joita hän keräilee huvikseen.

Vesan tallissa komeilee hinnakas Ferrari F40. Aku köröttelee ikälopulla pikkuautolla, jonka rekisterinumerona on Akun syntymäaika.

Ennen Janea Vesalla on ollut monta naista. Vaaleita suomalaisia ja tummia afrikkalaisia ja latinoja, joiden kanssa on mennyt sukset ristiin suhteellisen nopeasti.  Vaikka Aku yleensä on epäonnen sorsa, hän ei ole sitä naissorsa-asioissa. Aku on yhden pulun ankka, eikä Iines  koskaan jätä Akua, vaikka välillä leikkiikin Akun tunteilla, pistäen hänet kilpasille Hannu -serkun kanssa.

Mitä yhteistä Vesalla ja Akulla oikeastaan on? Se, että Vesalla oli ”salarakas” ja Aku elää salaista kaksoiselämää Taikaviittana, on ehkä liian kaukaa haettua ”yhteistä”. 

Ehkä se, että molemmat ovat julkkiksia, eikä kummankaan puheesta tahdo saada selvää. Vesa mörisee ylikorostuneella bassolla kuulokäyrän alarajoilla, huulet töröllään kuin soittaisi tuubaa ja Aku kähisee kuin hinkuyskäinen astmaatikko.

Onpas meillä muutakin yhteistä! Vesa mörähtää: ”Maalaisjärkeä, aitoutta, yritteliäisyyttä, ahkeruutta, periksi antamattomuutta, inhimillisyyttä, lempeyttä ja rakkautta”. Okei, en ala kiistelemään. Ole sitten ”oman elämäsi Aku Ankka”!