Aamurutiineihini kuuluu päivän uutisten lukeminen kahvikupposen äärellä. En lue uutisia kuitenkaan paperimediasta, sillä en ole tilannut enää aikoihin yhtäkään lehteä. Joskus muinoin, kun lehtien hinnat pysyttelivät vielä kohtuullisella tasolla tuloihini nähden tilasin niitä useita: sanomalehtiä, aikakauslehtiä, harrastelehtiä, kristillisiä lehtiä, kaikenlaisia lehtiä. Ostovoiman heiketessä helpointa oli aloittaa säästötalkoot lehdistä. Niinpä yksi kerrallaan luovuin kaikista lehtitilauksistani.

Palatakseni aiheeseen. Nettiä selaillessani kahvikupposen äärellä, silmään pistää negatiivinen uutisointi Yhdysvaltain Presidentti Donald Trumpista.  Valtamedian sivuilta on vaikeaa löytää positiivisia juttuja hänestä.

Negatiivisuus on helppo ymmärtää

Ensinnäkin, Trump ei ole ”poliittisesti korrekti”, vaan laukoo ajatuksiaan rahvaanomaisesti. Se ärsyttää ”poliittisesti korrekteja”.

Mikä on valtamedia?

Onko se laaja-alaista mediaa, valtaväestölle suunnattua mediaa, vai valtaa pitävää mediaa? Vai niitä kaikkia?

Wikipediastakin puuttuu kyseinen termi. Joidenkin mukaan valtamedia on synonyymi joukkotiedotusvälineille. Silloin kaikki julkiset nettijulkaisutkin olisivat valtamediaa. Niin ei kuitenkaan yleisesti ajatella.

Levikki, luetuin, suosituin, ei välttämättä sovi sekään valtamedian määrittelyyn. Kun googletin laajalevikkisimpiä lehtiä, niin ensimmäiseksi läpsähti ”Vartiotorni on ylivoimaisesti laajalevikkisin lehti”. Ei Jehovan todistajien lehteä varmaan kukaan miellä ”valtamediaksi”, vaikka laajalevikkinen mahdollisesti onkin.

Käytännössä valtamedia tarkoittanee yleisimpiä valtaväestölle suunnattuja sekulaareja uutismedioita. Ja kyllä. Valtamedialla on myös kirjaimellisesti valtaa.

Toisekseen, toisin kuin omat poliitikkomme, Trump näyttää pitävän vaalilupauksensa, niin hulluilta kuin jotkut niistä ensialkuun kuulostivatkin. Se ärsyttää takinkääntäjiä.

Kolmanneksi, Trump näyttää edustavan arvoja, joita Jumalasta vieraantunut sukupolvi vihaa. Se ärsyttää Jumalasta vieraantunutta sukupolvea.

Trumpin arvot.

Hän
1. suhtautuu myötämielisesti Israeliin.
Sanonut siirtävänsä USA:n suurlähetystön Jerusalemiin.
2. suhtautuu penseästi abortteihin.
Uhannut poistaa valtionavustukset järjestöiltä, jotka myötävaikuttavat aborttien tekemiseen.
3. suhtautuu penseästi homoihin.
Päätellen siitä, että suomalaisen valtamedian mukaan ”Trumpin varapresidenttiehdokas on teekutsuliikkeen kristitty, joka inhoaa homoja”.
4. suhtautuu varauksellisesti avustettuun itsemurhaan (eutanasia).
Hyväksyy sen jälkeen, kun psykologinen tutkimus on osoittanut, että potilas täydellisesti ymmärtää valintansa.
5. suhtautuu kielteisesti (muslimi)terroristeihin
Haluaa suojella amerikkalaisia terroristeilta tekemällä jotain asian eteen.

Juuri näistä syistä sekulaari maailma näki punaista jo ennen kuin Trumpia oli vielä valittukaan.

PS.

Trumpin arvojen viidennessä kohdassa sekulaaria maailmaa ärsyttää se, että Trump suojelee amerikkalaisia terroristeilta estämällä pääsyn maahan 3. kuukauden ajaksi kaikilta, jotka ovat kotoisin seitsemästä muslimimaasta. 

Amerikkalaiset eivät ole unohtaneet ääri-islamistien iskua 9.11.2001, jonka jälkeen turvatoimia kiristettiin. Lienee selvää, että Trumpin mielestä se ei riitä. Hän arvelee ääri-islamistien punovan juoniaan erityisesti kieltämissään maissa. Keitä he ovat? Voiko sitä tietää. Siksi Trump estää kaikilta pääsyn Yhdysvaltoihin tietyksi ajaksi.