Pyykinpesukoneeseeni tuli vika muutama päivä sitten. Se ei tyhjentänyt vettä, vaan vatkasi koko ajan samaa vettä ja jätti pyykit veteen ohjelman loputtua. Yleensä noin voi tapahtuu, jos suodatin on tukossa, mutta nyt ei johtunut siitä. Harmitti, kun tuli ylimääräistä työtä. Pyykinpesukonetta on myös painonsa vuoksi hankalaa huoltaa, jos sitä tarvitsee käännellä kuten usein on laita.

Muistelen, että olisin jo kerran aikaisemmin korjannut siitä saman vian. Vai oliko se toinen kone? Joku kone kumminkin. Joka tapauksessa vaikutti siltä, että tyhjennyspumpun moottori ei toiminut, koska, jos ohjelmakellon käänsi tyhjennys-kohtaan, niin mitään ei tapahtunut lukuunottamatta pientä jurinaa. Äkkipäätellen joko ohjelmakellossa tai pumpussa oli vikaa.

Pumppu oli hankalassa paikassa koneen alla, mutta olen minä hankalammissakin paikoissa rassannut. Irroitin pumpun sekä siihen tulevat  virtajohdot koneen ulkopuolelle ja kytkin virran ja laitoin ohjelmakellon tyhjennykselle. Totesin, että moottori jurisee, mutta siipipyörä ei pyöri.  Avasin pumpun ja näin, että pyörijän magneetin ontelo oli täynnä moskaa. Pumppu oli yksinkertainen magneettipumppu. Pyörijän magneetin ontelo oli eristetty käämiosasta, mutta vesi näyttää pääsevän magneettitilaan, ilmeisesti muovisten laakereiden voitelun vuoksi. Suunnittelukukkanen, koska myös moskaa pääsee sinne vähitellen veden mukana.  Puhdistamisen jälkeen pumppu alkoi pyöriä ja pesin koneella kolme koneellista pyykkiä ilman ongelmia.

Aloin miettiä, mihin oikeastaan naista tarvitsen, koska osaan pyykinpesun lisäksi korjata koneenkin, jos tarve vaatii. Osaan tehdä kaiken minkä naisetkin ja enemmänkin, kuten korjaukset.

 • En tarvitse naista pesemään pyykkiä, enkä tiskaamaan astioita.
 • En tarvitse naista lakaisemaan lattioita, enkä pyyhkimään pölyjä.
 • En tarvitse naista piiaksi ja kodinhoitajaksi.
 • En tarvitse naista mankeloimaan, enkä vetämään lakanoita
 • En tarvitse naista silittämään paitaani, enkä laittamaan minulle ruokaa.

Osaan tehdä kaiken "kodinhoidon" itse. Minua ei haittaa lievä epäjärjestys, eikä se, jos sotkut jää seuraavalle päivälle. Minulle riittää perussiisteys, talon ei tarvitse kiiltää. Saan sen kiiltämäänkin, jos niin haluan. Lakanani ei tarvitse olla venytettyjä, enkä kuole nälkään, vaikka en joka päivä ruokaa valmistaisikaan. Osaan kuitenkin tehdä sitäkin ja improvisoida uusia kokeiluja, mutta myös pelkkä voileipä kahvin kanssa riittää.

 • En tarvitse naista kontrolloimaan elämääni. 

Eräs ystävä halusi lemmikkieläimen. Siihen hänen vaimonsa "ei me oteta lemmikkiä".  Ei järkytys! Vaikka nainen ei itse pitäisi lemmikistä, niin miksei hän voi hyväksyä, jos mies sellaisen haluaa? Jos hän kerran miestään rakastaa. Ehkä kontrolloiva nainen rakastaa vain itseään. Monet naiset ovat hyvin itsekkäitä ja pyrkivät kontrolloimaan oman päänsä mukaan miehen elämää kaikessa. Jokseenkin varmasti tällaiset liitot hajoavat ennen pitkää. 

Mihin sitten tarvitsen naista?

 • Tarvitsen naisen poistamaan yksinäisyyteni.  Sitä tunnetta en voi poistaa itse.
 • Tarvitsen naisen seksiin ja läheisyyteen. Olen muuttanut hieman mieltäni seksin suhteen. Vaikka se on tärkeää, se ei ehkä ole tärkeintä. Pelkkää seksiä osaan harrastaa yksinkin, eikä ole suorituspaineitakaan silloin, mutta yhdistettyä vierihoitoa, läheisyyttä ja seksiä en voi kokea yksin.
 • Tarvitsen naisen "soulmateksi". Erilaisuudellakin pärjää aika pitkälle, mutta se ei välttämättä ole rikkautta avioliitossa, eikä kestä finaaliin saakka. Loogisesti ajatellen liiallinen erilaisuus aiheuttaa jatkuvaa jännitettä ja kiistoja, joten samanmielisen kanssa eläminen voi olla helpompaa.
 • Tarvitsen naisen leikkamaan niskatukkani. En halua mennä parturiin. Olen leikannut itse hiukseni kymmeniä vuosia, mutta en pysty rajaamaan niskaani yksin. Haluan naisen, joka rakastaa minua niin paljon, että  rajaa hiukseni mielellään.
 • Tarvitsen naisen, joka rakastaa minua ja jota minäkin rakastan.