Lehtien yleisönosastoja lukiessa olen huomannut, että kirjoittajista varsin suuri osa sanoo olevansa ateisteja tai uskonnottomia. He heittelevät yleensä aina samoja, useimmiten kristinuskoon liittyviä, antikristillisiä kommentteja. Joskus harvemmin he heittelevät muihinkin uskontoihin liittyviä antikommenttejaan, lähinnä juutalaisuuteen ja islamiin.

Muutamia tavallisimpia kommentteja:   

  • Raamattu on satukirja.
  • Jumala ja Jeesus ovat satua.
  • Koraani ja muut uskonnolliset opukset ovat satukirjoja.
  • Allah ja Muhammed ovat satua.
  • Holokaustia ei koskaan tapahtunut
  • Juutalaiset on Jumalan omaisuuskansa, satua
  • Israel kuuluu palestiinalaisille
  • Kaikki uskonnot pitäisi kieltää tai hävittää
  • Sodat johtuvat uskonnosta, jos niitä ei olisi, ei olisi sotiakaan 

Onhan se helppoa räksyttää vapaassa maassa toisin kuin ns. uskonnottomissa maissa, joskin ei liene vielä koskaan maailmassa onnistuttu perustamaan täysin uskonnotonta/ateistista maata,  jossa uskonnot olisivat, Suomen uskonnottomien kommentoijien toiveiden mukaisesti, totaalisesti pystytty ”hävittämään”. Yrityksiä historia toki tuntee. En usko, että uskonnottomat viihtyisivät maissa, joissa uskonnonvapautta ei ole. On paljon kivempaa räksyttää vapaassa kristillisessä maassa.

Matala sivistystaso?

Uskonnottomien kommentit osoittavat heidän sivistystasonsa aika matalaksi, koska monet Raamatun henkilöt, paikat jne. ovat todistettu historiallisesti olemassa oleviksi. Ei ne mitään satua ole. Yhtä hyvin voisimme väittää Mannerheimia satuolennoksi, kuussa ei ole käyty tai kieltää minkä tahansa historiallisen tapahtuman tai henkilön, jota emme ole itse tavanneet, olleet näkemässä ja todistamassa. Historiaa voidaan toki väärentää, mutta normaalisti ihmiset uskovat, että Thomas Alva Edison keksi sähkölampun ja tietyt historialliset kirjoitukset ja dokumentit ovat totta.

Raamattu ei ole pelkästään juutalaisten (VT, Toora) ja kristittyjen pyhä kirja, vaan myös historiallinen kirjasto, kymmenistä eri kirjoista koostuva kokoelma. On absurdia kutsua Raamattua satukirjaksi, jota ei kuitenkaan uskalleta antaa lapsille luettavaksi. Uskonnottomat pelkäävät Raamattua ja haluaisivat kieltää sen kaikilta muiltakin kuin itseltään, kuten on tapana ns. uskonnottomissa maissa, joita siis ei kuitenkaan taida olla maailmassa yhtään.

Myös Muhammed on historiallinen henkilö. Varsin erilainen henkilö kuin Jeesus, joka opetti Jumalan valtakunnasta, parannusta pahoista teoista, ruokki ja paransi ihmisiä, antoi käskyn ”älä tapa” ja kehotti rakastamaan vihollistakin. Sen sijaan Muhammed lähinnä heilutti miekkaa ryöstöretkillään. Islamia onkin joskus kutsuttu antikristuksen miekaksi, joka ei paljon eroa Hitlerin, Stalinin, Pol Potin ja muiden ”rauhaa rakastavien” ateistien miekkalähetyksistä. On suorastaan käsittämätöntä, että samaan aikaan, kun suvivirsikin haluttaisiin kieltää koulujen päättäjäisissä, tuetaan ja rohkaistaan pelottavaa ja väkivaltaista islamilaisuutta mm. rakentamalla joidenkin taloyhtiöiden kellareihin moskeijoita!

Muuttaisitko Pohjois-Koreaan?

Jos olet sattumalta blogiini eksynyt ateisti, niin kysy itseltäsi haluaisitko muuttaa entisen Albanian kaltaiseen ”uskonnottomaan” hirviövaltioon, jota kutsuttiin ”maailman ainoaksi ateistiseksi valtioksi”? Tai Pohjois-Koreaan, joka lienee lähimpänä ”uskonnotonta” valtiomuotoa tällä hetkellä? Tai johonkin kommunistiseen maahan? Niitäkään ei, tosin, montaa enää maailmassa ole jäljellä. Kommunistinen valtiojärjestelmä lienee lähinnä uskonnottomien toiveajattelua. Tai he haluavat oman datšan. Ollaanko missään niin kaukana demokratiasta kuin kommunistimaissa? Niissä on yleensä vähintäänkin julkinen uskonnonharjoitus kiellettyä tai tiukan kontrolloitua

Jos et haluaisi muuttaa mainittuihin maihin, niin mihin lähinnä ”uskonnottomaan” maahan haluaisit muuttaa, jos se olisi Sinulle mahdollista? Jaa et mihinkään? Sitähän minäkin.

Suomessa, jonka arvopohja perustuu – tai sanotaan, että ainakin aiemmin on paljolti perustunut – kristinuskon vaikutukselle, on helppoa räksyttää uskonnoista. Paitsi islamista ei taida voida. Se on vihapuhetta. En ole kuullut, että kristinuskon ja uskovaisten parjaus olisi vihapuhetta.

En tiedä ainoatakaan ”uskonnotonta” valtiomuotoa, jossa oltaisiin lähellekään sitä vapautta ja hyvinvointia kuin mitä ns. kristillisissä maissa on. Kaikki kommunistiset ja uskonnottomat järjestelmät ja myös uskonnollisista maista islamilaiset valtiojärjestelmät, joissa enemmän tai vähemmän pyritään hävittämään nimenomaan kristinusko, ovat demokratian irvikuvia!

On valitettavaa, että Suomeakin yritetään hilata kohti em. jumalattomia järjestelmiä murentamalla pala palalta kristillistä arvopohjaa ja pyrkimällä rajoittamaan kristillisyyden harjoittamista kouluissa ja päiväkodeissa. Itseasiassa tämä kehitys alkoi jo noin 50 vuotta sitten, peruskoulu-uudistuksen myötä, jolloin aamuhartaus muutettiin ”aamun avaukseksi” ja hengelliseen aamupuheen tai virren sijaan alkoi koulun kaiuttimista uskonnollisesti neutraaleja luonnonsuojelulauluja ja vastaavia.