Norjalainen taistelija, Anders  Breivik, tuomittiin 21 vuoden vankeuteen Utøyan saaren iskusta, jossa 77 ihmistä sai surmansa.

Miltä yllä oleva kuulostaisi? Minusta samalta kuin tämä YLEN älytön:  ”Isisin vuodetulla jäsenlistalla on ainakin viisi suomalaistaistelijaa.”

En tiedä oliko Brysselin hiljattaisissa iskuissa mukana suomalaisiakin taistelijoita, mutta ilmeisesti näiden taistelijoiden ja heidän kannattajiensa mielestä islamilaisen ISISin taistelu hieman epäonnistui, koska ruumiita syntyi puolet vähemmän kuin yksinäisen soturin, Breivikin, taistelun tuloksena.

”Äärijärjestö kouluttaa uutistoimisto AP:n mukaan 400 taistelijaa toteuttamaan Brysselin ja Pariisin iskujen kaltaisia verilöylyjä.” Että näin Iltasanomissa.

Median mielestä ”taistelija” on siis synonyymi murhaajille, olivat he sitten salamurhaajia, joukkomurhaajia, sarjamurhaajia, raiskaajamurhaajia, kiduttajamurhaajia, terroristimurhaajia, sadistimurhaajia, itsemurhapommimurhaajia.

Murhaajien kannattajat ovat myös murhaajia sydämessään. Murhaajia, jotka ovat ihmisyytensä kadottaneet, joiden tyhjän kuoren on leegio riivaajia täyttänyt. Ei heidän ”taisteluaan” ihmiskuntaa vastaan voi muuten ymmärtää. Jos sittenkään. 

Murhaajat eivät ansaitse ”taistelija” -titteliä. Sanasokeutta, vai mikä mättää, kun toimittajat eivät osaa uutisoida asioista niiden oikeilla nimillä, esim. näin: Isisin vuodetulla jäsenlistalla on ainakin viisi suomalaismurhaajaa.  Äärijärjestö kouluttaa uutistoimisto AP:n mukaan 400 salamurhaajaa toteuttamaan Brysselin ja Pariisin iskujen kaltaisia verilöylyjä.