Mikä seuraavista ei kuulu joukkoon: Flunssa, nuhakuume, influenssa, lenssu? No influenssa. Se on eri tauti kuin muut, jotka ovat flunssan nimityksiä. Hankalaa vain tietää kumman on saanut.

Se alkoi kolme päivä sitten päänsäryllä ja yleisellä huonovointisuudella. Sitä seurasi kuume ja lihassärky. Sitten kuiva yskä ja nenän tukkoisuus ja vuotaminen. Minähän olen yskinyt Reflux-vian takia varmaan jo 20 vuotta, joten lisäyskää ei kaipaisi. Taudin kuvaan kuuluu myös voimattomuus, ei jaksa tehdä mitään.

Kurkkukipua ei onneksi (ainakaan vielä) ole, mutta on muissakin tarpeeksi kestämistä. Yritin aluksi sinnitellä ilman lääkkeitä ja antaa elimistön parantaa itse itsensä, mutta ei siitä tullut mitään. Nukkuminen oli mahdotonta ilman särkylääkkeitä. Niiden haittapuoli on se, että ne saavat minut hikoilemaan kuin höyrysaunassa. Paita ja vuodevaatteet kastuvat, eikä märässäkään ole hyvä nukkua. Kun lääkkeen vaikutus loppuu, niin märissä vaatteissa alkaa palella entistä kovemmin.

Pystyn särkylääkkeiden avulla kuitenkin nukkumaan vähän. Nyt kaipaisi saunaa, johon mennä lämmittelemään, kun kuume viluttaa. Auringossa istuminen käy korvikkeeksi jotenkuten.

Vaimoni sai sen ensiksi. Tarttui häneen eräässä kaupassa, jossa monet myyjät olivat sairastuneet. Noin viikon sairasteltuaan se tarttui minuunkin. Sitkeä virus. Vaimoani se on piinannut kohta kaksi viikkoa.

Pahimmillaan sekä flunssa, että influenssa voivat aiheuttaa jälkitautina bakteerikeuhkokuumeen. Vaimoni söi jo antibioottikuurin. Itse aloitin tänään. Täällä saa helposti lääkkeitä, kuten antibiootteja, ilman reseptiä, suoraan apteekista.