Israelissa Karmelissa Haifan lähellä raivoavan metsäpalon kerrotaan olevan itsenäisyysajan pahin katastrofi. Kymmenittäin ihmisiä on kuollut liekkeihin. Huomiota herättää se, ettei palon syistä ole suomalaisessa mediassa spekuloitu sanallakaan. Ainakaan en ole suomalaisilta uutissivuilta huomannut.

Maastopalot eivät syty itsestään. Miksi ei ole spekuloitu esim. salamaniskulla tai huolimattomalla tulenkäsittelyllä, nuotio sammutettu huonosti tms.? Jos Suomessa tai muualla maailmassa tapahtuu jotain pienessäkin mittakaavassa, vaikka talo palaa, niin poikkeuksetta jotakin arvioita esitetään mahdollisesta syttymissyystä heti. Miksi nyt vaietaan?

Ehkäpä suomalaisen median varovaisuus selittyy halulla suojella palestiinalaisterroristeja, joihin spekullaatioiden kärki epäilemättä suuntautuisi, jos on syytä epäillä tuhopolttoa. Suomalainen mediahan perinteisesti vähättelee tai vaikenee Israeliin kohdistuvasta terrorismista. Enlanninkielisten uutissivujen mukaan tuhopolton mahdollisuutta ei ole voitu sulkea pois. "Tulipalo vai joukkomurha?" kyselee mm. Arutz Sheva. Tuuli terroriepäilyjen purjeisiin on virinnyt mm. siitä, että palon on havaittu alkaneen kolmesta eri paikasta yhtä aikaa.

Mikäli metsäpalo todella on aiheutettu tahallaan, niin  eiköhän pian joku Israelia vihaava ylpeänä ilmoittaudu sytyttäjäksi.