Harmittavaa, kun serverinikin tilttasi sähkökatkoksen jälkeen. Poikani sitä tutkineet ja kaikesta päätellen vika on raudassa, eikä käyttöjärjestelmässä, koska serverin saa pelittämään n. 10 minuuttia ja sitten tilttaa. Vikaa paikallistettaessa on kysyttävä ”mikä raudassa on heikoin lenkki?” ja aloitettava  siitä.

Omien kokemuksieni mukaan heikoin lenkki on ollut virtalähde, sillä niitä on vuosien mittaan hajonnut eniten itsestään. Jollakin ehjällä virtalähteellä asian voisi testata. Jos uudella virtalähteellä ei toimi, niin seuraavaksi eniten on hajonnut kiintolevyjä. Sen voisi testata jollakin testiohjelmalla toisessa koneessa.

Emolevyjä ei ole rikkoutunut muistaakseni yhtään varsinaisesti ”itsestään”, mutta inhimillisistä syistä kolme. Täällä minulla ei ole kunnon nettiä, joka harmittaa myös. Paitsi suomalaisittain kalliihko prepaid mobilenetti. Sillä elää juuri ja juuri. Vaimoni kotona, jossa tätä kirjoitan parhaillaan, on speedtestin mukaan 6/0.5 M netti. Samannopeuksisen pitäisi meillekin tulla tällä viikolla. Ei kovin hääppöinen upload.

Toisaalta ei ole tällä hetkellä suuremmin aikaakaan netille, koska tosielämä on rakennettava ikään kuin alusta. Kaikki tarvittava pitää hankkia toiseen kertaan, esim. huonekaluja, työkaluja, nauloja, ruuveja ym.

Täällä on sekä halpaa, että kallista. Halpa on toisinaan ihan käyttökelpoista tavaraa, mutta toisinaan täyttä huijausta, kuten sain hiljattain oppia. Ostin ”kromi-vanadium” ruuvimeisseli-setin, johon kuului taltta- ja ristipäämeisselit. Näyttivät hienoilta lipsumattomine kumikahvoineen. Ristipäämeisselin kahva halkesi muutaman ruuvinväännön jälkeen ja kahvan kumi mureni käsiin. Talttapää ei kestänyt yhtäkään vääntöä! Setti maksoi 50 senttiä, joten ammattilaatua ei ehkä olisi kannattanut odottaakaan..

Kaikkia arjen kaluja ei helpolla tunnu löytyvän shoppailijan paratiisistakaan. Yksi yllätys on tiskiharja! Johtuu varmaan siitä, että thaimaalaiset käyttävät astioiden pesuun tiskisientä, joka on kuin eräänlainen tiskirätin ja harjan sekamuoto. Toinen yllätys on tarrahuopa esim. huonekalujen jalkojen alle. Tavallisista ”sekatavarakaupoista” se puuttuu, vaikka muita teippejä ym. löytyy ylenpalttisesti. Tarrahuopaa ei myöskään löytynyt Tesco Lotas:sesta, joka on suuri päivittäistavaratalo. Home Prosta lopulta löytyi.

Home Pro edustaa laadukkaimpaa kodin tavarataloa. Melko suolaisia hintoja. Etsin akkuporakonetta, mutta siellä oli vain Makitaa, Boshia, Ryobia. Tiedä tarvitsenko niin laadukkaita ja kalliita koneita enää. Toisaalta, jos ostan halvan, sille voi käydä kuin ruuvimeisseleille. Toisaalta taas Suomessa oleva mikälievarastomyymälänhalpismalli on kestänyt 10 vuotta.