Yleisestiottaen netissä liikkuvien juttujen perusteella verkkokauppa Pixmania on saanut runsaasti haukkuja. Minun kokemukseni Pixmaniasta rajoittuu toistaiseksi tasan yhteen tilaukseen, kun tilasin sieltä Ricoh -merkkisen digipokkarin. Pixmanian lupaamassa 3-5 päivässä kusti ei polkenut, vaan toimitus kesti tuplasti enemmän, 8 päivää. Sitä voi sanoa nihkeästi vielä kohtuulliseksi. En kuitenkaan ollut tyytyväinen kameraan, joten palautin sen. Pixmania hyväksyi palautuksen mukisematta ja maksoi  takaisin tililleni, mutta vasta pitkän ajan, noin kuukauden kuluttua palautuksesta. Postikuluja ei kuitenkaan palautettu.

Palvelu oli asiallista ja jopa ystävällistä ja sähköpostitiedusteluun vastattiin nopeasti ja sävy oli ystävällinen. Koska Pixmania ei kuitenkaan suostunut maksamaan takaisin postikuluja, niin kirjoitin siitä www.verkkokaupat.org  -sivulle reklamaation otsikolla ”Postikuluja ei palautettu”. Kerron siinä myöskin, että siitä syystä Pixmania menetti asiakkaan.

Nyssitten olen ilmeisesti leppynyt, koska sorruin tänään tilaamaan Pixmanialta Samsungin sinisen NC10 miniläppärin. Oli sen veran halvempi kuin kilpailijoilla ja halusin nimenomaan sinisen, jota väriä ei löytynyt muualta, ainakaan samaan hintaan. Siitä huolimatta ”sika säkissä ostos”. Kävin Gigantissa katsomassa HP:n, Acerin, Backard Bellin ja Toshiban vastaavia, mutta ei niistä mikään oikein sytyttänyt ja vähän uudemmat mallit maksoivat päälle 400 euroa. Ei niistä mitään kunnon käyttötietojakaan löytynyt, joten päädyin Samsungiin, josta ainakin löytyi paljon positiivisia kirjoituksia ja käyttökokemuksia.