Ihmisen tunteet, suoruus, vilpittömyys, avoimmuus ja luottamus toisiin ihmisiin, ovat mielestäni arvostettavia ja inhimmillisiä piirteitä, joita kannattaisi vaalia – jolla niitä vielä on. Maailman tappavin virus ei mielestäni ole Ebola tai Sikainfluenssa vaan kyynisyys ja epäluuloisuus, ajattelu, ettei kehenkään voi luottaa ja kaiken ystävällisyyden takana on kierous ja pyrkimys saada taloudellista hyötyä.

Tämä virus tarttuu helposti toisten ihmisten kolhaisuista, yksilöllisestä vastuskyvystä riippuen. Jos kolhaisu on riittävän suuri tai tapahtuu samalle henkilölle usein, niin hänestä voi tulla viruksen kantaja ja levittäjä.

Virus tarttuu käyttämällä hyväksi ihmisten vilpittömyyttä ja tunteita tekeytymällä apua tarvitsevaksi, ystäväksi, seuraa kaipaavaksi jne. Konstit ovat monet, mutta yhteistä niille on vetoaminen tunteisiin hyötymistarkoituksessa, antamatta vastineeksi mitään.

Monille tartunnan saamiseen riittää pelkkä luonnollisiin tunteisiin vetoaminen kuten auttamishaluun, ystävyyteen tai seurankaipuuseen. Jo tartunnan saaneiden tila pahenee yhdistämällä auttamishaluun toive saada ”sijoituksesta” hyötyä. Ns. Nigerialaiskirjeet kuuluvat tähän kategoriaan.

Internet tarjoaa helpon tartunta-alustan

Esim. Facebookissa tartuttaja voi esiintyä esim. seuraa kaipaavana nuorena naisena, mutta todellisuudessa hän on huijari. Tartuttajan kohteena ovat erityisesti vanhemmat yksinäiset miehet ja naiset. Tai muuten vain juttuseuraa kaipaavat. Tartuttaja kirjoittelee uhrin kanssa uskottavasti ja jossakin vaiheessa pyytää soittamaan hänelle, eikä uhri välttämättä lainkaan aavista soittavansa maksulliseen palvelunumeroon. Jos aavistaa, huijari katoaa välittömästi.

On ikävää, että uhri jää usein totaalisen yksin. Viruksen levittäjät pitävät yhtä. Suomalaistenkin joukossa on paljon virustautisia, jotka levittävät virusta edelleen, kohtelemalla kaltoin uhreja, mm. haukkumalla heitä tyhmiksi tyyliin ”ei se ole tyhmä, joka pyytää, vaan se joka maksaa”. Tällä tavalla he puolustavat muka viisaita huijareita, raivaten lisää elintilaa ihmiskuntaa myrkyttävälle ja ihmisyyden tuhoavalle pandemialle.

Maailmansodat alkavat ihmismielestä!